Komentáře
článku: Minipivovar Amadeus M. P.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
V piatok, 6.4.2012 som si tam nechal do fľaše načapovať svetlý ležiak. Doma som ho potom chutnal a bol perfektný. Musím povedať, že po roku sa pivo výrazne zlepšilo. Keď som ho pil v lete 2011 malo pre mňa nepríjemnú pachuť. Teraz je však výborné.
Pár doplňujúcich info:
www.kamnapivo.sk/pivodb/surany/4671/
www.kamnapivo.sk/pivodb/surany/4671/
Ad Petr B.: souhlasím s Tebou platí jedno moudro tradované od nepaměti "hlad přepiješ, ale žízeň nepřejíš!"
Ad Roman Holoubek vystupující pod záhadným pseudonymem R.H.: je to tak i malý a mini se občas chovají jako velcí, ale řekl bych, že opravdu jen občas, protože takovéto stabilní chování by je po čase vyřadilo s ohledem na jejich možnosti, kdežto velké ne!! A nešvary?: krátké zrání a vaření v jiném minipivovaru bez udání původu. Jiné nešvary jsem zatím nezaznamenal... co Ty na to Romane?
Nešvarům stop!
Ad Roman Holoubek vystupující pod záhadným pseudonymem R.H.: je to tak i malý a mini se občas chovají jako velcí, ale řekl bych, že opravdu jen občas, protože takovéto stabilní chování by je po čase vyřadilo s ohledem na jejich možnosti, kdežto velké ne!! A nešvary?: krátké zrání a vaření v jiném minipivovaru bez udání původu. Jiné nešvary jsem zatím nezaznamenal... co Ty na to Romane?
Nešvarům stop!
Vojkovický sládek hovořil u jejich jedenáctky o třech týdnech, a patřilo bezesporu k nejlepším v mém životě. Bernard uvádí od 21 dní u desítky až po 40 u speciálů. Z toho mi vyplývá, že tři týdny aspoň u méně stupňovitého piva není tak málo.
V Kalteneckeru jsem se od celkem sympatického, leč neznalého číšníka tento údaj nedozvěděl.
V Kalteneckeru jsem se od celkem sympatického, leč neznalého číšníka tento údaj nedozvěděl.
máte šťastie,že som nemal tú možnosť ochutnaťpivo v Šuranoch,ale myslím si že je OK.Zatial všetky pivá,ktoré som ochutnal v minipivovaroch Čiech a Slovenska,tak boli na vysokej úrovni.
PS:mám rád každé výborńé pivo...
s pozdravom jaro stofko
PS:mám rád každé výborńé pivo...
s pozdravom jaro stofko
Doufám, že článek bude i konkrétní, žádné naznačování!?
se tesim. Napis ho pod pseudonymem, ja pak smazu tuhle diskusi a vse zapru:)
Ale vazne. Myslim, ze clanek na podobne tema by se sem dobre hodil a ze by nejspis vyvolal zajimavou diskusi...
Ale vazne. Myslim, ze clanek na podobne tema by se sem dobre hodil a ze by nejspis vyvolal zajimavou diskusi...
Jo Honzo, ale to už je úvaha na samostatný článek, snad se donutím a pár postřehů napíši, ale asi budu muset použít pseudonym :-(?
Romane, Romane, uz ponekolikate tu naznacujes, ze chovani malych pivovaru si nezada s praktikami tech velkych. Take jsem o tom neco slysel...
Jenze kdyz se to tu napise, bude ti nejspis vynadano, nebo se Ti nebude verit, nebo v lepsim pripade vezmes iluze mnohym ctenarum...:)
Nebo mozna :(, bereme-li v potaz realitu.
Jenze kdyz se to tu napise, bude ti nejspis vynadano, nebo se Ti nebude verit, nebo v lepsim pripade vezmes iluze mnohym ctenarum...:)
Nebo mozna :(, bereme-li v potaz realitu.
To je docela zajímavý údaj, který většina pivovarů skrývá pod rouškou výrobního tajemství.
Víme, že některý velkiovárenský dává pivo i po týdnu ven, většina klasických pivovarů hovoří o cca 35 až 50 dech. Jen výjimky mají více.
Šlo by o zajímavý údaj, srovnat si délky zrání u pivovarů.
Zvlášť velkou neznámou jsou zde propagované mini. A u některých z nich vím, že když nestíhají, tak jde ležák za 2-3 týdny ven. Tak jak je to pak s tou kvalitou a poctivostí u nejmenších pivovarů v ČR (a potažmo v SR)?
Víme, že některý velkiovárenský dává pivo i po týdnu ven, většina klasických pivovarů hovoří o cca 35 až 50 dech. Jen výjimky mají více.
Šlo by o zajímavý údaj, srovnat si délky zrání u pivovarů.
Zvlášť velkou neznámou jsou zde propagované mini. A u některých z nich vím, že když nestíhají, tak jde ležák za 2-3 týdny ven. Tak jak je to pak s tou kvalitou a poctivostí u nejmenších pivovarů v ČR (a potažmo v SR)?
