úvod
homepage

Komentáře

článku: Krňovické pivní chrochtání

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

časy se mění:-), (Tomáš Semrád, 17.09.2007 23:27) celé vlákno | reagovat
Tome díky, za poněkud smutné info, škoda jich...
Mají, (Tomáš Kroupa, 13.09.2007 11:38) celé vlákno | reagovat
tam Tome Rebely, mají. Opata bohužel ne, tak jsem se na něj těšil, že ho dám před Kancem...
Dal jsem jednoho Rebela 12° - krásně kroužkoval, dobře ošetřený. A pokochal jsem se pohledem na dva plné koše hub domorodého staršiny - pravák vedle praváka! To byly kusy... Jo jo, když někdo ví, kam na ně...
Potom jsem si jel spravit náladu do Bělče na Cara, no, už je znát, že končí cyklistická sezona i tam... :-(
Houbař tam byl taky, měli jsme společnou trasu... :-)
Tak alespoň ty lesy aby nám zůstaly...
kanec a Krňovice, (Tomáš Semrád, 13.09.2007 11:07) celé vlákno | reagovat
Cože, konec kanečka v Krňovicích? To snad ne! No jestli to náhodou nebude tím, že naše pracovní parta, která ho tam dost pravidelně pila,a ve velkém, tam už přestala jezdit...:-(
No, slyšel jsem i to, že kvalita hospůdky poněkud upadla, tak nevím, naposledy jsem tam byl v březnu a to kaneček byl tuze dobrý...Škoda ho. A mají tam Tome aspoň ještě Opata a Rebely?
Dodatek, (Tomáš Kroupa, 13.09.2007 08:44) celé vlákno | reagovat
Ještě jsem zapomněl podotknout, že kousek od Rychtářky mají díkybohu Opátka - dobře ošetřeného. Tak honem všichni tam, ať se udrží, jinak už to bude na mě moc... :-)
Tak Kanec nám docupital..., (Tomáš Kroupa, 13.09.2007 08:30) celé vlákno | reagovat
Ano ano, je to bohužel tak. Včera jsem zavítal do Krňovic a píděje se po tom, proč není v nabídce Kanec, mi bylo sděleno, že se vytočily tak dvě! piva do měsíce, tak se dohodli na tom, že to nemá cenu pivo vozit. Lide bídný Krňovský - to jste to nemohli trochu podpořit?
Že prý v Hradci Králové jde na odbyt lépějc. To by mě zajímalo kde, protože když na něj náhodou narazím, tak tam zavítám posléze zase - obsluha jiná, kouká na mě o čem že to mluvím, a to třeba i po pouhém týdnu...
Svět se zbláznil, držte se!
Ani kvasnicový Rychtář se neudržel v Rychtářce v Pospíšilově ulici, už tam mají jen P+G (jednou jsem tam narazil taky na Kance - říkal sem si - Antéňák bydlí naproti, že by ho tam neprotlačil, když jsou nakloněni kvasnicím). Ptám se, co je to za Rychtářku? Alespoň filtr tam mohli mít - ten vydrží přeci dost a nemusí se zkyslý vracet...
No nic, alespoň ušetřím játra a peněženku. To je tak jediná výhoda této pivní nouze...
