úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak si podomácku vyrobit slad?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

jaky jecmen/psenici pouzit?, (sejcak, 22.06.2012 13:52) celé vlákno | reagovat
U jecmene ocekavam sladovnicky, ktery by mel byt chudsi na dusikate latky, ale co s psenici? Potravinarskou nebo krmnou? Jaka odruda je nejvyhodnejsi? Jake parametry by mela splnovat?
Re: Re: čokoládový a krystalový, (, 20.09.2007 08:57) celé vlákno | reagovat
Honzo, tomu se nebtráním, ale už jsem ti slíbil jeden článek o vaření piva v hrnci na plotně, tak nechci dál nic slibovat. :-)
Re: Re: čokoládový a krystalový, (, 20.09.2007 08:57) celé vlákno | reagovat
Honzo, tomu se nebtráním, ale už jsem ti slíbil jeden článek o vaření piva v hrnci na plotně, tak nechci dál nic slibovat. :-)
Re: čokoládový a krystalový, (Honza, 19.09.2007 17:58) celé vlákno | reagovat
A nedalo by se to rozepsat do mensiho clanku? Idealne s fotkama:)
čokoládový a krystalový, (petrbrew, 19.09.2007 17:21) celé vlákno | reagovat
Úspěšně doma dělám v troubě i vlastní "čokoládový" a "krystalový" slad. Je to o něco složitější, ale stojí to za to. Chce to trpělivost, uzavřené nádoby pro krystalový a samozřejmě vyšší teploty. Pražený ječmen lze taky jednoduše udělat, ale je třeba často zkoušet, jesli už je a úplně ho nespálit. Ale kolik lidí dělá stout a používá ho.
Na sluníčku nesušit, (Jan Šuráň, 27.08.2007 17:36) celé vlákno | reagovat
Na sluníčku sušit jenom v prvních fázích. Jak už tady někdo správně podotknul ve finále je potřeba zajistit vyšší teplotu (pro český slad 85 C) aby mohly proběhnout melanoidinové reakce a slad měl tu správnou barvu a vůni.
Re: dotaz, (antenak, 25.08.2007 12:31) celé vlákno | reagovat
Se sušením na sluníčku nemám zkušenosti,nevím,zda by se dosáhlo doporučovaných teplot.Já sám bych na sluníčku nesušil
Re: dotaz, (antenak, 25.08.2007 12:28) celé vlákno | reagovat
Se sušením na sluníčku nemám zkušenosti,nevím zda by se dosáhlo doporučených teplot.Já osobně bych na sluníčku nesušil.
Re: Odležení sladu, (antenak, 25.08.2007 12:22) celé vlákno | reagovat
Slad nechávejte v uzavřené nádobě a v takové,aby opět nenatáhl vlhkost ze vzduchu/nejlépe plast/.Vlhký slad by nešel mlýt.
dotaz, (Tomáš, 18.08.2007 12:23) celé vlákno | reagovat
Dobrýden, chci jse jenom zeptat, jestli se dá slad sušit i na slunci? myslím na letním. Chci jse stát berwařem, a tak jse proto ptám. Děkuji Tomáš.
Odležení sladu, (, 03.08.2007 22:56) celé vlákno | reagovat
V jaké nádobě prosím vyrobený slad necháváte odležet?
Vyhledávání