Komentáře
článku: Ochutnávka piva v Blučině
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 | 4 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Sbohem Tome :-) Vítal jsem Tě mezi námi pivovarskými a tak se s |Tebou i loučím (pracovně) a přeji Ti vše nej na novém místě a doufám na blízké setkání.
Tý jo Tome! docela šok...! To by si možná zasloužilo vysvětlení.
Ad ČH: mně chutná nejvíce Páter a 12°tmavá rovnocenně - nikolivěk Sklepní...
A na Pátera chodím do Megasportbaru v OC Chodov.
Zlatý rožeň se chystám také navštívit - podám zprávu.
Tvému novému působení zdar ! A výdrž....
Ad ČH: mně chutná nejvíce Páter a 12°tmavá rovnocenně - nikolivěk Sklepní...
A na Pátera chodím do Megasportbaru v OC Chodov.
Zlatý rožeň se chystám také navštívit - podám zprávu.
Tvému novému působení zdar ! A výdrž....
Bohužel nevím kam tuto informaci "napasovat", proto tak činím sem, vzhledem k tomu, že naposledy právě tady byla řeč o pivech ČH a mé osobě.
Myslím si, že by tato informace měla zaznít veřejně, protože by bylo ode mě nezodpovědné, kdyby tomu tak nebylo učiněno.
Zřejmě jsem člověk, který dokáže v určitých momentech "šokovat". Moji nedávnou pivní euforii střídá v těchto dnech pivní zklamání...:-(
Posledním červencovým dnem končí moje spojení s Pivovarem Černá Hora. Důvody nehodlám veřejně prezentovat, avšak se týkají pouze a jen nenaplnění mých představ z pracovní náplně. S vedením a lidmi zde se rozcházím v tom nejlepším, a tak to také mezi námi doufám i zůstane. Každopádně užitečná zkušenost, a díky za ni. Zase jsem o něco pivně obohacen. A produktům Pivovaru Černá Hora budu věren nadále!!! Protože tady to dělají opravdu POCTIVĚ!!!!!!!!!!!
Dej Bůh štěstí....
Myslím si, že by tato informace měla zaznít veřejně, protože by bylo ode mě nezodpovědné, kdyby tomu tak nebylo učiněno.
Zřejmě jsem člověk, který dokáže v určitých momentech "šokovat". Moji nedávnou pivní euforii střídá v těchto dnech pivní zklamání...:-(
Posledním červencovým dnem končí moje spojení s Pivovarem Černá Hora. Důvody nehodlám veřejně prezentovat, avšak se týkají pouze a jen nenaplnění mých představ z pracovní náplně. S vedením a lidmi zde se rozcházím v tom nejlepším, a tak to také mezi námi doufám i zůstane. Každopádně užitečná zkušenost, a díky za ni. Zase jsem o něco pivně obohacen. A produktům Pivovaru Černá Hora budu věren nadále!!! Protože tady to dělají opravdu POCTIVĚ!!!!!!!!!!!
Dej Bůh štěstí....
Zbyňo díky za zprávu o hodnocení černohorských piv. Sklepní to je i moje "jednička", každý den si ho pěkně po práci vychutnávám v rámci umírněné konzumace, vitamíny jsou potřeba i v létě, prevence je holt prevence. Hned po něm mně také nejvíc vyhovuje Páter. Samozřejmě bych byl ještě raději, kdyby ti šmakovaly všechna černohorská piva, ale respektuji tvůj názor, tak to prostě je. To by pak zavánělo tím, že jsem tě něčím "podmáznul", kdybys tady vše vychvaloval:-).
Docela mě zaujaly tvé mísící improvizace, to zní "opravdu" zajímavě, asi řeknu našemu sládkovi, aby se pokusil něco podobné namixovat, když to říkajó Pražáci, tak to je svatá pravda:-)
Jinak ti ještě mohu doporučit v Praze restauraci "Zlatý rožeň", ulice Čs. armády 22, kde je komplet sortiment ČH včetně "tvého" oblíbeného Pátera. Jestli tam půjdeš na rekognoskaci, dej vědět, budu rád za tvé postřehy z terénu. Kdyby nikde, tak v Praze to musí už kvůli tobě bejt v "richtigu", toho bohdá nebude...
