úvod
homepage

Komentáře

článku: Výběr z pivních zpráv

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Reakce II, (Tomáš Semrád, 13.12.2005 07:33) celé vlákno | reagovat
Ad 1: Je to fakt smutné, že v tak pivně bohatém kraji jako jsou Jižní Čechy se nejvíc pije taková voda jako Gambrinus...Do Jihočeského kraje pravidelně jezdím, ale v životě by mě nenapadlo si dát jiné pivo než jihočeské, příležitostí k tomu je tam zatím zaplaťpánbů habaděj a doufám, že to tak i zůstane. V poslední době se mi zdá, že zde začíná vystrkovat růžky taky další z giga, a sice Staropramen. Hodně je vidět na Blatensku a taky na Jindřichohradecku. Doufám, že ty expanzivní plány Platanu se naplní a v Brně ho bude podstatně víc než dosud. Zatím je zde v podobě nepřekonatelné Prácheňské perly, ale chtělo by to i jejich ostatní sortiment. Jihočeská produkce Regenta zřejmě připadá pouze na Třeboňsko, na Moravu je spíš vyvážen jako lahvový nežli točený. Eggenberg je hodně vidět v českokrumlovských hospodách v centru, nebo alespoň jsem ho tam před dvěma roky viděl prakticky v každé hospodě. Je jen velká škoda, že do řetězců se už nedodává jeho dvanáctka, ale pouze lehčí verze Kristián. Jejich dvanáctku jsem si kupoval pravidelně domů dva roky, ale ze dne na den zmizela a zůstal jen ten Kristián. Sympatie a srdíčko však má nadále.
Ad 2: Hodně dobré polotmavé pivo má kromě ČH i Vyškov. Jinak Prazdroj už asi neví co by ještě vymyslel, aby zvýšil podíl na trhu za každou cenu...A i kdyby, stejně ten jejich obarvený Gambrinus pít nebudu..
Ad 3: Nejlepší Medium má stejně Starobrno, to se opravdu vydařilo. Velmi kvalitní jedenáctka. Moje 85-letá babička bydlící kousek od pivovaru si nekupuje nic jiného než toto pivo, a možná proto má tak dobrý kořínek...Je pravda, že značku Kozel z portfolia Prazdroje vnímám jako "nejlepší" a když už musím z jejich sortimentu něco pít, tak je to právě Kozlík. Uvidíme, zda to bude originální jedenáctka nebo půjde o směs firemních značek....vyráběných pro moravské hospody v Nošovicích...
P.S. Na příště by to chtělo něco zajímavějšího, díky.
Vltava, (Martin Štros, 15.07.2005 21:20) celé vlákno | reagovat
Taky jsem nedávno (v červnu) je Vltavu a viděl jsem hlavně Gambrinus, potom hodně Samson (možná stejně jako G.), trochu Budvar a Eggenberk. V jedný hospůdce ve Zlaté Koruně jsem našel i Bernarda.
Vltava, (Radek, 15.07.2005 11:49) celé vlákno | reagovat
No nevím, před týdnem jsme jeli Vltavu a u vodáckých tábořišť se většinou čepovala G kaše, nebo Kozel, méně už Budvar. Na Eggenberg jsem narazil jen v Krumlově:(
Reakce, (Chody, 15.07.2005 10:08) celé vlákno | reagovat
ad 1. Škoda, na jihu Čech je plno dobrého piva, ale televizní reklama a tlak giganta je zřejmě nesmírný. Snad se s jihočeským pivem setkáme i jinde a pivovary nezaniknou. Ostatně taková situace je po celé republice.
ad 2. Polotmavé? A jakou bude mít značku? G, K nebo R či něco nového?
ad 3. Médium je typové označení 11-stupňového piva? Zdá se mi, že se zneužívá značka Starobrna, které s jedenáctkou Médiem přišlo první.
Vyhledávání