úvod
homepage

Komentáře

článku: Hlavní město anglického piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Obdivuji Anglii, (PX, 27.07.2005 16:14) celé vlákno | reagovat
Obdivuji Anglii nejen za skvělý fotbal a filmy, a že si nenechala vnutit euro, ale hlavně za přístup k pivovarnictví. Ještě že tu Camru maj!! U nás v ČR to tu za pár let asi pohltí pan Short a jemu podobní!!
Je to trochu motanice ..., (Vít Dvořák, 25.07.2005 15:27) celé vlákno | reagovat
... ale všechno začalo tím, že na jaře roku 2000 společnost Interbrew koupila koncern Bass a založila tak společnost Interbrew UK Ltd. Jenže doslova za pár měsíců Interbrew koupila i Whitbreads. Tím ovládla 30% anglického trhu. Vláda nařídila vyšetření celé situace a výsledkem bylo, že nařídila společnosti Interbrew UK Ltd. odprodej některých získaných pivovarů. Na vánoce 2001 oznámila společnost Coors, že odkoupí za 1,2 miliardy liber od Interbrew UK Ltd. její divizi Carling Brewing Division, jejíž součástí byl i pivovar Bass. Obchod byl dokončen v únoru 2002 a Coors díky němu získal Bass Brewers, Bass Mitchell's and Butlers (pivovar ze Smethwicku, pohlcený Bassem v roce 1961 a novým vlastníkem Coors ještě před koncem roku 2002 uzavřený) a Museum Brewing Company, malý muzejní pivovárek.
Jenom malá korekce, (Sládek CZ, 25.07.2005 14:12) celé vlákno | reagovat
Bass nepatří do skupiny Coors, ale InBev, jak je ostatně možné zjistit kliknutím na http://www.bass.co.uk/. Pro nás je to ale docela nepodstatný rozdíl.
Vyhledávání