Komentáře
článku: Jak si podomácku vyrobit slad?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
U jecmene ocekavam sladovnicky, ktery by mel byt chudsi na dusikate latky, ale co s psenici? Potravinarskou nebo krmnou? Jaka odruda je nejvyhodnejsi? Jake parametry by mela splnovat?
Honzo, tomu se nebtráním, ale už jsem ti slíbil jeden článek o vaření piva v hrnci na plotně, tak nechci dál nic slibovat. :-)
Honzo, tomu se nebtráním, ale už jsem ti slíbil jeden článek o vaření piva v hrnci na plotně, tak nechci dál nic slibovat. :-)
A nedalo by se to rozepsat do mensiho clanku? Idealne s fotkama:)
Úspěšně doma dělám v troubě i vlastní "čokoládový" a "krystalový" slad. Je to o něco složitější, ale stojí to za to. Chce to trpělivost, uzavřené nádoby pro krystalový a samozřejmě vyšší teploty. Pražený ječmen lze taky jednoduše udělat, ale je třeba často zkoušet, jesli už je a úplně ho nespálit. Ale kolik lidí dělá stout a používá ho.
Na sluníčku sušit jenom v prvních fázích. Jak už tady někdo správně podotknul ve finále je potřeba zajistit vyšší teplotu (pro český slad 85 C) aby mohly proběhnout melanoidinové reakce a slad měl tu správnou barvu a vůni.
Se sušením na sluníčku nemám zkušenosti,nevím,zda by se dosáhlo doporučovaných teplot.Já sám bych na sluníčku nesušil
Se sušením na sluníčku nemám zkušenosti,nevím zda by se dosáhlo doporučených teplot.Já osobně bych na sluníčku nesušil.
Slad nechávejte v uzavřené nádobě a v takové,aby opět nenatáhl vlhkost ze vzduchu/nejlépe plast/.Vlhký slad by nešel mlýt.
Dobrýden, chci jse jenom zeptat, jestli se dá slad sušit i na slunci? myslím na letním. Chci jse stát berwařem, a tak jse proto ptám. Děkuji Tomáš.
V jaké nádobě prosím vyrobený slad necháváte odležet?
Vyhledávání