úvod
homepage

Komentáře

článku: Domácí varna DV 50

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle vláken

50L varna do 6000,- Kč, zcezovací síta..., (vlastimil grois, 16.12.2013 23:13) celé vlákno | reagovat
Mám rovněž potenciální zájem o popisovaný mikropivovar, Možná dosti se zpožděním, ale začínal jsem ca před rokem, bez těchto informací. Také možná, že se již vyrábí dokonalejší vrze? Bylo by možné poslat kontakt na výrobce nebo přípů i techn. dokumentaci, třeba i těch popisovaných v komentářích z r. 2008. Je to ještě na vašem webu v rubrice Homebrewing. Děkuji.
50 litrová varna do 6 000Kč, (Petr, 15.05.2008 19:18) celé vlákno | reagovat
50L nerezový hrnec z aukce AUKRO cena je zhruba 1 000Kč, od firmu viz níže. http://www.aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=5232683

Topné tištěné spoje + přepínač + dobírka 3400Kč. www.backer-elektro.cz/cz/tistena-telesa.shtml

Teploměr na zavařování ovoce cena necelých 800Kč

Míchdlo motorek stěračů škoda favorit z autovrakoviště 200Kč + bukový hranol 30X30mm z baumaxu 120Kč

Elektro materiál ca 200Kč

Tepelná izolace která se lepí na stěny za radiátory, plastová izloce s hliníkovým plechem cena necelé 300Kč.
tech.dokumentace, (pivnicek, 25.04.2008 09:29) celé vlákno | reagovat
zdravím, měl bych potencionální zájem o varnu,šly by poslat nějake informace? zejmena kontakt na firmu, tech.parametry,popřípadě tech.dokumentace? děkuji a zdravím
Re: Re: Re: Re: Chladic, (petr, 21.04.2008 10:24) celé vlákno | reagovat
Rad se ozvu, ale na ktery? kdybys to cetl driv, nez sezenu Falku, vlk_m@seznam.cz, nebo 733-684-941 8-))
zobrazování fotek at abulek, (bishi, 15.04.2008 14:44) celé vlákno | reagovat
Dnes se mi nezobrazují některé fotografie a tabulky u článků, a to v IE7, ani v Mozzile nejsou vidět. Např. u Varna DV50, vidím scezovací síto dvakrát a další dvě fotky ne. Kde je chyba, může být na mém stroji?
Re: Re: Re: Soda, (hroch, 12.04.2008 17:47) celé vlákno | reagovat
Soda ve větším balení se prodává v obchodech s potřebami a prášky pro mega prádelny. V Liberci v takové prodejně nakupují i z Konráda. Je levnější a jistě šetrnější než louh.
Re: Re: Re: Chladic, (Xaint, 11.04.2008 13:58) celé vlákno | reagovat
Petre Namorniku, prosimte, ozvi se mi na mail, nemam na tebe ani na Falcu kontakt a potrebuju ti vratit ty pujcene knizky! Uz me doma jak cerne svedomi strasi dlouho!
scezovací síto, (Zdeněk Horák, 24.03.2008 11:10) celé vlákno | reagovat
Pěkné,pěkné jen mi není moc jasné jak je to s tím nerez.scezovacím sítem používá se ve varné nádobě už od začátku vaření(nepřipaluje se to pod ním)nebo až při scezování.Dík za odpověď Z.H.
Re: Re: Chladic, (petr, 03.03.2008 12:56) celé vlákno | reagovat
Slibene fotky najdete na:
http://mujweb.cz/www/petr.n99/techno/
Re: Re: Chladic, (petr, 29.02.2008 08:36) celé vlákno | reagovat
OK, prave jsem dal nabit fotak.

