úvod
homepage

Komentáře

článku: Lisované kvasnice dodávané VÚPS

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

to Colega, (Petr, 05.01.2006 08:56) celé vlákno | reagovat
>> Raděj pudu zkusit vyžebrat trochu W 95 do Pernštejna

Ty jsi od Pardubic a varis doma pivo?
Taky se to chystam vyzkouset. Muzes mi poslat mail na petr.kristan(zavinac)epos.cz
Kvasnice jsou mezi potrvinami lékem, (Miroslav Herzog, 29.09.2005 12:50) celé vlákno | reagovat
Kvasnice obsahují velké množství vitamínů zejména z řady B a velmi lituji, že nejsou volně prodejné - sušené v potravinářských prodejnách jako tomu bylo dříve. Tehdy se prodávaly pod značkou TEBI. Mužete-li udělejte ve Vaší redakci podnícení k jejich opětovnému zavedení do prodeje - alespoň v supermarketech nebo v prodejnách správné výživy.
RE: W95, (Ondra Koucky, 06.09.2005 07:55) celé vlákno | reagovat
Kmen W95 patri mezi "univerzalni" kmeny kvasnic - je vyuzivana radou pivovaru jak s CKT, tak s klasickou spilkou. Prave vzhledem k jejich univerzalnosti a dobrym kvasnym schopnostem jsou take nejpouzivanejsi a proto take dostupne i napr. lisovane. Pokud chcete mene prokvasena piva doporucuji pouzit kmen H 7 ("plzenske"), ktere jsou pro tento ucel vhodnejsi (krom PU se zarucene pouzivaji i nektere minipivovary), dale lze jeste doporucit varit z mene rozlustenych sladu z klasickych ceskych odrud jecmene.
W 95, (Colega, 01.09.2005 08:59) celé vlákno | reagovat
Už kdysi dávno mi vrtalo hlavou, jestli by se nedalo sehnat z českýho kvasinkovýho sortimentu taky něco jinýho než W 95... není to snad kmen přizpůsobenej CK tankům? Takový podmínky jako v tanku doma prostě nenasimuluju. A co když bych chtěl něco míň prokvášejícího? No nic, to už se fakt pohybuju v říši fantasie. Raděj pudu zkusit vyžebrat trochu W 95 do Pernštejna.
Vyhledávání