To Tomáš Kroupa, (Roman Holoubek, 15.12.2006 09:22) celé vlákno | reagovat
Tomáši K. díky za tip. Samozřejmě, že jsme na svém cyklovandru mimo památky, koupání v pískáčích a projížďku krásnou východočeskou krajinou (jaký to odpočinek od našich hor) nevynechali ani pivovary. Možná o tom napíši i zimní vzpomínkový článek. Začali jsme ve Dvoře Králové, sjeli do Miletína, pak přes hospůdku s Krakonošem, .... prostě jsme ochutnali piva ze všech dostupných mini i regionálů a končili jsme v Poličce. Celkem jsme za tu dobu ochutnali piva z 10-ti pivovarů. Tak snad až budou dlouhé zimní noci se k tomu ve vzpomínkách vrátím.
PS: Zvláště tmavé je od pana Zemana z Medlešic kouzelné.
Živé pivo, (Tomáš Kroupa, 14.12.2006 00:40) celé vlákno | reagovat
Super nápad, zobrazovat poslední příspěvky do diskuze! Díky za to. Jinak mi to nedalo a párkrát od poslední návštěvy, o které jsem psal, jsem zavítal do hospůdky zaslíbené v Krňovicích. Bylo opravdu znát, když se pivo moc netočilo, což mě vždy dokáže řádně vytočit. :-) Jednou bylo super, podruhé naopak. Pořád se s tím setkávám. Když narazím někde na pivo v přírodní nefiltrované a nepasterované podobě (což vyhledávám), tak se stává, že pivo pobylo v naraženém sudu déle, než je zdrávo... Což je u tohoto živého piva průšvih a kysne. Ale to jistě všichni víte a bohužel asi i znáte... Bijte místní štamgasty - ne šenkýře/řky. Naposledy se mi to stalo minulý týden v Hradci Králové kousek od Masarykova náměstí, kde je hospoda s pěkným logem Cara z Bělče, kterého tam taky mají na čepu. Momentálně ho tedy neměli, protože prý jim dvakrát po sobě zkysnul. Ptám se sám sebe proč? A koukám po okolí, kde většina lidí cucala své oblíbené G-čko. Ten večer prý přivezli čerstvé, ale na to už jsem čekat nemohl. A při mé příští návštěvě by díky G-čkařům bylo nejspíš opět průtahové (na ceduli jsem při odchodu objevil nabídku s žambereckým Kancem šestnáctkou Stoutem - příště se optám, zdali jej taky někdy točí - nebo jen nesmazali ceduli - obávám se, že není zájem, jinak by ho měli pořád)... Horší to bylo v Plzni u Lochoty, kde bylo pivo super, měl jsem tam cestu zhruba okolo třetí hodiny odpolední, bylo tam se mnou ještě asi deset místních a výtečné zdejší živé pivo jsem pil sám!!! Myslím místní jako místní, ne místní jako místní. :-) Hádejte, co pili ostatní? Mrtvé G. Stále stejná písnička... Co bych za to dal mít takový minipivovar u nás doma. Takhle mě to nutí si vařit pivo sám. Což jistě není na škodu.. :-)