ad sanitace) Na horkou mladinu nespoleham, na konci chladice by mela mit kolem 12-ti stupnu, takze pred pouzitim proplachnout bud koupenym sanitacnim roztokem, nebo sodnym louhem. V obou pripadech pak proplachnout horkou vodou. Sodu nemam, zato louhu pomerne dost. Proplachovat samozrejme jeste bez ponoreni do chladici vody. 8-)) Houbicku vynecham, urcite by se uvnitr zahnizdila...
Ted mne napadlo, ze by byla dobra frajerina trubku zevnitr postribrit, nebot stribro ma antibakterialni ucinky. Ale je otazka, jestli by pak nevadilo kvasinkam. Poptam se zmameho co na kvasinkach dela disertacku.
Re: Re: Chladic, (Měrka Petr, 28.02.2008 13:33) celé vlákno | reagovat
Dělal bych to jako se za komanče sanitovaly trubky ve výčepu. Na cca 20 minut napustit horký roztok sody, pak ucpat nastřihanou houbičkou a tu připojením na vodovod propláchnout až na druhou stranu.
Re: Chladic, (petrbrew, 28.02.2008 11:01) celé vlákno | reagovat
Jak potom sanituješ tak úzkou trubičku zevnitř? Mám zkušenosti, že pivo je k mědi dost agresivní a zevnitř se dělá oxidační vrstva. Nebo prostě spoléháš na to, že 95°C to zařídí? :-)
Re: Chladic, (soudek, 28.02.2008 10:07) celé vlákno | reagovat
Petře, beru Tě za slovo a na fotky se moc těším. Díky!
Re: ad varna, (Honza Kočka, 28.02.2008 01:35) celé vlákno | reagovat
foto sceyovaciho dna bzlo pridano...
Re: domácí varna, (petr, 27.02.2008 08:21) celé vlákno | reagovat
Levna varianta je motorek ze steracu. Ma prevodovku a 75 otacek/min. Podstatne drazsi je koupit motorek v modelarske prodejne a prikoupit/udelat regulaci otacek.
Chladic, (petr, 26.02.2008 10:16) celé vlákno | reagovat
Pekny den,
vyrobit ten chladic je velmi jednoduche. Medene tvarovky, trubky i armatury se daji koupit v kazdem hor-bau ci jinem krame. Namalovat Vam to muzu, ale na vychlazeni na cca 10st spotrebujete prilis mnoho vody. Osvedcilo se mi smotat do spiraly medenou trubicku 8x1, dat do kyble , zasypat ledem a prilit co nejchladnejsi vodu, pripadne pockat,az led castecne roztaje. Pri chlazeni pak podle situace vodu odebirat a led prisypavat. V sobotu budu varit a tak Vam to mohu nafotit.
ad varna, (Děkan, 25.02.2008 23:09) celé vlákno | reagovat
Rovněž bych uvítal další fota, např. řešení plynového hořáku, scezovací dno apod. A pak mám dotaz k vlastnímu provozu, možná na výrobce, a to na rozdíl mezi plynovým a elektrickým ohřevem - který z ohřevů umožňuje přesnější regulaci teploty (předpokládám plynový), rychlost ohřevu stejného množství vody plynem a elektřinou. Nebo má někdo jiný tyto zkušenosti? Děkuji.
domácí varna, (Pavel Eliáš, 22.02.2008 15:56) celé vlákno | reagovat
Dobrý den, měl bych zájem o míchací elektromotorek, alespoň radu kde sehnat, varnu máme podobnou ale vhodný motorek nemůžeme najít. Děkuji.
Pavel Eliáš tel. 736 613 333
Re: Re:, (petrbrew, 22.02.2008 13:11) celé vlákno | reagovat
Bylo by hezké, kdyby takový chladič někdo namaloval a popsal jeho výrobu tady na webu. Zatím si fakt myslím, že není moc homebrewařů, co by vařili pivo kvůli ušetření nákladů, přesto ale bude cena limitující a teprve časem u nás bude vyšší kupní síla homebrewařů. Dokud vaří pivo šikovní lidé, jsou schopni si některé pomůcky vyrobit sami nebo s pomocí přátel. Opravdu investovat do nerezové nádoby s míchadlem 30 tis.Kč dokáže udělat takovou díru do rodinného rozpočtu, že by leckteré manželky a přítelkyně mohly ztratit trpělivost docela. Znám to doma. Mám maximální podporu, ale občas se ozve: "Ach bože, zase další krám?; Kdy odsud zmizí ten slad?; Musí to tady teď být? Proč toho vaříš tolik?" Naštěstí je to vaváženo slovy: "Máš to fakt dobré, takové sametové, a ta hustá pěna, s těmi europivy se to nedá srovnat!" :-)
Re:, (Petr Buriánek, 22.02.2008 11:02) celé vlákno | reagovat
Myslíš něco takového, viz: http://www.pivnidenik.cz/snimek/1451/chlazeni.htm

12
Vyhledávání