úvod
homepage

Komentáře

článku: Nad Tatrou (Tatranem) sa blyská...(I.)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

já nevím, (Radek, 29.09.2005 20:27) celé vlákno | reagovat
Kurva, ať mně někdo konečně vysvětlí, jak se dá v jednom pivovaru vařit pivo různých značek! Já rozumím vínu, a moje víno soused v jeho sklepě neudělá, kdyby se posral, i kdyby nakrásně použil moje hrozny. Nebudu tady složitě vysvětlovat proč. Ti co vědí rozumí a Ti co nevědí, stejně nepochopí. Na druhou stranu - nedávná aféra Janáček prodávaný za Gambrinus o něčem svědčí. Mimo jiné o tom, že to odborníci na pivo, o kterých tady neustále slyším pornají tak leda chcánky od dešťůvky.
a ještě malý dovětek, (Tomáš Semrád, 26.09.2005 09:54) celé vlákno | reagovat
Z té jedné věty, kterou jste vytrhl z kontextu, však nelze přece dedukovat vůbec nic. Tím není přece řečeno, že nyní už klasickou technologií nevaří. I pod novými vlastníky může vařit stejně kvalitní pivo jako tenkrát, avšak mně to tak při srovnání již nepřipadalo. A taky, když do pivovaru nastoupí takový kolos, většinou se spíše začne hledět na kvantitu nežli na kvalitu. Nevím jaké máte informave Vy, ale noví vlastníci už deklarovali, že se v Topvaru bude mimojiné vařit Šariš a také další značky ze středoevropského portfolia SABMilleru. Aby to tam za čas nedopadlo jako v Rimavské Sobotě.... jsem zvědav
ad Topvar a SABMiller, (Tomáš Semrád, 26.09.2005 09:39) celé vlákno | reagovat
Nevím proč by celý článek měl vyznívat jako nedůvěryhodný kvůli jedné jediné Vámi citované větě, navíc ještě k tomu pravdivé. Bohužel (i pro mě) je to tak. Nevím přesně od kdy, ale určitě už 3 měsíce (spíše delší dobu) je novým majitelem pivovaru Topvar nadnárodní koncern SABMiller. Nyní má na slovenském pivní trhu 41% podíl, cca o 3% menší než Heineken.
Pouze jsem vyjádřil svůj subjektivní názor co se týče chuti piva Topvar. A srovnal jsem si chuť nynějšího Topvaru s tím, který jsem pil před 7 lety. Nic víc, nic míň. Názor však nemusí být v souladu s názory ostatních pivařů, tj. s Vaším, to plně respektuji. Od toho je tady právě ta diskuse. S pozdravem
Článok vzbudzuje nedôveryhodnosť!!!, (Martin, 26.09.2005 08:09) celé vlákno | reagovat
Na základe tejto vety "Důvodů víc než dost si ho znovu, po dlouhé době, jako vzpomínku na šťastné chvíle připomenout a rovněž vyzkoušet zda i pod novými vlastníky chutná stejně dobře jako tenkrát." nedôverujem informáciam v tomto článku, preto lebo pivovar Topvar nemá zatial žiadnych nových vlastníkov a nevarí pivo nijak inak ako starou dobrou technológiou, čo nemožno povedať o veľkých koncernoch na Slovenskom i Českom trhu.
souhlas, (Standa Jakoubek, 15.09.2005 10:27) celé vlákno | reagovat
s článkem souhlasím; vloni jsem byl v Tatrách na dovolený a ochutnal jsem Tatran, Šariš a Zlatý bažant; a Tatran bylo opravdu jediný pivo, o kterým můžu říct, že mi fakt chutnalo.
Tatran? Můžu doporučit!, (Martin Borský, 14.09.2005 21:50) celé vlákno | reagovat
Letos jsem byl na dovolené kousíček od Popradu a moje očekávání dobrého slovenského piva bylo potvrzeno. Tatran nejen, že neurazil, ale také chutnal! Na rozdíl od slovenských velkopiv. Spolu s Tatranem můžu vřele doporučit každému pivnímu fajnšmekru taky Steiger z pivovaru Vyhne!
Vyhledávání