Komentáře
článku: Poznámky ruského pivaře.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Спасибо
супер, генри ;*]]
Díky Genri, krásně se Váš článek četl a i já s povzdechem říkám, kdybych uměl rusky jako Vy česky.
Taktéž by mne zajímaly další články a postřehy z Vaší země.
Taktéž by mne zajímaly další články a postřehy z Vaší země.
Mě tedy tento článek velmi potěšil, hlavně díky svéráznému a přitom srozumitelnému jazyku. Je to krásná ukázka toho, jak se v češtině a ruštině jinak tvoří věty.
Co se týče hlášek, nejvíc mě pobavila "kulturní opatření" pro manželku :-)
Takže Genri, díky za odvahu a těším se na další postřehy!
Co se týče hlášek, nejvíc mě pobavila "kulturní opatření" pro manželku :-)
Takže Genri, díky za odvahu a těším se na další postřehy!
tak aj ja som si prečítal tento článok, suprová čeština, samozrejme jasne zrozumitelná,už podla tých slov to musí byt fakt človek- dobrák od kosti.
Čo sa týka ruského piva v súčasnosti, tak to je na ovela vyššej úrovni-ochutnal som už viacero ruských značiek a všetky mi chutnali,napr.Bočkarev,Očakovskoje atd.
Mám aj niekolko ruských priatelov-zberatelov, všetko fasa-molodci
Čo sa týka ruského piva v súčasnosti, tak to je na ovela vyššej úrovni-ochutnal som už viacero ruských značiek a všetky mi chutnali,napr.Bočkarev,Očakovskoje atd.
Mám aj niekolko ruských priatelov-zberatelov, všetko fasa-molodci
Děkuji za recept, brzy vyzkoušíma pro zajímavost zlusím udělat i várku s pivovarskými kvasinkami. napíšu jak to dopadlo.
Dobrý večer! Ještě jednou mockrát děkuji za pozornost k mému článku. Co se týká ruského kvasu. Ruské dejiny znají větší 300 receptů kvasu. Samozřejmě větší je čast vím jen z knih. Proto jsem hned zavolal své mámě, která mi vysvětlila náš domácí recept. Tedy jednoduchý recept kvasu paní Lidiji.
Složení: žitný chléb - 1000 g , cukr - 200 g, droždí - 50 g, rozinky - 50 g, voda - 6 l ( 5 l - pro máčení sucharů a 1 l pro zřeďování droždí ).Chléb nakrojit a dát do trouby,aby se udělali suchary. Pak suchary rozdrtit na kousky a zalít vařící vodou ( 5l). Přes 6-8 hodin tekutinu je nutno ucedit ( tekutina musí mít hnědou barvu a být průhlednou ), dát do tekutiny cukr a zředěná droždí ( 1l vody ). Nádobí ( hrnec ) nakrýt a přes 12 hodin nápoj rozlít do lahví a také dát v každou láhev par kusů rozinek. Láhve musíte pevně zavřít a dát je na 24 hodiny do teplého místa ( teplota cca + 22-25C, a pak na 72 hodiny do chládného místa ( například do ledničky, teploty asi +4-6C ). Po 96 hodinách můžete ten nápoj ochutnat. Dobrou chut´!
Složení: žitný chléb - 1000 g , cukr - 200 g, droždí - 50 g, rozinky - 50 g, voda - 6 l ( 5 l - pro máčení sucharů a 1 l pro zřeďování droždí ).Chléb nakrojit a dát do trouby,aby se udělali suchary. Pak suchary rozdrtit na kousky a zalít vařící vodou ( 5l). Přes 6-8 hodin tekutinu je nutno ucedit ( tekutina musí mít hnědou barvu a být průhlednou ), dát do tekutiny cukr a zředěná droždí ( 1l vody ). Nádobí ( hrnec ) nakrýt a přes 12 hodin nápoj rozlít do lahví a také dát v každou láhev par kusů rozinek. Láhve musíte pevně zavřít a dát je na 24 hodiny do teplého místa ( teplota cca + 22-25C, a pak na 72 hodiny do chládného místa ( například do ledničky, teploty asi +4-6C ). Po 96 hodinách můžete ten nápoj ochutnat. Dobrou chut´!
Děkuji za krásný článek. c
Tvoje čeština se občas blíží mojí rodné a často kritizované češtině. Takže nádherné roztomiulé a příjemné. Jinak bych prosil, jestli znáš recept na pravý kvas rád bych si ho vyzkoušel udělat, přesně tak jak na to vzpomínám, když jsem čekal s pár kopějkama ve frontě u cisterny na úžasný osvěžující nápoj. Díky za článek a předem za recept Hroch
Tvoje čeština se občas blíží mojí rodné a často kritizované češtině. Takže nádherné roztomiulé a příjemné. Jinak bych prosil, jestli znáš recept na pravý kvas rád bych si ho vyzkoušel udělat, přesně tak jak na to vzpomínám, když jsem čekal s pár kopějkama ve frontě u cisterny na úžasný osvěžující nápoj. Díky za článek a předem za recept Hroch
Děkuji Genrimu, moc hezky jsem si početl. Čeština je roztomilá, ale zároveň velmi srozumitelná, bravo!
dobře se to četlo :-) (chtěl bych takhle umět aspoň anglicky)
Dobrý večer, dámy a panové! Mockrát děkuji za vaše recenze a názory. Slibuji, že to nebude můj poslední článek na webu. Přeji Vám mnoho štěstí a pěkných, chutných piv.
Veľmi príjemný článok, srdečný, taký ľudský,Genri poopravil môj názor na Rusov.
Super článek, čeština výborná. Mohl by Genri občas napsat nějaký svůj postřeh z ruského pivního trhu. Padesát mi ještě není a v "Rusku" jsem byl nejdál na Ukrajině, takže jsem vůbec nevěděl o nabídce pouhých tří piv pro celý ohromný Sojuz za komančů. Sehnat tak lahvinku z té doby do sbírky...
Před měsícem jsem byl v Kyjevě a co jsem viděl v Megamarketu Bolševik za nabídku piv, to jsem ještě nikde neviděl. Jen českých tam bylo víc než je jich zalistováno v "našem" TESCu. Nejlepší z místních bylo Lvovské.
Před měsícem jsem byl v Kyjevě a co jsem viděl v Megamarketu Bolševik za nabídku piv, to jsem ještě nikde neviděl. Jen českých tam bylo víc než je jich zalistováno v "našem" TESCu. Nejlepší z místních bylo Lvovské.
Díky za článek, konečně taky někdo z cizinců napsal něco o nás a našich pivech a ne jen my o jejich produktech.
A ta čeština je bezvadná, vůbec si nejsem jistý, jestli se svými kolegy v Astaně mluvím rusky alespoň na této úrovni.
A ta čeština je bezvadná, vůbec si nejsem jistý, jestli se svými kolegy v Astaně mluvím rusky alespoň na této úrovni.
Pěknej článek!
Nejvíc mě pobavilo: "Manželka si nemohla uvěřit, že jí žaludek umístí asi 3 litry Porteru."
Největší moudro: "Vodka není oblíbený nápoj Ruska, vodka je odraz toho života, který měl do nedávné minulosti Ruský lid."
Nejvíc mě pobavilo: "Manželka si nemohla uvěřit, že jí žaludek umístí asi 3 litry Porteru."
Největší moudro: "Vodka není oblíbený nápoj Ruska, vodka je odraz toho života, který měl do nedávné minulosti Ruský lid."
Vyhledávání