Jinak - Romane - vřele doporučuju cestu na kole krásnými hradeckými lesy a pak co nejvíce po vedlejší a dodupat až do Medlešic, tam si člověk spraví chuť medlešickým ležákem za neuvěřitelných 12 Kč za takový skvost po čemkoli... :-) Díky GPS navigaci jsme dokonce objevili zkratku bez bloudění přes kopec s krásnou vyhlídkou na Chrudim a okolí...

Tomáš K. Kanec :-)

(vím, že to tak nebylo myšleno, Petře, ale vypadá to zajímavě :-))
Reklamace, (Tomáš Semrád, 13.12.2006 09:22) celé vlákno | reagovat
Přesně tak, právě on se s vedoucí dobře zná a ona na něj vždy dá. Tady totiž díky bohu platí "náš zákazník, náš pán". Snad budeš mít příště štěstí a kanec bude chutnat, tak jak má, protože to je zážitek. Vyzkoušel jsi už "medovýho" Bělečského cara?
To Kanec, (Roman Holoubek, 13.12.2006 09:11) celé vlákno | reagovat
Už jsem to tehdy hned reklamoval u Antéňáka a situaci aktuálně napravil.
Kanec, (Tomáš Semrád, 13.12.2006 08:55) celé vlákno | reagovat
Hned jak budu v Krňovicích, sjednám nápravu a paní Horynové "řádně vyčiním"....Na druhou stranu musím říct, že reklamace se tady dají vyřídit v pohodě.
Mrzí mě, že jsi měl Romane s Kancem takové zkušenosti. Já mohu opětovně konstatovat, že jsem tady byl letos několikrát na Kanečkovi a pokaždé byl vynikající stejně jako Opat a Rebel...
Zkyslý Kanec, (Roman Holoubek, 13.12.2006 08:30) celé vlákno | reagovat
Petře, Tomáši, tak široká nabídka regionálů - super, ale má to i své stinné stránky. Na základě tohoto článku jsem i já na cyklovandru mimo jiné navštívil Krňovice a těšil se na Kance. Ouha, zkyslé pivo. Petře, pravděpodobně jsem pil ze stejné bečky jako ty - jen s několikatýdenním skluzem (27.7.2006). Paní za výčepem mi potvrdila, že jej už dlouho čepuje.
Kanec přicupital, (Petr Sitař, 13.12.2006 00:38) celé vlákno | reagovat
Potvrzuji info Tomáše K. Kance, Opata i Rebela jsem zde ochutnal 1.7.2006. Opravdu nádherný začátek prázdnin!
Kanec přicupitá v březnu, (Tomáš Kroupa, 19.01.2006 15:27) celé vlákno | reagovat
Dva dny před Silvestrem jsem na popud tohoto článku zavítal do Krňovic a zjistil jsem, že Kanec se už tolik nepil (sotva sud týdně), takže nežli by se kazil v sudu, byla jeho dodávka přerušena. Majitelka přislíbila, že bude opět na čepu od března. Nyní je na čepu místo Kance taktéž výtečně ošetřený Opat jedenáct. Jídlo vskutku za lidovku, výborné a poctivá porce. Sotva jsem se dovalil příjemnou procházkou sněhem po červené lesem do Bělče na Cara...:-) Vřele doporučuji.
Belec v Praze, (honza, 07.11.2005 20:58) celé vlákno | reagovat
Prace jsem mluvil s panem sladkem. Pivko z BElce bude k ochutnani na Pivnim sametu v NArodnim zemedelskem muzeu
Běleč znám a piju!, (Radek, 07.11.2005 20:12) celé vlákno | reagovat
Pěkný článek, ale s tou Bělčí je to v jiných hospodách jinak. Kdo má zájem, tady je kontakt na sládka: www.biapivo.com
Krňovice - aktualizace, (Tomáš Semrád, 07.11.2005 07:19) celé vlákno | reagovat
Tak minulý týden jsem opět navštívil zdejší hospůdku a přidávám aktualizované pivní informace.
V nabídce je nově i broumovský Opat. Zatím pouze v lahvích, ale dle slov paní vedoucí je s ním počítáno výhledově i na čep. Další dobrá zpráva....
Také jsem se dozvěděl, že paní šéfová se dobře zná s Petrem Hoškem, jedním z nejznámějších českých hombrewářů z Hradce Králové (viz piva Antéňák, Stoják), takže se třeba časem můžeme těšit i na další možná příjemná překvapení.
Santiniho hostinec, (Petr Sitař, 03.11.2005 21:04) celé vlákno | reagovat
Teda popis Hostinec U skanzenu je opravdu lákavý. Doufám, že se mi jednou poštěstí ho navštívit.

A také musím pozvrdit, že Hostinec v Ostrově nad Oslavou je vskutku skvost. Měl jsem tu čest ho navštívit loni v květnu a nechtělo se mi odjíždět. To že se i sem dostal Gambrinus mě mrzí. K takovému skvostu patří jen České pivo a ne europivo. Ovšem kdyby PP přispěji na rekonstrukci, byla by to polechčující okolnost. Více o historii na http://www.cmail.cz/santini/.
Rebel, (Karel Bidlo, 03.11.2005 12:10) celé vlákno | reagovat
No a kdo to má takhle v práci vydržet?!?!
Jinak pokud chcete Rebela v tom nejopravdovějším provedení (alespoň pro mě), zajeďte si do Ostrova nad Oslavou do místního hostince. Vstoupíte totiž do původního barokního hostince význačného evropského architekta Jana Blažeje Santiniho o půdorysném tvaru W (navrhnul také nedalekou UNESCO památku Kostel na Zelené Hoře u Žďáru) z roku 1720 a můžete si v útulné místnosti pokecat s místními strejci.
Šokem pro mě však bylo nedávné zavlečení Géčka na soutoč!! Takže se obávám je otázkou času kdy i tady zvítězí a bude o jednu opravdovou romantiku s neopakovatelným geniem loci méně.
(více třeba na http://www.hrady.cz/index.php?OID=2623 )
Vyhledávání