To Martin Štros: "...ležácké tanky 2000 l" každý a jsou tam myslím min. 4 (omlouvám se za špatnou formulaci).
600 hl je docela dost, to má např. Harrachov, ale na turisticky podstatně atraktivnějším místě (ale i s větší konkurencí). To, že se tam nevaří bych neviděl jako velký problém, prostě místo aby tam chodili lidi na večeři a 2 piva, dají si po práci 6 piv... Petr P. níže píše, že se tam loni v létě vařilo; mě pani u výčepu řekla, že nevaří...
Mají tam plátno, takže v případě sp. přenosů se tam asi dá i dost vytočit.
To sládek: Na 2 týdny ležení (možná teď v zimě víc) byla ta sv. 11° překvapivě zajímavé, pitelné pivo. Mimochodem jeden zde velmi chválený ležák (taky ho mám rád :-) neležel loni v létě déle jak 3 týdny... :-)
600 hl je docela dost, to má např. Harrachov, ale na turisticky podstatně atraktivnějším místě (ale i s větší konkurencí). To, že se tam nevaří bych neviděl jako velký problém, prostě místo aby tam chodili lidi na večeři a 2 piva, dají si po práci 6 piv... Petr P. níže píše, že se tam loni v létě vařilo; mě pani u výčepu řekla, že nevaří...
Mají tam plátno, takže v případě sp. přenosů se tam asi dá i dost vytočit.
To sládek: Na 2 týdny ležení (možná teď v zimě víc) byla ta sv. 11° překvapivě zajímavé, pitelné pivo. Mimochodem jeden zde velmi chválený ležák (taky ho mám rád :-) neležel loni v létě déle jak 3 týdny... :-)
Vážení, všechna hodnocení chuti piva z uvedeného pivovarku asi odpovídají době ležení 10 dní, za tu dobu pivo moc dobrých senzorických vlastností nepobere, pokud je to daň za úsporu investičních nákladů za meněí objem ležáckých tanků tak zde šetření nebude asi na místě
zdraví sládek
zdraví sládek
Ja som tam bol koncom leta 2006 a obe piva boli vyborne, nizsi 'riz', mozno nizsi obsah alkoholu, ale vysoko pitelne, podstatne lepsie ako sucasna produkcia nedalekeho Heinekenu.
"Varna je z nerezu a objem várky je 1000 l. Ležácké tanky mají objem dvojnásobný. Pivo leží 2 týdny. Měsíčně se zde vyrobí cca 6000 l piva, ročně asi 60 000 l"
No jestli mají ležácké tanky objem 2000 l a měsíčně se uvaří 6000 l, tak mi to vychází na délku zrání 10 dní.... (!!!)
Mimochodem jestli ¨ještě umím převádět litry na hektolitry, vychází mi z toho pěkných 600 hektolitrů ročně, to vše se podle článku spotřebuje na místě? To mi přijde docela velká hospoda, když je to přitom jenom výčep s chipsy ??? Většina českých restauračních pivovarů uvaří méně.
No jestli mají ležácké tanky objem 2000 l a měsíčně se uvaří 6000 l, tak mi to vychází na délku zrání 10 dní.... (!!!)
Mimochodem jestli ¨ještě umím převádět litry na hektolitry, vychází mi z toho pěkných 600 hektolitrů ročně, to vše se podle článku spotřebuje na místě? To mi přijde docela velká hospoda, když je to přitom jenom výčep s chipsy ??? Většina českých restauračních pivovarů uvaří méně.
Igelit jsem taky nepapal :-) , ale to světlý bych k němu nepřirovnával. Po napití mělo dlouhé hořké doznívání, trochu jako Miletínský Chmelka, ale oproti němu jinou, plnější chuť.
Možná že v létě se víc spěchá, teplota při ležení je o něco vyšší... a chuť je potom jiná jak v zimě. Zkusím se tam stavit i v létě a uvidím.
2 týdny mě taky docela překvapili.
Možná že v létě se víc spěchá, teplota při ležení je o něco vyšší... a chuť je potom jiná jak v zimě. Zkusím se tam stavit i v létě a uvidím.
2 týdny mě taky docela překvapili.
Doposud jsem neměl to potěšení papat igelit ani popíjet Šuranské.
Přiblíží mi prosím Petr P. o jakou chuť jde?
PS: Jinak nechat zrát pivo jen 2 týdny, tady chce už někdo předčít i největší pivovarské hráče na trhu :-)
Přiblíží mi prosím Petr P. o jakou chuť jde?
PS: Jinak nechat zrát pivo jen 2 týdny, tady chce už někdo předčít i největší pivovarské hráče na trhu :-)
Tak v tomhle pivovarku sem byl taky, v letě 2006. Tmavy lezak usel, ale ten svetly chutnal jak kus igelitu. Doporucuju jako zajimavost, avšak nic vyjimecneho. Potvrzuji, ze reklamni material nemaji, vytahl jsem z nic jen vizitku ;-). Jinak varene jidlo tam maji take, ale v dobe kdy jsem tam byl (cca9,30) jeste nic nemeli. Presto doporucuji navštivit.
Vyhledávání