Komentáře
článku: VPT 08 – česká piva
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 | 4 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
VPT jsem se s přáteli zúčastnil v sobotu a musím říci, že přes úvodní rozčarování se nakonec téměř vše obrátilo v dobré. Dobrou volbou byla celodenní vstupenka, večerní seance již v menším počtu účastníků byla bez chyb. Přesto si dovolím malé zamyšlení. Prostředí hotelu lze respektovat, přimlouvám se za více míst k sezení, my "celodenní" jsme toho měli v závěru docela dost a nebylo to jen množstvím ochutnaných piv. Co se týče kapacity prostor, na první seanci nedostačující, na druhou a zřejmě i další vyhovující, o počtech nás bude Honza Kočka asi informovat. Sortiment piv - bylo předem avizováno, že nabídka bude rozložena do všech tří dnů, jen bláhový mohl počítat s tím, že ochutná během jedné seance 20 českých speciálů. Obsluha byla velký problém, základní neznalost mladíků, kolabující či nefunkční výčepní technika - to vše stálo čas na obou stranách. Informovanost - téměř nulová o organizaci, před úvodní seancí fronty, ale budiž, spíše jsem postrádal informace (až na pár výjimek) o podávaném pivu, což mi vadilo nejvíce. Gastronomie -bez připomínek, ochutnali jsme klobásky na pivě, kachnu, sýrový talíř, chutné a cena adekvátní porci. Sortiment podávaných piv po úvodním náporu a zprovoznění dalších píp slušný, lahvové pivo bylo již možno přichladit v nádobách s ledem, ceny piv adekvátní. S přáteli jsme nakonec zůstali u dvou značek, ale k vlastnímu ochutnávání se vrátím v dalším příspěvku. Nechápu, jak si někdo z Prahy může postesknout nad nedostatečným pivním vyžitím. Co máme říkat my, kteří žijeme na vesnicích či v malých městech obklopeni svatou trojicí PU+G+K? Možná i proto nahlížíme na tyto akce trošku jinak a více si jich vážíme. VPT asi nebyly určeny sběratelům značek a rekordmanům v množství vypitých piv, byl to pokus o kultivovanou ochutnávku v netradičních prostorách. Za VPT je třeba Honzovi Kočkovi poděkovat, i když se mi zdálo, že tentokrát si toho na sebe naložil dost a zůstal v tom sám, ale věřím, že se z nepovedené úvodní seance poučí a že ho to neodradí od pořádání dalších a obdobných akcí. Nebylo třeba, Honzo, Ti nadávat. Kdo něco s pivem pořádal, ví, jak je to složité. Jsi pionýrem pivního dění u nás a někdy holt něco zaskřípe. Za VPT díky a držíme palce do dalších akcí.
Taktéž se přimlouvám za další ročník. Osobně jsem se zúčastnil všech ročníků a jsem za VPT velice rád. Pro pražáka je to jediná možnost se pivně vyžít a nedokáži si již vánoce bez nich představit. Po nezdařilém pivním festivalu si těchto trhů vážím o to více. Hotel Mandarin považuji za zajímavou volbu, ale uvítal bych více prostor a možnost si s pivem sednout, protože po pár hodinách stání ve frontách nohy už bolí.
Tento zvolený styl degustace mi příjde jako příjemný protiklad masových festivalů a už se těším na příští setkání. Pivu zdar :-)
Tento zvolený styl degustace mi příjde jako příjemný protiklad masových festivalů a už se těším na příští setkání. Pivu zdar :-)
Pane Kočka každopádně Vám ža vaši akci i za kamarády děuji a přimlouvám se o další ročník na který bude čas ho připravit:)
Myslím, že se i přes velké nedostatky při včerejší první seanci sluší za VPT 08 poděkovat. Honzo, díky!
Tome, taky Ti přeju vše dobré, stejně jako Petrovi Buriánkovi, Malakinovi, Rosťovi nebo Doktorovi. Pokecali jsme chvíli, ale jsem tomu rád. Pořád mne zajímá, zda také dorazili Žobánkové, první seance byla svou skladbou piv šitá právě na jejich jazyky - téměř žádné české nudné pivo? :-)
Kolego stejného křestního jména, nemohl byste si vzít nějaký jiný nick, podepsat se i příjmením, zkrátka se nějak ode mně odlišit? Takhle to po dvou Vašich mimoidních příspěvcích vypadá, že jsem škrt a škarohlíd. Děkuji velmi velice!
