úvod
homepage

Komentáře

článku: Na návštěvě v hlavním městě anglického piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Factum, (Olda, 27.07.2005 08:23) celé vlákno | reagovat
Ten Sládek CZ je ale suchar!
Je to trochu motanice, ale ..., (Vít Dvořák, 25.07.2005 15:15) celé vlákno | reagovat
... ale všechno začalo tím, že na jaře roku 2000 společnost Interbrew koupila koncern Bass a založila tak společnost Interbrew UK Ltd. Jenže doslova za pár měsíců Interbrew koupila i Whitbreads. Tím ovládla 30% anglického trhu. Vláda nařídila vyšetření celé situace a výsledkem bylo, že nařídila společnosti Interbrew UK Ltd. odprodej některých získaných pivovarů. Na vánoce 2001 oznámila společnost Coors, že odkoupí za 1,2 miliardy liber od Interbrew UK Ltd. její divizi Carling Brewing Division, jejíž součástí byl i pivovar Bass. Obchod byl dokončen v únoru 2002 a Coors díky němu získal Bass Brewers, Bass Mitchell's and Butlers (pivovar ze Smethwicku, pohlcený Bassem v roce 1961 a novým vlastníkem Coors ještě před koncem roku 2002 uzavřený) a Museum Brewing Company, malý muzejní pivovárek.
Uuuuf, takhle nějak to je. Takže dneska už Bass Brewers opravdu patří Coors.
Abych nebyl za úplného suchara,, (Sládek CZ, 25.07.2005 14:53) celé vlákno | reagovat
co studuje jenom fakta. Článek je poutavě napsaný a docela dobře popisuje i část historie vaření piva na ostrovech.
Tak z toho jsem jelen, (Sládek CZ, 25.07.2005 14:19) celé vlákno | reagovat
Jak jsem již napsal u předchozího článku Bass je podle mého značka InBev. Tento link http://www.bass.co.uk/ mne v tom pouze utvrzuje.
Na druhé straně se lze na stránkách MolsonCoors (http://www.molsoncoors.com/documents/AnnualReport.pdf) dočíst,že investice do jejich pivovaru v Burton se zvýšily?!?
Mám tomu rozumět tak, že značka Bass zůstala InBev, ale historický pivovar Bass v Burton má MolsonCoors? Zajímavé korporátní řešení.
Opět, není to žádná důležitá informace, ale pořádek musí být a já bych ho tedy mít chtěl.
Vyhledávání