Docela mě zaujaly tvé mísící improvizace, to zní "opravdu" zajímavě, asi řeknu našemu sládkovi, aby se pokusil něco podobné namixovat, když to říkajó Pražáci, tak to je svatá pravda:-)
Jinak ti ještě mohu doporučit v Praze restauraci "Zlatý rožeň", ulice Čs. armády 22, kde je komplet sortiment ČH včetně "tvého" oblíbeného Pátera. Jestli tam půjdeš na rekognoskaci, dej vědět, budu rád za tvé postřehy z terénu. Kdyby nikde, tak v Praze to musí už kvůli tobě bejt v "richtigu", toho bohdá nebude...
Tak jsem zašel na ČH do Království v Praze (Kubelíkova ul.) a výsledek: 10° Sklepní - nefiltrované hodnotím 4 nadprůměrné pivo s vyváženou hořkostí, Pátera bohužel čepovaného nemají (moje nejoblíbenější pivo z ČH společně s tmavou 12°), dále jsem dal 12° hodnotím 5,5 ta mi opravdu nechutná - příliš sladká, dále Kvasar také 5,5 přijdme mi horší než býval, pak má oblíbená 12°tmavá - opět nezklamala - hodnotím 3,5 a pak jsem si dal řezané 10° Sklepní s 12°tmavou - mňam zkuste všici je to lahůdka - hodnotím 3 ! Co jsem ovšem neocenil byla absence Formana! Místo toho mají Birella ! Co to je ?
P.S. pište dále o použité technologii v pivovarech - zatím jich je málo !
P.S. pište dále o použité technologii v pivovarech - zatím jich je málo !
No vida jak se diskuze pěkně pohla, to čučím. Jirko Jobánku díky za exkluzivní typy na ještě exkluzuivnější piva.
Pro Zbyňka dodávám, že co se týká výrobní technologie, tak přísáhám "na psí uši".
Pro Zbyňka dodávám, že co se týká výrobní technologie, tak přísáhám "na psí uši".
Tak Pelhřimov po technologických změnách (Pivo Praha) bych zařadil do TOP 3 v kategorii Bohemian Lager. Náš best sládek Honza Šuráň perfektně přichmelil (pokud je to tedy jeho práce?) , odhadl bych tak alespoň na 35 IBU? Nevím zda je to jen várkou nebo už to tak bude stále, ale Poutník o víkendu nefiltrovaný 12 a včera Poutník filtrovaná 12 byli na Flédě v Brně fantastic. Bude následovat BON (cc o víkendu), tak jsem zvědav jak v této těžké konkurenci obstojí:)
Musím říct, že Pivo Praha udělalo v Pejhřimově zase kus poctivé práce. Pejhřimovské bylop vždy dobré, ale Honza Šuráň ho ještě vylepšil. Koncem týdne na Flédě bude asi Bon a pak Rychtář. Samé lahůdky.
Jinak proBrňáky se stačí zaregistrovat a budou Vám automaticky chodit maily s aktuální nabídkou. Jak říkáme my ....... nemusí pršet, stačí, když kape.
http://www.fleda-klubnetopyr.cz/index1.php
Jinak proBrňáky se stačí zaregistrovat a budou Vám automaticky chodit maily s aktuální nabídkou. Jak říkáme my ....... nemusí pršet, stačí, když kape.
http://www.fleda-klubnetopyr.cz/index1.php
kvasničáka jsem pil v pátek a cesty do Brna jsem rozhodně nelitoval :) škoda, že je otevřeno až od 20 h, což je pro nás přespolňáky v týdnu trošku nedostupný...
