úvod
homepage

Komentáře

článku: Nektarská pouť Strakonice 2005

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Dudák je Dudák, (Tomáš Semrád, 23.11.2005 10:11) celé vlákno | reagovat
Opravdu zvláštní. Na každých pivních slavnostech by každý pivovar měl nabízet co nejširší portfolio a vůbec svá prémiová piva. A zvlášť pivovar malý.
Jsem velkým příznivcem strakonických piv a u nás v Brně všude, kde se toto pivo točí, tak pouze jako dvanáctkové nefiltrované (Sklepák) a filtrované. A jak šmakuje. Proto mně zaráží, že pod svým komínem vsází na desítku (i když taky mimochodem dobrou) a mimo region je to opačně??. Pokud se bude chtít strakonický pivovar prosadit na trhu a znovu získat ztracené pozice (což se mu doufám podaří) nic jiného než zvýšit podíl "plnotučnějšího" piva na úkor méně tučných, mu asi nezbyde. Držím Vám Strakoničáci pěsti a běžte do toho, určitě na to máte!!!!
Re ...., (Chody, 08.07.2005 22:36) celé vlákno | reagovat
To Zbyněk Holan: Nevím, dva názvy strakonického piva jsou už jaksi historicky ustálené a přechod na jednu či druhou by asi nedělal dobrotu, i když přechod pelhřimovského piva, mimochodem donedávna patřícího společně se strakonickým pod Pivovary České Budějovice s.p., na jednotný název Poutník si myslím pivovaru prospěl.
To Martin Borský: Na Nektarké pouti je to už taková tradice. Když jsem v minulých letech navštívil, nic jiného, vyjma Sklepáku, netočili - asi má pravdu p. Pavlas v třetím příspěvku.
Strakonická úchylka, (Petr Pavlas, 01.07.2005 09:44) celé vlákno | reagovat
Ano, to je typické. Snad téměř 90% produkce zde tvoří desítka. A podle mého je to také hlavním důvodem poklesu výstavu tohoto pivovaru v posledních letech. Neumějí prodávat ležáky ! Přitom právě zkušenosti sousedního Platanu jasně ukazují, jak důležité je naučit spotřebitele na ležáky - pak už totiž nemůže hospoda přejít na nějaké géčko, protože jazyk a žaludek zákazníků by to nesnesl.
jen desítka na pivních slavnostech?!!!, (Martin Borský, 30.06.2005 21:10) celé vlákno | reagovat
No to je snad hloupý žert... Jak chápu, tak ho připravil strakonický pivovar návštěvníkům pivních slavností. Mám strakonické pivo rád, jen se k němu moc často nedostanu, ale jestli toto bude číst nějaký odpovědný člověk z pivovaru Strakonice, potom ho prosím: starejte se o odbyt a jméno pivovaru lépe než na zmíněných slavnostech. Pokud bych se zúčastnil pivovarských slavností kde by na čepu byl jen zlomek ze sortimentu, cítil bych se ošklivě ošizen. Kde jinde můžete lidem (spotřebitelům) nabídnout kompletní paletu vámi vařených piv...?
Proč dva názvy?, (Zbyněk Holan, 30.06.2005 14:06) celé vlákno | reagovat
Troufnu si namítnout, že užívání dvou názvů je přiliš, že by bohatě postačilo zaměřit se na jednu značku/název. Já volím Dudák. Strakonický Dudák! Co si o tom myslíte? K čemu ještě Nektar?
Vyhledávání