úvod
homepage

Komentáře

článku: Homebrewing – předávání informací

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: Náplň stránek, (Lihouš, 29.01.2008 17:17) celé vlákno | reagovat
http://www.hobbybrauer.de :-)
Re: Re: semináře a setkávání, (Tomáš Beneš, 29.01.2008 14:40) celé vlákno | reagovat
Ta objednávka od Weyermanna zní velmi zajímavě. Nebylo by špatný vzít něco pro nás domácí pivovařiče. Já bych teda měl zájem určitě. Co se plánuje kupovat?? A jaké je min. množství od jednoho druhu sladu na objednání? Taky se hned kouknu na jejich stránky. Koukněte i ostatní!!!
Seminář pšeničná piva, (Standa Svatoň, 28.01.2008 23:36) celé vlákno | reagovat
Hlásím se předem na seminář o váření pšeničných piv. Lituji že jem se nemohl zůčastnit loňského semináře o kvasnicích, ale bohužel nejde stíhat všechno. Proto bych uvítal včasné zveřejnění termínů jednotlivých akcí. Díky. St.
Re: semináře a setkávání, (Seminar weizen, 28.01.2008 23:19) celé vlákno | reagovat
Je to tak, jednalo by se o Pivovarsky dum, jinde nas asi nenechaji. Nejspis za to ale budou chtit, abychom si tam koupili obed:) Jinak sobota kolem poledniho tam neni tak narvano...

Pristi tyden se budou objednavat suroviny pro Kocoura ve Weyermannuv Bamberku, tak se muze vzit vic i pro homebrewing a ten seminar o psenici bych rad znova zkusil s tim, ze se udela, pokud se prihlasi napriklad 8 lidi.

To same i se setkanim homebrewaru a degustaci jejich piv. Vypise se tu termin, treba uz ted na kveten, a kdo si nemuze udelat cas a prijet jednou treba i pres celou republiku, to pak vazne uz nevim...:) Tezko pak premlouvat profiky, aby prisli degustovat, kdyz mi sami nemame zajem...
setkani homebrewaru, (davids, 28.01.2008 22:37) celé vlákno | reagovat
setkani varicu se uskutecnuji pravidelne jiz od sameho pocatku vareni, tj, asi 4 roky. Koncem roku 2007 jsem chtel usporadat oficialni setkani homebrewaru a pri cetnosti asi 330 precteni se zucastnilo opet pouze "zdrave jadro" stalych degustatoru, tj. nikdo z ulice. Pritom se jedna o rizenou degustaci (od profesionalnich degustatoru) nasich vlastnich produktu. A z vyse uvedeneho mam pocit, ze o tyto akce ma zajem zcela uzky okruh homebrewaru a tak se hodlam dale venovat pouze teto skupine aktivnich jedincu. Zkratka nehodlam hazet perly kamsi, ale na druhou stranu kazdeho zajemce uvitam. Jelikoz prima vymena zkusenosti nad konkretnimi vzorky neni k zahozeni
semináře a setkávání, (Rudolf Lach, 28.01.2008 19:30) celé vlákno | reagovat
Semináře – první dva v Cípu byli rozhodně zajímavý. Takže určitě by měli pokračovat, zvlášť když budou věnovaný nějakým speciálům. Pšeničná piva jsou dobrý začátek. Je čas vrátit bílá piva do Čech!:-)
Setkávání – dvě taková neformální setkání už proběhla u Davida Staňka v Třebonicích a bylo to fajn. Co víc si může „homebrewář“ přát, než rozebírat a srovnávat vlastní výtvory s výtvory ostatních a vyměňovat si zkušenosti z vaření osobně? Otázka je, zda se scházet v hospodě. Vzorky je třeba vychladit, sklo průběžně umývat a také mít dost prostoru na ohnivé debaty (aby nás obsluha neustále neokřikovala, že rušíme ostatní). Z toho mi vychází jako vhodný prostor něco jako šalanda v Pivovarském domě (a tady je otázka za kolik) a nebo setkání u někoho z nás...(v Třebonicích:-))
..., (Měrka Petr, 28.01.2008 17:11) celé vlákno | reagovat
Diskuse - určitě ano, jenom to chce chuť podělit se o zkušenosti. Jenom by to chtělo rozlišit sekci zařízení na začínající a pokročilé. Popis varny starého machra totiž zelenáče spíš odradí a přitom začít je tak snadné.

Semináře/kursy - nešel by kurs vaření poněkud zahustit? Mám vážný zájem o účast, ale tři soboty po sobě se do Prahy prostě nemám šanci dostat. Co takhle intenzivní víkendovka, nebo dvoudílný kurs s cca měsíční prodlevou?

Semináře, (Tomáš Kroupa, 28.01.2008 12:08) celé vlákno | reagovat
Mně osobně setkání v Cípu dalo hodně. Díky němu se ze mě stal nadšený homebrewář. I když nevařím tak často, jak bych si přál, o to víc mě mé výtvory těší.
Květnový seminář nad pšeničnými pivy bych uvítal. Zamrzelo mě, že minulý musel být pro nezájem zrušen. Od května nebude do léta daleko a kvůli teplotám bych rád v létě pšenici zkusil. Kdyby zase bylo možné na semináři zakoupit potřebné suroviny, to by také nebylo od věci. A jaká forma předávání si informací by byla na webu nejlepší? Těžko říci, co by se nejlépe chytlo. Já jsem vděčný za každou přínosnou informaci, za možnost o všem diskutovat a probírat problémy - zdary i nezdary s ostatními domácími pivovařiči...
Náplň stránek, (Franta, 28.01.2008 11:13) celé vlákno | reagovat
Ahoj všem. Je docela podivné, že zatím žádná diskuze. Vždyť to Honza dělá pro nás všechny.
Já bych měl jednoduchý námět - nevymýšlet moc nových serverů, ale zkusit kouknout někam ven. Koukal jsem za hranice a myslím, že jsou pěkné stránky na www.bobbybrauer.de. Řekl bych, že obsahují vše potřebné a není nutno vymýšlet. Neříkám, že se nedají zlepšovat, ale kdybych to uměl tvořil bych takové, protože vše je v jednom balíku a je tam velmi jednoduchá kostra pro vyhledávání. Tolik můj názor, řekl bych v jednoduchosti je síla.

Ahoj Franta
Vyhledávání