úvod
homepage

Komentáře

článku: Budvar přichází s novými lahvemi

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Jistou výjimkou je i Polička, (Tomáš Semrád, 03.04.2006 07:12) celé vlákno | reagovat
Mám takový pocit, že k dalším výjimkám (viz Pilsner Urquell, nyní Budvar, potažmo Bernard či další "patenty") na našem trhu s lahvovým pivem patří i pivovar Polička. Ten část své produkce svého času plnil, možná ještě nyní i plní právě do těch původních, starých baculatých eurolahví lahví (ať žijí staré časy...). A pivo v nich teda nemá chybu, jo jo Polička je Polička!!!
pivo,pivo,pivo, (Libor, 27.10.2005 18:55) celé vlákno | reagovat
pánové, jak to tady pročítám tak koukám že je to tady samej odborník, vsadím se, že kdyby vám někdo nalil pivo ze zelený, hnědý, modrý a kdovíjaký jiný flašky do sklenice, tak stejně poznáte prd. V dnešní době éček a pasterizace je pivo tak zakonzervovaný, že se mu nic nestane ani na slunci. Stačí se podívat na délku trvanlivosti dne s a v inulosti a průměrně inteligentnímu člověku je to hned jasné.
Budvar vs. Prazdroj, (Karel Nejsu, 25.10.2005 10:16) celé vlákno | reagovat
Bohužel Plzeňským pivovarům vyšel tah s "jedinou dobrou dvanáctkou" a utlumil chuť dříve pitných ležáků Radegast, Gamb, Kozel - na co doplatili i jiné značky nepatřící do koncernu PP. Proto kdo chce dnes mít jistotu, že se nespálí a koupí si dobré pivo kupuje zelenou Plzeň a už se nedívá kolem, že v hnědém koupí taky dobré dvanáctky jako Budvar.
Proto zcela chápu marketingový tah Budvaru - pokud ještě jsou schopni koupit láhve za dobrou cenu, tak na tom můžou i vydělat. A mají pod kontrolou všecky svoje obaly.

Něco na konec: já preferuju hnědé láhve.
Prokoukl jsem Vás, (JaJa, 19.10.2005 19:27) celé vlákno | reagovat
Tyto láhve je třeba zavést všude, následně zmenšit klasickými marketingovými fintami na třetinky a pak už je stačí zaměnit logo za Heineken (a jiné příliš neprodávájící se značky), čenžnout obsah a blb-spotřebitel vůbec nic nepozná. Střízlivé nás nedostanete...:-)
Co to meleš???, (Jan Kocián, 19.10.2005 17:42) celé vlákno | reagovat
Příště si zdejší články dočítej až do konce!
plzen neni jedina, (PanzerBear, 19.10.2005 17:23) celé vlákno | reagovat
"výjimku představovaly zelené lahve s Prazdrojem." No a jeste jednu vyjimku predstavuji superflasky od Bernarda
Určitě bych to tak nehrotil, (Berkeser, 18.10.2005 13:01) celé vlákno | reagovat
Čiré sklo je čiré, to má samozřejmě maximální propustnost - na pivo nevhodné, ale rozdíl mezi tmavě zelenou a hnědou není zas tak hrozný - najděte si na netu nějaké charakteristiky. Mocná dáma jménem pasterizace zajištuje úspěch i zeleného skla.

Souhlasím s tím, že hnědá láhev je lepší. Takové pivovarské kolosy to ale asi mají dobře promyšlené. Těžko by začaly svoji obrovskou produkci lahvovat do zeleného, kdyby to byl velký risk. Nechci se zastávat velkých pivovarů (protože mám rád ty nejmeší), ale když vezmu v potaz nějaký supermarket a běžného zákazníka ... ten budvar v zeleném bude stát v tom regále určitěš kratší dobu než nějaký regionální lahváč v hnědém ... I kdyby trvanlivost piva v zeleném byla například o měsíc kratší než v hnědém, exkluzivita toho obalu zajistí, že to pivo bude vypité dřív než ty ostatní.

Osobně mi to je jedno, protože si ani hnědý ani zelený budvar nekupuju.
ad Colega, (Jiří Kaňa, 18.10.2005 09:53) celé vlákno | reagovat
To jste mi připomněl situaci u nás v Albertu. Tam se to ale týká vína. Na horní polici jsou ne úplně nejlevnější vína v lahvích z čirého skla, do kterých pěkně praží bodovky. Nejenže jsou řádně prosvětlené, ale mají dobrých 40 stupňů, ne-li víc. Hlavně, že prezentace vypadá atraktivně. No co, přes noc zase vychladnou... Tomu říkám zhovadilost!
přesně tak, (Colega, 18.10.2005 09:18) celé vlákno | reagovat
čím tmavší sklo, tím líp - nejhezčí pohled je na "piva" v bezbarvejch lahvích, když je v hypermarketu šoupnou přímo pod osvětlení, takový věci vůbec nekupuju - zelená je tak pro ten "špičkový produkt" dost nešpičkový řešení (i když Plzeň je zelená už leta - pro mne dokonce od nepaměti, nedá se pochybovat o tom, že v hnědý lahvi je pivu líp); zas vítězí marketing nad rozumem
Barva?, (Chody, 18.10.2005 09:05) celé vlákno | reagovat
Já jsem vždy vyhledával lahve barvy hnědé, nějak mi z nich víc chutnalo. Dříve, když se pivo plnilo do eurolahví, složil jsem si basu jen z hnědých. Proto jsem také přechod na NRW lahve docela uvítal - většina piv byla jednotně v hnědém. Dnes mi sice zelené už tolik nevadí, ale kdybych si měl vybrat jedno a to samé pivo v hnědé či zelené, zvítězila by zase hnědá.
Hnědá versus zelená, (Jan Kocián, 18.10.2005 00:16) celé vlákno | reagovat
To je výborný marketingový tah! Lidé začnou daleko více kupovat pivo našeho třetího největšího pivovaru (co do objemu výstavu), neboť 90 % pivařů je přesvědčených, že pivo ze zelených lahví chutná lépe než z těch hnědých, což je jakýsi placebo efekt, jenž je dán zelenými lahvemi Prazdroje a většinovým podílem zelených pivních lahví na trhu v minulém století. Pravdou ale je, že pivu více svědčí lahve hnědé, neboť jej důkladněji chrání před slunečními paprsky, jež mají negativní vliv na trvanlivost tohoto moku.
Vyhledávání