úvod
homepage

Nektarská pouť Strakonice 2005 vytisknout článek

Přidáno: 30. června 2005  •  Autor: Richard Chodora
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,09 hodnotících Hodnotících: 11 počet zobrazení Zobrazeno: 6410x

V sobotu 25. června se konalo plno pivovarských akcí. Já jsem váhal, vzhledem k mému bydlišti, mezi pivními slavnostmi v Březnici či Nektarskou poutí ve Strakonicích. Nakonec zvítězily Strakonice, protože tady byl zaručen program i pro děti, kterým se Put

Akce se konala tradičně v Podskalí, tedy mezi pivovarem a řekou Otavou. Pořadatelem byl Měšťanský pivovar Nektar a strakonické Muzeum. Akce začala výstřelem z děla ve 13 hodin a měla končit v 9 večer. Hlavní program se odbýval u bran pivovaru, kde bylo několik výčepů s Nektarem a jiným občerstvení. K pití a dobré zábavě hrála kapela, vystoupily mažoretky apod.



Na tomto hlavním pódiu se konaly i různé pivní soutěže. Programem provázel moderátor TV Nova Michal Jančařík. Bylo vyhlášeno také nové motto pivovaru, které vzešlo z divácké soutěže. Bohužel jsem si je nezapamatoval, ale jistě si ho brzy přečteme při konzumaci moku Nektar či Dudák.



Cestou dále byly dětské soutěže, vystoupení skupiny historického šermu či kouzelníka. Potkat jste mohli i dudáka. Jen je škoda, že jsme si Dudáka nemohli vychutnat i v tekuté podobě. I když vlastně ano, a to v restauraci Zavadilka, která se nachází po cestě. Tady také hrála dechová hudba.



Nechápu, proč se pivovar prezentuje jen výčepním pivem a vynikající ležáky Nektar 11 a Dudák 12 nechává ladem. Jako specialita byla ve dvou výčepech i kvasnicová desítka Nektar - Sklepák.



V poslední části "prostoru" byla druhá scéna s hudbou, plno stánků s pivem a jídlem, atrakce pro děti. Součástí také byla neckyáda aneb plavba netradičních plavidel.



Jinak se akce jako každým rokem vydařila, pivo teklo proudem, Měšťanská desítka měla jednotnou cenu, a to 12Kč včetně kelímku. Počasí všem přítomným přálo, sluníčko hřálo a žízeň byla veliká.



Co říct na závěr? Jen asi tak, aby nový majitel Měšťanského pivovaru ve Strakonicích podnik rozvíjel, aby vařil dobré pivo jako doposud. A za rok se tu jistě znovu sejdeme, doufám, že ne jen strakoničáci, ale i příznivci nerozlučné dvojky Nektaru a Dudáka z celé republiky.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 5 komentářů, poslední komentář: 23.11.2005 10:11 Komentovat
Dudák je Dudák Tomáš Semrád23.11.2005 10:11
Opravdu zvláštní. Na každých pivních slavnostech by každý pivovar měl nabízet co...
Re .... Chody08.07.2005 22:36
To Zbyněk Holan: Nevím, dva názvy strakonického piva jsou už jaksi historicky ustálené a...
Strakonická úchylka Petr Pavlas01.07.2005 09:44
Ano, to je typické. Snad téměř 90% produkce zde tvoří desítka. A podle mého je to také...
jen desítka na pivních slavnostech?!!! Martin Borský30.06.2005 21:10
No to je snad hloupý žert... Jak chápu, tak ho připravil strakonický pivovar...
Proč dva názvy? Zbyněk Holan30.06.2005 14:06
Troufnu si namítnout, že užívání dvou názvů je přiliš, že by bohatě postačilo...
Vyhledávání