Pro BRŇÁKY a zvláště Tomáše Semráda. Od včerejška je na Flédě skutečně exkluzivní 12% Pejhřimov. kdo může, tak neváhejte a zaskočte. Kvasničák už nejní, ale tohle je super várka. nedá se přestatat pít.
nevíte někdo, jak to vypadá s tím mini ve Vyšáku? od loňské zmínky o první várce piva ani ťuk... nebo jo? :)
v Pelhřimově všechno pěkně a čistě - žádný HGB, žádný CKT
pokud vím o Regentu v Třeboni - 10° dělají v CKT, ostatní klasicky na spilce
má CKT i HGB (viz článek, který vyjde tento týden na pivni.info)
Teď jsem si všiml, že jde o příspěvky pod Blučinou.
Tak vězte, že nepravidelně, ale dosti často můžete v Blučině narazit i na BON v desítkové podobě.
Tak vězte, že nepravidelně, ale dosti často můžete v Blučině narazit i na BON v desítkové podobě.
Přiznávám se.
U nás je také jen varna, spilka, sklep s dodržením všech časů a teplot. Navíc do piva nedáváme ani špetku proti čistotnímu zákonu.
PS: a HGB také nemáme :-)
U nás je také jen varna, spilka, sklep s dodržením všech časů a teplot. Navíc do piva nedáváme ani špetku proti čistotnímu zákonu.
PS: a HGB také nemáme :-)
Už jsem si myslel, že moje výzva zapadla, ale Tvá schopnost reagovat i na staré články ji přivedla opět na světlo...
Stále čekám také až bn zveřejní název té tajemné chemikálie...
Tedy ČH jen varna-spilka-sklep ? Na psí uši - žádné CKT ani HGB ? Dnes půjdu do Království - Kubelíkova ul., ochutnat jak jste na tom... preferuji Pátera 11° a Sklepní nefiltrované a 12° tmavou!
Chtělo by to pro zajímavost opravdu zjistit u všech pivovarů. Napište, kdo víte o pivovarech více (např. z exkurze, známosti, atd. atp.).
Objevování zdar !
Stále čekám také až bn zveřejní název té tajemné chemikálie...
Tedy ČH jen varna-spilka-sklep ? Na psí uši - žádné CKT ani HGB ? Dnes půjdu do Království - Kubelíkova ul., ochutnat jak jste na tom... preferuji Pátera 11° a Sklepní nefiltrované a 12° tmavou!
Chtělo by to pro zajímavost opravdu zjistit u všech pivovarů. Napište, kdo víte o pivovarech více (např. z exkurze, známosti, atd. atp.).
Objevování zdar !
Zbyňo, ten nápad s tím zveřejněním přehledu využívané výrobní technologie by byl jistě moc zajímavý a možná kdyby všichni dotázaní zveřejnili pravdu a víc než pravdu, možná bysme se tady všichni divili...
Za Černou Horu je to jednoduché: varna-spilka-sklep, i když nyní v těch vedrech je to na samé hraně kapacity!
Za Černou Horu je to jednoduché: varna-spilka-sklep, i když nyní v těch vedrech je to na samé hraně kapacity!
..."Protože jsem normální běloch stojím každý čtvrtek v 10.30hod u pivovaru Starobrno a čekám na výdej kvasnic a pokaždé není kvalita stejná."
Svaťo právě proto, že jsi normální běloch, tak ti nabízím abys nemusel čekat na kvasnice, přijď si pro ně k nám do Černé Hory. Tam jsou samí "černí", a tam se nečeká:-).
Podobně to praktikuje pivovarník z Velkého rybníka, který si k nám pro ně jezdí, až z daleka, Blučina je proti tomu kousek...
Svaťo právě proto, že jsi normální běloch, tak ti nabízím abys nemusel čekat na kvasnice, přijď si pro ně k nám do Černé Hory. Tam jsou samí "černí", a tam se nečeká:-).
Podobně to praktikuje pivovarník z Velkého rybníka, který si k nám pro ně jezdí, až z daleka, Blučina je proti tomu kousek...
PU je zkratka pro Pilsner Urquell, komu by se to chtělo rozepisovat, že? Cesky jednoduše (Plzenský) Prazdroj. Ale v dnešní době je zkratek tolik, že není ostuda občas nějakou nevědět...
1 | 2 | 3 | 4 |
Vyhledávání