Komentáře
článku: Degustační ohlédnutí za silnými speciály
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Nějak nechápu smysl příspěvku - o Smrtihlavovi je to přece známo - kdysi o něm, před nějakým 1,5 rokem, psal třeba Malakin na PI.
http://skalak70.blog.cz/1105/podskalsky-smrtihlav-37-nejsilnejsi-ciste-sladove-ceske-pivo
Podskalský smrtihlav..37° nejsilnejsi čistě sladové české pivo...13,3% objem alkoholu
Tmavou třináctku z Udine jsem neměl možnost ochutnat, ale U Fleků jsem si před 14 dny na místním opravdu pochutnal...
Smrtihlav se ve SPSPT varil. Jestli se jmenoval Podolsky, nebo Podskalsky(skola ma sidlo v Podskalske ulici) si ted nevybavuju.
Myslim 34% na homebrewing by bylo moc...
Myslim 34% na homebrewing by bylo moc...
No to jste si zase Honzo pošmákli na lahůdkách. Závidím, můžu si alespoň dopřát belgický "koňak" Bush 12 - Barley Wine, který jsem si teď přivezl z B.
Jinak jsem teď v rychlosti navštívil pivovarskou oblast v severní Francii-Pas de Calais a Du Nord a bohužel jedno z nejsilnějších piv světa BELZEBUTH z Brasserie Jean d´Arc, které mívalo 15 % alc. už má poněkud nížšší obsah. Po předloňském snížení na 13% alc. šli tento rok ještě dolů - na 11,8% a viděl jsem i verzi 8,6%, takže asi zkouší jestli se neujme spíš ta ještě slabší:)) Škoda..
Co se týče Francie a Belgie-pivovarnický Boom je tam ještě raketovější než jsem myslel. Projel jsem i Ardeny a každé městečko tam již má nový pivovar či znovu obnovený starý. Ze severní Francie jsem přivezl asi 20 druhů z nových Brasseries a to jsem tam ještě druhou půlku nechal.
Neuvěřitelné tempo!!
Jinak jsem teď v rychlosti navštívil pivovarskou oblast v severní Francii-Pas de Calais a Du Nord a bohužel jedno z nejsilnějších piv světa BELZEBUTH z Brasserie Jean d´Arc, které mívalo 15 % alc. už má poněkud nížšší obsah. Po předloňském snížení na 13% alc. šli tento rok ještě dolů - na 11,8% a viděl jsem i verzi 8,6%, takže asi zkouší jestli se neujme spíš ta ještě slabší:)) Škoda..
Co se týče Francie a Belgie-pivovarnický Boom je tam ještě raketovější než jsem myslel. Projel jsem i Ardeny a každé městečko tam již má nový pivovar či znovu obnovený starý. Ze severní Francie jsem přivezl asi 20 druhů z nových Brasseries a to jsem tam ještě druhou půlku nechal.
Neuvěřitelné tempo!!
Podolský smrtihlav? Honzo, to je ta 34% z Podskalské nebo nějaký homebrewing? Na Le Baladin slyším jen chválu snad jej i vbrzku ozkouším.
Andilek opraven, dekuji za upozorneni, chybicka se vloudila. Co se tyce Podskalaka - o tomto pivu vim, nekolikrat jsem ho mel moznost chutnat. Bohuzel toto pivo nebylo dostupne verejnosti, proto jsem ho zde neuvedl.
Zajímavé typy, jako sběrač lahví budu pátrat zejména po tom Weizenu. K té italské lahvi: tu už jsem viděl, pivovar v Udine v ní za ca. 6 euro prodává svůj moc dobrý výtvor, tmavou třináctku, o které na etikete hrdě hlásí, že je ve stylu té české, flekovské. Skoro bych řekl, že je lepší, než to co si teď u Fleků můžeme dát.
mam za to, ze jste pozabudli na podolskeho smrtihlava s 12,6% alkoholu...
jenom pro poradek
jenom pro poradek
Anděl z Dobřan má ještě o 2 oktany víc - je to 23° dobrota
Vyhledávání