Komentáře
článku: Dostaveníčko u rybiček
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Dobrý den, jen bych se vás chtěl zeptat. Jak jako číšník můžu ovlivnit teplotu a tlak. Když je pivo čepováno přímo z ležáckých tanků?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: denní výčepní,
(MirEgg, 28.01.2008 23:52)
celé vlákno | reagovat
Teda useknuté je CŘ Plzeň a Praha chybí úplně... Radši už jdu spát :-D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: denní výčepní,
(MirEgg, 28.01.2008 23:49)
celé vlákno | reagovat
Ostravar v tom Gůglím archivu skutečně chybí, protože je useknutý konec "územní působnosti CŘ Ostrava" ;-) Odkaz viz níže...
A kdyby se někdo nemohl dočkat zveřejnění na SP a nechtělo se mu to složitě hledat, ať zadá do Google.cz výraz DS_PV_06 a u prvního nalezeného odkazu klikne na "Archiv" ;-) Konec to má sice useknutý, ale je toho vidět víc než na stránkách Ministerstva :-D
Vot těchnika!
Vot těchnika!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: denní výčepní,
(Martin Štros, 28.01.2008 23:42)
celé vlákno | reagovat
A kde jsi to našel , když už to píšeš?
Ostravar nechybí, jen je uveden pod Prahou... no jsou tam zvláštnosti, asi všechna piva, co ten piviovar v historii uvařil, třeba jen na zkoušku ;-) Vydrž na článek, co o tom vyjde.
Předchozí neúspěšný pokus jsem vzdal, ale teď napodruhé jsem našel něco, co by mohlo býti oním seznamem, ikdyž to vypadá nějak nekompletně (třeba tam chybí Ostravar), nekompletnost je vidět i na zdrojovém kódu té stránky :-( Aspoň něco ;-) Každopádně mě tam zaujalo pivo "Pilsner Urquell - výčepní pivo světlé 8%". To prosím roste kde? :-)
Kdyby jen obři, oni i ti menší... nyní s Honzou na toto téma diskutujeme, jak to předat zájemcům.
Jsem jednoznačně pro vystavení! Samotného mě zajímá, jak mě obři šidí ;-)
odesláno do redakce ;-)
Tak to posli, rad bych se na nej podival, pripadne hotady vystavil pro ostatni....
Jaký fór? To je realita, mám dokument ministerstva financí, kde je seznam všech výrobců piva v Česku a u každého je uvedeno, jaké pivo produkuje a jakou má stupňovitost (sloužíé pro výpočet daně). U Prazdroje uvedeno, že vyrábí Gambrinus 9, stejně jako Budvar výčepní je devítka, naopak Staropramen má skutečně desítku. Ten dokument se dá asi někde najít, kdyžtak ho klidně pošlu ;-)
G9 :-) Tak to je dobrý fór.To budu používat - můžu?
Já jsem se zastavil u rybiček v pondělí a nechal si natočit do džbánků a pet lahví. V lokále byl jen jeden výčepní, protože přes den nemají takovou honičku. Ten pán u pípy a v sále má přes léto vlastní autokemp, se stánkem, kde má na čepu G9 a tudíž mé poznámky o tom, že by měl trochu přištelovat kohouty smetl odpovědí, je to živý pivo tak to pění. Ono bohužel to bylo hlavně o špatně nastavených tlacích, protože podle chování piva sev pivním potrubí dělaly bublinky a občas to vystřelilo.
Dojem z prostředí a piva velmi dobrý.
Dojem z prostředí a piva velmi dobrý.
Taky musimjen souhlasit.Ja tam byl v nedeli po otevreni. Desitka maximalne vyvazene pivo, dvanactka trochu slabsi v tele vzhledem k horkosti, psenicne je spodne kvasene)po zabehnuti se chteji prejit na svrchni), tmave jsem mel jen lok. Nez jsme si stacili objednat dalsi, doslo...
Dojem z interieru priznivy, hodnoceni obsluhy vynecham, meli toho po otviracce z predchoziho dne a okamzitem navalu daneho dne plne zuby...
Dojem z interieru priznivy, hodnoceni obsluhy vynecham, meli toho po otviracce z predchoziho dne a okamzitem navalu daneho dne plne zuby...
Byl jsem U Rybiček na konci listopadu.
Krásný s mírou vypracovaný interiér, výborná kuchyně (nadívaná holoubátka doporučuji), skvělé pivo. A pořadí oblíbenosti bych měl zhruba totožné. Měl jsem štěstí i na číšníka, který byl vlídný, krátce pohovořil. Snad jediná vada na kráse bylo žbryndání piva u výčepního (muž).Bylo vidět, že jim pivo moc pění, tak jen poučit obsluhu ve správném nastavení tlaků, teplot a kompenzátoru. Sládek by si na to měl dát pozor, je tak kazená vizitka jeho práce.
Krásný s mírou vypracovaný interiér, výborná kuchyně (nadívaná holoubátka doporučuji), skvělé pivo. A pořadí oblíbenosti bych měl zhruba totožné. Měl jsem štěstí i na číšníka, který byl vlídný, krátce pohovořil. Snad jediná vada na kráse bylo žbryndání piva u výčepního (muž).Bylo vidět, že jim pivo moc pění, tak jen poučit obsluhu ve správném nastavení tlaků, teplot a kompenzátoru. Sládek by si na to měl dát pozor, je tak kazená vizitka jeho práce.
Vyhledávání