Btw. Ve slově NEZÚČASTNIL se píše čárka nad "u", tuhle fatální chybu na úrovni 3. obecné nedělávám, tak třeba právě proto
Btw. Ve slově NEZÚČASTNIL se píše čárka nad "u", tuhle fatální chybu na úrovni 3. obecné nedělávám, tak třeba právě proto
Ale jo, kritika pada na moji hlavu. Ja si to vymyslel a jal se to realizovat. Skoda ze to vcera nefungovalo jako pak vecer nebodneska. Ale je fakt, ze tu dnes neni tolik lidi.
Myslim, ze potencial lidi na danou akci tu uz je. Treba to nekdo zkoucuje lip a bude mit lepsiruku pri vyberu:)
Myslim, ze potencial lidi na danou akci tu uz je. Treba to nekdo zkoucuje lip a bude mit lepsiruku pri vyberu:)
At projíždím články dole jak chci, nikde nevidím, že by někdo kritizoval pana Kočku. Vídim špatně bud já nebo Vy.
Už při psaní mého příspěvku jsem tušil, že zmínka o lososu bude spíše kontraproduktivní a ukázalo se to jako fakt. Byl to jen příklad a ani já a ni nikdo jiný tam kvůli tomu skutečně nebyl ( osobně jsem si ho ani nedal ). Přesto, znovu kuchyň hotelu i sjednanou cenu chválím... A pro "vočka", který tam zřejmě ani nebyl, ty čtyři kousky klobásy stály 30,- kč a nikoliv padesát !!!!!
A že Honza K. neměl zrovna šťastný výběr s obsluhou u točených piva je také fakt, protože jestli někdo na takovéto akci říká, že by radši točil Gambrinus než ty strašná piva co pění je vlastně průšvih. Ale nelze proboha za to vše kritizovat člověka, co se snaží aby to bylo jinak a lidé odcházeli spokojení. A také ta spolupráce s obsluhou hned skončila, poté co se od lidí HK dozvěděl co a jak...
A že Honza K. neměl zrovna šťastný výběr s obsluhou u točených piva je také fakt, protože jestli někdo na takovéto akci říká, že by radši točil Gambrinus než ty strašná piva co pění je vlastně průšvih. Ale nelze proboha za to vše kritizovat člověka, co se snaží aby to bylo jinak a lidé odcházeli spokojení. A také ta spolupráce s obsluhou hned skončila, poté co se od lidí HK dozvěděl co a jak...
Hlavně, že se nikomu nic nestalo. Jinak - čekal jsem při první seanci porodní bolesti, ne však takového rozsahu. Chtělo to holt jít na druhou sobotní seanci a bylo by to o něčem jiném. Kdyby se podařilo přemluvit lepší obsluhu za pípu, přimlouvám se za další ročník na stejném místě. Honza nás chtěl nalákat na česká piva, při první seanci se jich holt moc nesešlo, tak nezbylo než holdovat zahraničním - rád jsem konečně ochutnal zajímavé zahraniční speciály. Silné moky se dají pít i při teplotě blížící se pokojové... :-) Některé byly ale i u ledu. Každopádně se příště nebudu cpát mezi první (doufám, že nějaké příště bude), Honzovi za akci děkuji. Seznámil jsem se s novými zajímavými lidmi - i o to na VPT jde. Hotel Mandarin Oriental jsme určitě dost prověřili co vydrží, takovou akci jistě ještě nezažil... :-) Nevím, jak by se postavili k dalšímu ročníku... Přeji pěkné prožití svátků vánočních a mnoho dobrých piv do nového roku!
Tak ještě že jsem se VPT letos nezůčastnil. Tradičně autonehoda:-))), a na čepu běžný sortiment českých piv + jako bonus europiva:-(. Uvidíme příští rok, snad opět na Výstavišti v Holešovicích.
Obsluha patřící k hotelu byla opravdu velmi profesionální, bohužel dva kluci s melírem za pípou tam byli nějakým omylem, to prý byli brigádníci. Na dnešní den už se jim jít pracovat ani nechtělo...
Nevím, ale losos s rýží a omáčkou není hlavní věc, kvůli které na pivní slavnosti jedu. Cena jistě zajímavá, ale pokud si k 50,-Kč připočteš 300,-Kč za vstup, není už tak lidová.
Honza je vyjímečná osobnost "pivního světa", je škoda, že tato akce nakonec působila uspěchaným a nedodělaným dojmem. Snad příště nebudou největším tahákem na VPT jídla (která tu vesměs všichni zmiňují), ale pivní pochutiny. Dej Bůh štěstí a pěkné svátky všem.
Honza je vyjímečná osobnost "pivního světa", je škoda, že tato akce nakonec působila uspěchaným a nedodělaným dojmem. Snad příště nebudou největším tahákem na VPT jídla (která tu vesměs všichni zmiňují), ale pivní pochutiny. Dej Bůh štěstí a pěkné svátky všem.
