úvod
homepage

Komentáře

článku: Dost bylo piva!

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Víno vs Pivo, (Nechran, 09.11.2009 19:34) celé vlákno | reagovat
Vážení Pánové
Z vašeho (pivního) pohledu jsou vinaři zvýhodňováni. Pánové a co víte o vinařství, kromě toho že se víno nevyrábí z chmele, sladu a vody? Jen pro srovnání, výroba jednoho vína trvá i několik let než se vydá ze sklepa za zákazníkem. Pivo to stihne v některých pivovarech do měsíce.Pojem "sladové víno" už totiž v české legislativě existuje. Označuje nápoj vyrobený alkoholovým kvašením sladových výluhů pomocí sulfitových kvasinek, zatímco pivo je vyráběno za použití jiných kvasinek. V případě používání zmíněného pojmu pro pivo by docházelo ke klamání spotřebitele.
Re: Vždy PIVO, (Honza Kočka, 08.11.2009 09:37) celé vlákno | reagovat
Jde o to, ze kdyz pan Fusek psal novinarum, ze jen u piva se zvysuje spotrebni dan, neb u vina neni zadna, nikdo na ot nereagoval.

Na tento dopis, co sepsal, bylo tolik reakci, ze nestihal...noviny, minuta ve zparavodajstvi Novy atd...slo o nadsazku:)
Vždy PIVO, (sipka(22), 08.11.2009 07:35) celé vlákno | reagovat
Jaké sladové víno?Jak mohl někdo vymyslet takovej blbej název?U mě to bude vždy PIVO a doma budu vařit také PIVO.Nikdy se PIVO nemůže jmenovat jinak.
Kdyby bylo apríla ... , (Ámos, 06.11.2009 21:37) celé vlákno | reagovat
Kdyby bylo apríla, tak bych se k Fuskovi připojil. Jako fór to je dobrý. Jako vážně míněný návrh je to ale komické, od samého počátku nereálné a odtvětví to víc škodí než pomáhá. Nebo si myslíte, že budeme z Čech vyvážet sladové (chmelové a kdo ví jaké) víno a na tenhle patvar k nám budou jezdit cizinci? ha, ha. A co Sladovar Černá Hora? Pohřbí i on tradice vaření českého piva? Pánové, proberte se! Nebo si tyhle nápady nechte na 1. dubna.
drobná oprava sebe sama, (Colega, 06.11.2009 13:03) celé vlákno | reagovat
Pivo by pro malý přetlak spadlo do kategorie tiché víno. Tichá vína mají jednotnou sazbu 0,- a vyrábět si jich lze pro vlastní spotřebu ročně 2000 litrů bez toho, že by bylo třeba tuto nulovou daň hlásit a "platit".
Jecne vino, (Honza Kočka, 06.11.2009 09:53) celé vlákno | reagovat
Ve svete se sladove vino vari uz leta, ci vlastne stoleti. Jen se mu rika jecne vino, kategorie barley wine. Varilo se v sile vina, tudiz ma vetsinou pres deset procent alkoholu( i kdyz v dnesni dobe maji anglicke verze i min)a proto se tak i pojmenovalo...
Jsem pro., (Colega, 06.11.2009 08:17) celé vlákno | reagovat
Celníků jsem se už před mnoha lety ptal, jaký je pro ně rozdíl mezi PIVEM a SLADOVÝM VÍNEM ŠUMIVÝM, KOŘENĚNÝM, popř. VYSOKOSUROGOVANOU CHMELENOU MEDOVINOU. Nevěděli. Byl by tedy, pokud dobře počítám, podle dosavadní úpravy člověk schopen vyrábět sladového vína zhruba v síle "jedenáctky" šumivého bez daně a pokud by se neštítil přidat homeopaticky kakao, vydalo by to i na silný Porter. Pivo jakožto základní potravina by nemělo být zatíženo větší spotřební daní než jeho tuhý bratr chléb.
123
Vyhledávání