úvod
homepage

Komentáře

článku: Kam kráčíš, české pivovarnictví?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Dodatek, (Zbyněk, 17.12.2004 17:22) celé vlákno | reagovat
Minipivovar U Medvídků ještě není otevřen byť již byla uvařena první várka. Přáním je otevřít na Silvestra, ale stále jsou tam dělníci. Tak uvidíme
Standardní situace, (Zbyněk, 10.12.2004 17:57) celé vlákno | reagovat
To co píše Jirka Bartoš se děje často. Lidé neznalý, kteří se považují za znalce, protože toho už spousty vypili, co na tom, že jen tu jednu nebo dvě nebo tři značky piva. Ostatní ani neochutnají, ale zkritizují. A když ochutnají tak je překvapí jiná chuť (jak překvapivé) leknou se a označí to za hnus. Protože to není podobné tomu na co jsou zvyklí. Ale s tou hrdostí bych nesouhlasil, tak to asi nestojí. To jsou dvě věci sloučené do jedné, malý pivovar vs. místní pivovar. Např. Pražáci by si měli stát za Staropramenem a Braníkem a to opravdu nejsou malé pivovary, zato místní. Ale v Praze je i 6 malých, lépe řečeno, minipivovarů o kterých spousta pražáků nemá ani tušení, natož aby tam zašli. Ale jsou plné, protože jsou turisticky atraktivní zvl. ty v centru. Jmenovitě U Fleků, Novoměstský, Pivovarský dům, Strahovský, Richter Bulovka a nyní i U Medvídků. Kousek od Prahy U Bezoušků v Průhonicích a Pivovarský dvůr v Chýni. Povězte o tom svým známým.
RE:, (Ondra Koucky, 08.12.2004 16:07) celé vlákno | reagovat
Mozna budu osocen, ze je rada malych pivovaru ve stredoceskem kraji, ale tusim, ze nikde jinde v republice neni takova koncentrace gigantu jako zde - Staropramen, Branik, V. Popovice a Plzen, at zapadni Cechy, prec jak by kamenem dohodil cca 100km - v Praze a tesnem okoli 3 pivovary s 1mil hl/rok a vice... Plzen - Prazdroj a Gambrinus. Techto 5 pivovaru vladne stredoceskemu kraji mozna vice nez jinde po nasi vlasti... to je mozna odpoved...
problém malého českého člověka, (Jirka Bartoš, 08.12.2004 14:41) celé vlákno | reagovat
jsem rád, že spoustě lidem stejně jako mě leži na srdci různorodost českého trhu a českých pivovarů. Hlavní problém však vidím v TÉ vetšině současných spotřebitelů, kterým nevadí do jaké hospody zapadnou, hlavně když si nalijou ředkev. Nedávno jsem se v restauraci dostal do sporu s řadou "místních". Hlavní problém byl, že jsem vyřkl myšlenku o tom, že značka G není vůbec chutná. Odpovědí mi bylo, že spoustě lidí chutná, tak to špatné pivo nebude a jaký já jsem pivař(23let) oproti nim, starým pardálům, kteří tomu samozřejmě lépe rozumí. Tím chci říci, že spousta lidí již nemá ani dobrý standard, od kterého odvíjet zda se v jejich hostinci točí dobré či špatné pivo. Asi hlavně ve Středočeském kraji bude problém naučit spotřebitele hrdosti na svůj malý pivovar. Je to dané malou sounáležitostí lidí i hrdostí na minulost. Nechci tím osočovat Středočechy-jsem jeden z nich, ale nalijme si čistého piva :-) třeba u takových Valachů bude mít určitě větší úspěch pivo se značkou Valach než okolo Prahy hypotetická značka Český lev
Vyhledávání