Impozantní profesionalita obsluhy? Asi jsem byl někde jinde, vždyt bylo víc piva po zemi a po stolech než ve sklenicích. A pokud vám přijde 50,- za rozkrojenou půlku klobásy super cena, nejspíš žiju někde jinde. A v žádném případě nekritizuji pana Kočku, jeho práce si naopak velmi cením. Hodnotím jen tuto akci, která s pivní degustérskou akcí neměla moc společného.
Omlouvám se za dvojité vložení - Myslel jsem, že mi to PC napoprvé nevzal....
Vážení přátelé a spolukomentátoři. Dovolte mi pár vět k včerejším VPT. Upřímně řečeno, i já jsem byl při příchodu do místa konaní poněkud rozpačitý. Nikdo nic nevěděl, nabídka piv se zdála ( a na začátku i byla malá ), časový posun apod. v tom sehrály své. Nicméně setrval jsem ( a to i na večerní část ) a byl jsem velmi mile překvapen. Veškeré bolesti první seance zmizely, navíc, dnes to asi většina lidí již ví - H.K. měl těsně před začátkem autonehodu a nemohl tak některé vzorky dovézt včas ) apod. V každém případě kritizovat je jednoduché a myslím si, že to není ani na místě, neboť a všichni to víme, je HK tím člověkěm, který pro čeká piva, pivní kulturu dělá skutečně hodně a žije tím a jsem rád rád že někdo má tolik energie kterou právě tomuto věnuje a dělá mimochodem i takovéto fajn akce, které milovníky piva jistě potěší, byť samozřejmě z počátku s jistými nedostatky.
PS: Profesionalita obsluhy, kvalita a nabídka jídel byla vskutku impozantní a to vč.cen, vše max.do 50,-kč. A upřímně řečeno, ani to nechápu, neboť i losos s omáčkou a rýží se vešel do padesáti korun, což by nestál ani v sedmé cenové skupině....
PS: Profesionalita obsluhy, kvalita a nabídka jídel byla vskutku impozantní a to vč.cen, vše max.do 50,-kč. A upřímně řečeno, ani to nechápu, neboť i losos s omáčkou a rýží se vešel do padesáti korun, což by nestál ani v sedmé cenové skupině....
Vážení přátelé a spolukomentátoři. Dovolte mi pár vět k včerejším VPT. Upřímně řečeno, i já jsem byl při příchodu do místa konaní poněkud rozpačitý. Nikdo nic nevěděl, nabídka piv se zdála ( a na začátku i byla malá ), časový posun apod. v tom sehrály své. Nicméně setrval jsem ( a to i na večerní část ) a byl jsem velmi mile překvapen. Veškeré bolesti první seance zmizely, navíc, dnes to asi většina lidí již ví - H.K. měl těsně před začátkem autonehodu a nemohl tak některé vzorky dovézt včas ) apod. V každém případě kritizovat je jednoduché a myslím si, že to není ani na místě, neboť a všichni to víme, je HK tím člověkěm, který pro čeká piva, pivní kulturu dělá skutečně hodně a žije tím a jsem rád rád že někdo má tolik energie kterou právě tomuto věnuje a dělá mimochodem i takovéto fajn akce, které milovníky piva jistě potěší, byť samozřejmě z počátku s jistými nedostatky.
PS: Profesionalita obsluhy, kvalita a nabídka jídel byla vskutku impozantní a to vč.cen, vše max.do 50,-kč. A upřímně řečeno, ani to nechápu, neboť i losos s omáčkou a rýží se vešel do padesáti korun, což by nestál ani v sedmé cenové skupině....
PS: Profesionalita obsluhy, kvalita a nabídka jídel byla vskutku impozantní a to vč.cen, vše max.do 50,-kč. A upřímně řečeno, ani to nechápu, neboť i losos s omáčkou a rýží se vešel do padesáti korun, což by nestál ani v sedmé cenové skupině....
Njn, a to mám jezdit až k večeru na druhou seanci, protože ta první bude stát za prd nebo si hodit korunou, kdy bude akce klapat a kdy ne? :-(
Catering na úrovni - profesionalitou i kvalitou, ceny do takového hotelu nepatřící - do padesáti korun za rozumnou porci, např. klobásy na černém pivu za 40K vpravdě excelentní, doporučuju!
Od šesti večer už bylo vše o dost lepší, povedlo se zprovoznit víc kohoutů, zachladit lahvové ňamky, asi nebylo ani tolik lidí, takže já jsem na rozdíl od tebe s akcí dost spokojenej...
1 | 2 | 3 | 4 |
Vyhledávání