Komentáře
článku: Podkováň.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Nezbyva mi potvrdit obavy Jirky. Mel jsem Podkovane nedavno primo od zdroje, z vycepu naproti pivovaru. Chut byla dost divna. A jelikoz jsem uz mel v pameti zvesti a problemech, nedalo mi to a zeptal se pani u vycepu. Ta mi ale zdelila, ze je vse v poradku a ze o nicem nevi. Ale opakovane zvesti o spatne kvalite Podkovane me rozhodne, jako Jirku, nenechavaji klidnym!
Docela by mě zajímalo, co v té Podkováni posdlední dobou s tím svým pivem vyvádějí. Poté, co jsem byl cca před dvěma měsíci zklamán odpornou příchutí tohoto piva na Žižkově, měl jsem opět příležitost ochutnat 12% podkováňský ležák, tentokrát na Slavnostech piva v Č. Budějovicích. Velmi nechutná záležitost!
Kolega "vůni" tohoto piva velmi trefně přirovnal k čerstvě otevřenému balíčku se sterilním obvazem. Příchuť dezinfekce tu podkováňskou bídu podtrhovala.
Míval jsem Podkováň rád. Ale poslední dobou se mě snaží přesvědčit, že je to jednoduše špatné až hrozné pivo. Škoda.
Co tam s tím v tom pivovaru dělají??? Kde se vlastně podobná příchuť v pivu bere?
Kolega "vůni" tohoto piva velmi trefně přirovnal k čerstvě otevřenému balíčku se sterilním obvazem. Příchuť dezinfekce tu podkováňskou bídu podtrhovala.
Míval jsem Podkováň rád. Ale poslední dobou se mě snaží přesvědčit, že je to jednoduše špatné až hrozné pivo. Škoda.
Co tam s tím v tom pivovaru dělají??? Kde se vlastně podobná příchuť v pivu bere?
Dotaz: neví někdo, proč nefungujé stránky pivovaru??
Na slavnosti jezdím jenom od r.2001,alestále se mi tam moc líbí.
K Honzovu(Kočkovi) článku:
-asi si zapomněl ochutnat vynikající sklepní(nefiltrované)10°+12°,černé bylo taky moc dobré
-exkurze:mě bylo v r.2001 sděleno,že na prvních slavnostech exkurzi do provozu dělali,ale že se návštěvníci chovali jak čuňata a tak již s exkurzemi skončili :(
-kam se hrabou kuřátka na opékané selátko za lidovou cenu,nutno přijít ale dříve,k večeru už selátka dojdou :(,jsou každoročné výborná,snad proto,že je jejich příprava plně v režii zaměstnanců Pokováně
-hrají večer i na živo kapely tvrdší muziku,zatímco na vedlejším nádvoří je disco-vybere si tedy vskutku každý
-nezapomenutelným zážitkem je ve 23 hod každoroční velkolepý ohňostroj!
-ve firemním stánku mají za příznivé (i když každým rokem rostoucí)ceny pěkné firemní sklo a bývávala i trička a čepice,šle a jiné...(popelníky) s logem pivovaru
-na firemním stánku jsou vždy velice ochotní a podařilo se mi vyškemrat razítko na památku a pár tácků a letos VELKÉ + za sadu etiket,které však také večer již došly
-jediný nedostatek:k večeru již nebyla k mání turistická známka pivovaru,mám si prý pro ní zajet do Mladé Boleslavě do podnikové prodejny-dobrá rada v sobotu večer po napití piva
Příští rok si zase beru dovču a už se na Slavnosti těším,jen www.stránky pivovaru jsou dost chabé a včas neinformijí o Slavnostech,ale přes e-mail jsem se včas potřebné dozvěděl.
K Honzovu(Kočkovi) článku:
-asi si zapomněl ochutnat vynikající sklepní(nefiltrované)10°+12°,černé bylo taky moc dobré
-exkurze:mě bylo v r.2001 sděleno,že na prvních slavnostech exkurzi do provozu dělali,ale že se návštěvníci chovali jak čuňata a tak již s exkurzemi skončili :(
-kam se hrabou kuřátka na opékané selátko za lidovou cenu,nutno přijít ale dříve,k večeru už selátka dojdou :(,jsou každoročné výborná,snad proto,že je jejich příprava plně v režii zaměstnanců Pokováně
-hrají večer i na živo kapely tvrdší muziku,zatímco na vedlejším nádvoří je disco-vybere si tedy vskutku každý
-nezapomenutelným zážitkem je ve 23 hod každoroční velkolepý ohňostroj!
