úvod
homepage

Komentáře

článku: Ulevit či neulevit?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Dotace, (Roman Holoubek, 31.05.2007 10:07) celé vlákno | reagovat
Celý systém dotací je nespravedlivý a dle mého i špatně nastavený. Než takový systém, tak raději žádný.

Jenže má to jeden háček - zrušením dotací by se v rámci unie dostaly české podniky (obecně) do nerovného postavení vůči německým, polským ,... firmám, které by dotace získaly. A jsme tam kde nechceme být.

Jen aby bylo jasno souhlasím a to zcela s prohlášením Českého svazu malých nezávislých pivovarů!

To co provedl stát - aby podniku s dominantním postavením na trhu takto pomohl je skutečně silně ohrožující pro malé pivovary.
Vždyť PPAS poskytuje "dotace" hostinským, tím významně dále roste počet hospod s piv PPAS a jsme v kruhu. Čím více ušetří PPAS na daních - tím více může poskytovat "dotace" dalším hostinským a získat tak vyšší podíl na trhu.
A pak se divíme, že podél Vltavy apod. už je takový monopol PPAS. Pak si sice píše LADA "Nikdo me tam nenuti chodit, stejne jako nikdo nenutil hostinske pristoupit na cepovani techto patoku. " - ale nemá-li možnost dát si jiné pivo - stane se z něj abstinent, nebo piják jiných nápojů? A hostinští? Většině a podotýkám z vlastní zkušenosti - většině, které jsem oslovil je jedno co budou točit - jde jim především o onu "dotaci" od pivovaru a nejvíce rozdávají právě PPAS následováni Staropramenem.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání