Komentáře
článku: Pivo, co to je?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
V BElgii se bezne vyrabeji piva, ke kterym se opravdu uslechtile kvasnice nepridavaji, kvasi totiz z toho, co tam napada ze vzduchu- jedna se o spontanni kvaseni. Ale kvaseni to je. A piva po filtraci a pasterizaci Vam tez zdravotne nevyhovuji?
Troufám si tvrdit, že výroba piva bez kvašení je naprostý nesmysl. Kvašení je naopak podstatou výroby piva (i vína). Jinak naprostá většina piv, která jsou u nás k dostání, je filtrovaná, tudíž by se v nich kvasnice neměly vyskytovat. Netuším ovšem, jakého rázu jsou Vaše zdravotní potíže. Pokud je to nějaká alergie, tak je asi možné, že nějaké alergeny z kvasnic přejdou do piva. To by ale chtělo konzultovat s odborníkem a tím já rozhodně nejsem.
Je-li to možné, prosím o informaci, zda je v ČR možné koupit pivo, vyrobené bez kvasnic, četla jsem, že v pro Belgii je typická výroba piva bez kvašení, avšak v obchodech je na etiketě belgických piv uvedeno, že jsou vyrobeny kvašením. Protože nemohu pít pivo s obsahem kvasnic ze zdravotních důvodů, zajímalo by mne, zda existuje pivo vyrobené bez kvasnic. Děkjji, dr.Lenka Kulhavá
Vyhledávání
pomoci kvasnic a jejich metabolity (tedy predevsim alkohol, ale dale jeste asi 1 000 latek) se budou v pivu nachazet vzdy.