-ve firemním stánku mají za příznivé (i když každým rokem rostoucí)ceny pěkné firemní sklo a bývávala i trička a čepice,šle a jiné...(popelníky) s logem pivovaru
-na firemním stánku jsou vždy velice ochotní a podařilo se mi vyškemrat razítko na památku a pár tácků a letos VELKÉ + za sadu etiket,které však také večer již došly
-jediný nedostatek:k večeru již nebyla k mání turistická známka pivovaru,mám si prý pro ní zajet do Mladé Boleslavě do podnikové prodejny-dobrá rada v sobotu večer po napití piva
Příští rok si zase beru dovču a už se na Slavnosti těším,jen www.stránky pivovaru jsou dost chabé a včas neinformijí o Slavnostech,ale přes e-mail jsem se včas potřebné dozvěděl.
Byla, a už není. Bohužel, tahle sympatická raritka vydržela asi půl roku a pak ji převálcovalo Géčko, které je an dotyčné adrse snad ještě mdlejší, než obvykle.
V Praze se dá koupit lahvová Podkováň kousek od Kulaťáku v malým krámku na rohu ulic Národní obrany a Verdunská (nebo ta pod ní?). Co si pamatuju, tak 11` byla za 7,-, 14` za 10,-Kč. Taky tam mají rohozecký a svijanský...
Jsem moc rád, že je tu článek o Podkováni. Na slavnosti jezdím od roku 1999 a vždy je to super. Ale můj zážitek se týká soboty 5.8.2006. Vždy když jsem v Boleslavy tak si udělám zajížku do zdejšího pivovaru a vezmu si basu tmavé 10 a světlou 12 a k tomu na chut pár 14. To co jsem, ale zažil zminovanou sobotu opravdu stálo za to. Paní na vrátnici, kde vždy prodávají pivo, mě "odpálkovala" do místní restaurace kde "ochota" prodávat pivo pokračovala. A 14 vůbec neměli. Nevím jestli mají zájem něco prodat nebo jim je to jedno, ale s podobným přístupem jsem se naposledy setkal v dobách socialismu. Takže všichni se v dnešní době snaží svoje výrobky prodávat kromě mistrů z Podkováně. Takže soudruzi, Čest Vaší práci.
... v lahvovém provedení (výčepní, 10°tmavá, 11°, 12°,14°) můžete natankovat v Havlíčkově Brodě. Je to jen malá zajížďka z D1 (sjezd Jihlava od Brna, nebo Humpolec od Prahy). Pro více informací se koukněte na tomto serveru na Diskuze / Kam na pivo / Havl. Brod. Momentálně je na výběr na 70 druhů poctivých českých piv...
Kromě Havlíčkova náměstí si Podkováně můžete dát v klubu Blanice na vysokoškolských kolejích na Chodově (metro C, zast. Volha, bus 122 či 177). Ale jen občas. Nemají ho tam pravidelně. Já mám ale vždy štěstí. :-) No a když nebudete mít zrovna den, můžete si dát Kláštera, Kácov, Konráda z Vratislavic či kouřové pivo z Pivovarského domu. Sortiment se dost mění, ale vždy je z čeho vybírat. Jo a nelekněte se vývěsního štítu Staropramenu. Toho tam sice taky mají, ale moc lidí ho nepije. Je to přeci jen pivo z CK tanků...
Nepatří to sem ale přeci: Honzo nefunguje archiv tiskových zpráv viz hláška:
Database error: Invalid SQL: SELECT title, release, created, visits, nickname FROM pub_press INNER JOIN pub_users ON pub_press.authorID = pub_users.ID WHERE `pub_press`.`ID` = 253
MySQL Error: 1064 (You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'release, created, visits, nickname FROM pub_press INNER JOIN pu)
Session halted.
Database error: Invalid SQL: SELECT title, release, created, visits, nickname FROM pub_press INNER JOIN pub_users ON pub_press.authorID = pub_users.ID WHERE `pub_press`.`ID` = 253
MySQL Error: 1064 (You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'release, created, visits, nickname FROM pub_press INNER JOIN pu)
Session halted.
byl vedle Pivovarského domu v Ječné ulici, ale jeho logo nedávno vystřídalo logo G-čka. Od té doby jsem tam nebyl ale obávám se, že došlo k další pivní vraždě vzácně dostupného dobrého piva molochem bez chuti a bez zápachu... :-(
V sobotu mibyloreceno, ze jedina hospoda v jejich barvach je prave ta nize popsana. Doufam, ze se nam podari s nimi dohodnout a ze je budeme moct prodavat od podzimu v nasem prodejnim skladu ve Stresovicich.
