úvod
homepage

Komentáře

článku: Ulevit či neulevit?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle vláken

NOOOO, (Zbyněk Holan, 11.06.2007 12:36) celé vlákno | reagovat
...to bylo pocitové bez racionálního základu z mé strany...

...nemohu relevantně odpovědět...

...promiň !
Nadrzovani?, (honza, 09.06.2007 19:59) celé vlákno | reagovat
Mohl bych tedy zeptat v cem plzni nadrzuju? A z jakeho duvodu zase?
No jo..., (Zbyněk Holan, 09.06.2007 18:56) celé vlákno | reagovat
...honza zase nadržuje Plzni...
zákon?, (Colega, 04.06.2007 18:13) celé vlákno | reagovat
Je očividně závadný, když podporuje jen ty, co podporovat nepotřebují.
18, (Jiří Kaňa, 02.06.2007 11:07) celé vlákno | reagovat
Pokud vím, tak by za tím měl být přinejmenším "malý svaz" + DU + PMS.
pivovary..., (Martin Štros, 01.06.2007 00:01) celé vlákno | reagovat
No ten seznam by mě taky zajímal!!! Údajně je tam podepsána Drinks Union a skupina moravských pivovarů... no jen tyhle dvě společnosti jsou vlastně 7 pivovarů, jestli dobře počítám ;-)))
18 pivovaru, (honza, 31.05.2007 19:10) celé vlákno | reagovat
V nekolika clancich se pise o tom, ze si melo hromadne stezovat 18 pivovaru. Ale nikde jsem nevidel seznam, ani v tiskove zprave nebyl. Nevidel jste nekdo nekde ten seznam malych a strednich pivovaru,ktere podepsaly tu petici?
PPAS a místa výroby, (Roman Holoubek, 31.05.2007 10:23) celé vlákno | reagovat
Jirko, pokud to od Vás není provokace, tak vězte, že:
Dle mých informací (v některých detailech se můžu mýlit, protože tyto informace nejsou nikde oficiálně zveřejňovány:
Plzeň vyrábí - PU, G, Radegast,
Velké Popovice vyrábí - Kozel, G, Radegast, Master
Nošovice vyrábí - Radegast, Birell, G, Kozel a údajně i PU
Pro doplnění: Klasik a Primus vyrábí licenčně Protivín
PU se dále vyrábí i v Rusku, Polsku a údajně i v Šariši.
Pivo od afroameričanů, (Jirka, 31.05.2007 10:12) celé vlákno | reagovat
Dotace byla, dle mého názoru postavena tak, aby na ni dosáhl pouze pivovar Plzeň.kdoví co v tom zase bylo.
A teď z jiného soudku.Doslechl jsem se, že už vyrábíme Gambrinus v Nošovicích a Plzeň v Polsku.Co je na tom pravda? Kdopak to ví?
Dotace, (Roman Holoubek, 31.05.2007 10:07) celé vlákno | reagovat
Celý systém dotací je nespravedlivý a dle mého i špatně nastavený. Než takový systém, tak raději žádný.

Jenže má to jeden háček - zrušením dotací by se v rámci unie dostaly české podniky (obecně) do nerovného postavení vůči německým, polským ,... firmám, které by dotace získaly. A jsme tam kde nechceme být.

Jen aby bylo jasno souhlasím a to zcela s prohlášením Českého svazu malých nezávislých pivovarů!

To co provedl stát - aby podniku s dominantním postavením na trhu takto pomohl je skutečně silně ohrožující pro malé pivovary.
Vždyť PPAS poskytuje "dotace" hostinským, tím významně dále roste počet hospod s piv PPAS a jsme v kruhu. Čím více ušetří PPAS na daních - tím více může poskytovat "dotace" dalším hostinským a získat tak vyšší podíl na trhu.
A pak se divíme, že podél Vltavy apod. už je takový monopol PPAS. Pak si sice píše LADA "Nikdo me tam nenuti chodit, stejne jako nikdo nenutil hostinske pristoupit na cepovani techto patoku. " - ale nemá-li možnost dát si jiné pivo - stane se z něj abstinent, nebo piják jiných nápojů? A hostinští? Většině a podotýkám z vlastní zkušenosti - většině, které jsem oslovil je jedno co budou točit - jde jim především o onu "dotaci" od pivovaru a nejvíce rozdávají právě PPAS následováni Staropramenem.
add blog, (Njorloj, 31.05.2007 09:18) celé vlákno | reagovat
...a nebylo by tedy lepsi co sem vlastne psal ja a co pise v blogu pan Mach: "Stát rozdává milionové úlevy a dotace. Tím ničí trh. Nejen trh s pivem. Lepší by bylo dotace a investiční pobídky zrušit a zavést rovné daně bez dotací pro všechny firmy."

Myslim, ze by to urcite bylo spravedlive ke vsem - takhle si tam kazdy domysli korupcniho urednika co prideluje a rozhoduje...
To Honza, (Chody, 30.05.2007 18:48) celé vlákno | reagovat
Tentokrát nekritizuju PPas, ale Českou republiku ...
Slevy na danich, (honza, 30.05.2007 17:53) celé vlákno | reagovat
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/petr-mach.php?itemid=843
...
Pivovar Holba a další menší pivovary si stěžují, že stát dal investiční pobídku Prazdroji (společnost SABMiller) ve výši 688 milionů korun v podobě odpuštěné daně. Investiční pobídky dostal také pivovar Staropramen (společnost InBEV). Investiční pobídky může dostat jen stamilionová investice, takže ji mohou dostat jen obři na úkor malých.

Úplně malé pivovary do výstavu 200 tisíc hektolitrů zas mají slevu na spotřební dani. (Normálně se z půllitru dvanáctky platí 1,44 Kč, pivovar s výstavem 150 tisíc hektolitrů platí 1,15 Kč, plus DPH samozřejmě). Pivovar Holba má výstav 435 tisíc hektolitrů, takže má smůlu.

Miliony se dají získat ještě na dotacích od Czechinvestu. Budějovický měšťanský pivovar dostal 1 milion, Platan 3,2 milionu, Pivovar Havlíčkův Brod 1,5 milionu, pivovar Černá Hora 11 milionů, Pivovar Pernštejn 2 miliony, pivovar Svijany 4 miliony, Žatecký pivovar 1 milion.
...
Chuťová stabilita, (Zbyněk Holan, 30.05.2007 15:22) celé vlákno | reagovat
"Hlavním cílem investice 1,5 mld. Kč bylo proto posílení exportu značek PPAS (rozšíření výrobních kapacit a posílení chuťové stability) v čele s pivem Pilsner Urquell."

Pilsner Urquell už je tak "stabilní" (doplňte si), že mi úplně přestal chutnat!!!
Proc mazat?, (honza, 30.05.2007 14:55) celé vlákno | reagovat
Proc by se to Chody melo mazat? Kazdy pije necop jineho, kazdy ma k tomu sve duvody. PU jen vyuzil toho, co je vseobecne pristupne a pro nektere firmy i dostupne. Pokud se podivas do jinych oboru ( ja vim, uz jsem to tu nekolikrat zminoval), treba na telekomunikace, tech stiznosti mensich a alternativnich operatoru na byuvaly Telekom. A za pravdu dostaly jen obcas. A co pocitace a operacni systemy...

Kazdy se chova tak, jak je mu dovoleno. Kdyz Svaz malych prokaze, ze PU z dotace postavil levne obr varnu, ze ktery levne zasobuje domaci trh, o dotace pak prijde.

A asi by bylo spravne, aby treba Bon Zasova, kdyz postavi staceci linku, ze ktery pujdou lahve do Polska, aby na to dostal dotaci.
, (Chody, 30.05.2007 14:38) celé vlákno | reagovat
Ať je to jakkoli podle zákona, celá tato investiční pobídka je neetická, stejně jako celé "podnikání" PPas.
Tak a teď si to můžete smazat!
prilezitost meli vsichni, (lada, 30.05.2007 14:30) celé vlákno | reagovat
V Cesku plati investicni pobidky, PPAS splnil podminky, hodne investoval a ted si cast dani bere zpet. V cem je problem? Mohl to udelat kazdy.

A k tomu dominantnimu postaveni na trhu - kdyz vidim na hospode G, Krusovice, ... tak jdu jinam. Nikdo me tam nenuti chodit, stejne jako nikdo nenutil hostinske pristoupit na cepovani techto patoku.

PS: Jedinou vyjimkou je Velichov, kam jsem sel najisto na Formana a neodradil me ani plzensky poutac :-)
normalka, (petr, 30.05.2007 12:57) celé vlákno | reagovat
Je uplne normalni ze "pambu sere prachy porad na stejnou hromadu". Kromne toho plati ze "penize delaji penize". Takze tentokrat za to nemuze ten osklivy nadnarodni pivovar, ale proste tak to ve svete ekonomiky chodi. Bohuzel i bohudik.
malí přehánějí, (Martin Štros, 30.05.2007 12:49) celé vlákno | reagovat
Nemyslím, že by taková pobídka ohrožovala malé pivovary. Ve společnosti roste poptávka po regionálních pivech, je třeba se zaměřit tímto směrem a využít to! A ne si stěžovat. Mylsím že je to jako s pivníámi lahvemi. Nakonec se nic nestalo, schopným to neuškodilo a neschopní by padali i bez toho-
Je to spatne, (Njorloj, 30.05.2007 11:37) celé vlákno | reagovat
Me se investicni pobidky moc nelibi a to v celkovem pohledu na ne, podporuji pouze velke globalni spolecnosti a pokrivuji klasicky trh a znerovnuji ance. Jsou absolutne nespravedlive k ostatnim mensim a malym firmam a navch nas stat jimi vicemene plytva. Stat by mel zajistit hlavne rovnost sanci a mit stejny metr i na ty mensi, poskytnout jim jako kompenzaci take treba ruzne danove ulevy apod. Myslim, ze pravidla by mela byt stanovena pro vsechny stejne, nebo alespon podobne. Pro nekoho je investice 10 mil do nove varny velka investice, procentualne treba stejna jako 1,5mld pro PU, proc oni dostanou na rozvoj a nekdo jiny ne. Myslim, ze v tomhle je zakon spatny. Otazky jako pracovni mista a prinos z investice atd. jsou dle meho az na druhem miste.
12
Vyhledávání