úvod
homepage

Komentáře

článku: Moravskoslezské pivní putování III.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Jeseníky toť Holba jsou, (Tomáš Semrád, 09.01.2006 07:20) celé vlákno | reagovat
Ad Osoblaha. Matně a dnes s trochou nostalgie vzpomínám, jak jsme před cca 8 lety přímo v Osoblaze při jednom pracovním úkolu čekali na našeho subdodavatele. Ten pro nás "naštěstí" měl poruchu na autě a tak při horkém dni jsme vyrazili na místní koupaliště, kde jsme se osvěžovali nejen v bazénu, ale hlavně opavským Zlatovarem. Posléze celý týden den co den při ubytování v jednom místním penzionku nám vždy paní bytná připravila na večer do lednice na pokoj pěkných pár kousků piva stejné značky. Krásný týden to tehdá byl...
Ad Holba. Do Hanušovic a Lipové a také na Šumpersko pravidelně pracovně již 8 let vyrážím. Díky tomu jsem si zdejší kraj dost oblíbil a zejména díky místnímu pivu k nim i srdcem přirostl. Hanušovické pivo tady má opravdu velmi silnou pozici (moc si tady nikdo neškrtne), vydobytou díky své kvalitě. Je vynikající a nedám na něj dopustit, i přesto, že vyrábí i pivo o "něčem jiném" pro diskontní řetězce, ale zkrátka taková je dnes doba.... Vždy na Vánoce dostanu od jednoho místního, jehož manželka pracuje v pivovaru pár kousků pod stromeček. A ještě existuje jedna věc kvůli které tato místa mám rád. Přímo z Hanušovic pochází moje opravdová první láska z vysokoškolských studií a na to se nezapomíná (kdyby mě teď tak slyšela manželka...).
Holba v Jeseníku, (PX, 21.08.2005 21:58) celé vlákno | reagovat
19.8. jsem navštívil město Jeseník a velmi mě mrzela všudypřítomnost odporného G, které těžce okupuje i okolí rozhledny Zlatý Chlum. Holbu jsem musel dlouho hledat. Jejich 11° Šerák i 12° Premium je vynikající, asi musím trochu opřehodnotit svůj negativní názor na CK tanky.
Pane Štros, zajeďte si někam do okolí Šumperka či Hanušovic a změníte na Holbu názor, věřte mi!!
Jo jo, Javornicko ..., (Petr Sitař, 08.08.2005 00:22) celé vlákno | reagovat
... kraj to opravdu krásný s pivem chutným. Před 4 roky jsem v Ramzové trávil dovolenou a samozřejmě si zde naplánoval i cyklistickopivní toulky. A ať to byly Hanušovice, Jindřichov, Branná, Ostružná, Horní Lipová, Lipová Lázně, Velká Kras, Vidnava, Velké Kunětice či Písečná všude byla Holba na velmi slušné úrovni. Asi nejpříjemnější byla hospody Na hranici ve Velkých Kuněticích. Doufám že se stále nachází cca 100 m od hraničního přechodu. Měl jsem tu čest ji ten den otevřít a tudíž i čas pokecat s hostinskou. A vyprávěla mi hezké příběhy o polských "emigrantech", kteří legálně utíkali přes hranice za kvalitním pivem. Ovšem návrat už legální nebyl, protože přechod se zavíral o 22 hodině. A tak sebou museli "pašovat" nějaký ten úplatek pro polské strážce pořádku, kteří si také určitě pochutnali!
Holba II, (Radek, 06.08.2005 11:04) celé vlákno | reagovat
Spousta malých pivovarů vyrábí levná piva pro supermarkety. Holba není jediná. Rozhodně to není důvod k tomu, abychom je zavrhli. Takový hanušovický ležák je vynikající pivo a je škoda, že jeho výrobce spojuješ jen s Ambrosiem a Lahváčem. Zkus navštívit stánek kousek od Strašnické a ochutnej. Třeba změníš názor.
Škoda, (Marek, 06.08.2005 00:01) celé vlákno | reagovat
Je škoda, že pro mnohé lidi končí republika na hranicích Prahy.
Holba, (Martin Štros, 05.08.2005 21:42) celé vlákno | reagovat
Já bych Holbu tak nechválil- vyrábí Ambrosius pro Kaufland za 2,70Kč, pro Hypernovu pak Lahváče za podobnou cenu. Já coby pražák znám Holbu jen jako výrobce těch nejlevnějších z nejlevnějších piv pro obchodní řetězce...
Ale jinak mám rád tyhle články o pivním putování, těším se na další zase z jiných krajin.
Vyhledávání