A pokud byste někdo dostal chuť na sudovou Podkováň, doporučuji navštívit stránky www.pivninonstop.cz Kromě Podkováně mají i zde v diskuzi zmíněný Rohozec. Sídlí kousek od Bubenského nádraží v Praze.
Když jsem v Praze, tak na Podkováň chodím na Žižkov do hospody U radnice (Havlíčkovo náměstí, tram 5,9,26, zastávka Lipanská a pak asi 100 m z kopce k žižkovské radnici - od zastávky k Vítkovu). Točí 10° a 12° do skla pivovaru, jestli se dá sklo koupit nebo lahvové jsem se neptal. Otevřeno denně 10--23h. Podkováň točí od letošního jara a nevím o jiné v Praze (ani odkaz Hospody pro znalce ji nenabízí). Bohužel i odkaz www.podkovan.cz je skoupý na info, tak jim zkus do pivovaru poslat mail nebo zavolej
Podkováňský pivovarský obchod najdou lační žíznivci v Mladé Boleslavi na třídě V. Klementa na proti parku "Výstaviště", pivo tu mají lahvové i sudové. Na točené podkováňské narazíte nejčastěji ve vesnických hospodách mezi Boleslaví a Mělníkem (Dolní Cetno, Horní Krnsko, Katusice, oblíbený "Obecník" ve Mšeně atd.) a většinou je výborné.
P. S. Na gymplu se nám dostal podkováňský pivovar i do osnov, to když jsme do něj vyrazili na exkurzi v rámci výuky chemie :-)
P. S. Na gymplu se nám dostal podkováňský pivovar i do osnov, to když jsme do něj vyrazili na exkurzi v rámci výuky chemie :-)
Dotaz.Má Podkováň nějakou pivovarskou restauraci (pivnici),nebo obchod,kde by se dalo ochutnat,koupit sklo,lahváče...?
Když jsem totiž před pár lety tímto krajem projížděl,nenašel jsem ani hospodu,kde by se točila,ani obchod s lahváči.A nebýt Pivní Galerie,tak bych vůbec neochutnal.
Když jsem totiž před pár lety tímto krajem projížděl,nenašel jsem ani hospodu,kde by se točila,ani obchod s lahváči.A nebýt Pivní Galerie,tak bych vůbec neochutnal.
Tak to jsem rád, že se slavnosti v Podkováni povedly. Já jsem dostal nařízené volno v týdnu a tak jsem se s partou kamarádů také rozhodl prozkoumat tento pivovarsky velice zajímavý kraj. Ve středu jsme navštívili Svijanský pivovar (poprvé v životě jsem viděl nově postavené ležácké tanky z nerezu, nikoli CKT, ale opravdu klasika). Přechrupnutí pod širákem a hurá autobusem do Dolního Cetna. Nevěděli jsme že, autobus zajíždí až přímo k pivovaru, "dobří lidé" nám poradili abychom vystoupili už v Dolním Cetně a pak se asi 3 km prošli... V pivovaře nás přivítala paní sládková Marína Fišerová a provedla nás celým pivovarem. Prohlídka prý druhého nejstaršího pivovaru v republice stála za opravdu za to - atmosféra, kterou v žádné velkotovárně na pivo nenajdete. Následné posezení ve vyhřáté parťákovně ležáckého sklepa v příjemném rozhovoru a s možností degustace celého nefiltroveného profilu výroby, od osmičky až po onu povedenou čtrnáctku byla tou nejkrásnější tečkou za naší návštěvou. V pátek se "bludný" pivovarský kruh uzavřel v pivovaře Klášter, opět příjemné provedení od pana podsládka, završené ochutnávkou nefiltrované světlé dvanáctky a nefiltrované tmavé jedenáctky.
Krásnější dovolenou jsem si snad nemohl ani přát, děkuju všem se kterými jsme se v pivovarech potkali za jejich čas a za to báječné pivo, které se zde vaří. Dej Bůh štěstí!
Na příště už nám zbývá už jen Malý Rohozec...
Krásnější dovolenou jsem si snad nemohl ani přát, děkuju všem se kterými jsme se v pivovarech potkali za jejich čas a za to báječné pivo, které se zde vaří. Dej Bůh štěstí!
Na příště už nám zbývá už jen Malý Rohozec...
Vyhledávání