úvod
homepage

Komentáře

článku: Epidemie na severní Moravě

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

sm piva, (tomas, 31.05.2005 13:52) celé vlákno | reagovat
poslední víkend jsem se utápěl v Příborském pivu a potvrzuji jeho skvělé vlastnosri
Proc se Cechum nechce do minipivovaru?, (Jiri, 31.05.2005 11:10) celé vlákno | reagovat
Protoze Cesi jsou poserkove a kdyz se jim neco negarantuje, tak se toho boji.
Co by ta Ceska Republika byla bez nas Moravanu?
Vzdyt jsme je casto museli zachranovat pred zkazou, za coz jsme nikdy nic nedostali.
Stramberk, (Honza, 23.05.2005 15:36) celé vlákno | reagovat
Pokud je mi znamo, pan Bernard se tam byl jen podivat. Celou technologii zajistovala firma Pivo praha, ktera krom jineho provozuje restauracni pivovar pivovarsky Dum v JEcne ulici v Praze.
Klobouk dolů, (Marek Richtár, 23.05.2005 10:13) celé vlákno | reagovat
Byl jsem tam a ochutnal. Kde? Ve Štramberku přece. A Trubač- Ležák světlý ??? Klobouk dolů. Dobrota, dobrota, dobrota. A v nabídce mají i ležák tmavý. Ten je také skvělý. Prostředí Městského pivovaru - nádhera. Čepujou s výčepního zařízení NOSTALGIA a zřejmě tlačí vzduchem. To je pošušňáníčko. Jen by mne zajímalo co je na tom pravdy, že se na technologi podílela pivovarská osobnost Standa Bernard. Ať jim to proboha vydrží. Dej bůh štěstí Štramberským Pivovarským. A příští víkend pojedu ochutnat
Ležák Freudův v Příboře.
minipivovary, (Martin Borský, 20.05.2005 22:35) celé vlákno | reagovat
S vysvětlením vzniku "epidemie" od Petra Pavlase naprosto souhlasím (jen západní Čechy bych nazval spíš G nebo SABMiller pozitivní...). K vývoji na severu Čech mám jednu strohou informaci od kolegy kamaráda, že v Petrovicích (hraniční přechod na děčínsku) majitel jedné místní restaurace hodlá v nejbližší době zbudovat minipivovar. Doufám, že budu mít další aktuality z Petrovic, protože kamarád bydlí asi 300 m od zmiňovaného podniku...
IMUNITA a EPIDEMIE, (Petr Pavlas, 19.05.2005 14:40) celé vlákno | reagovat
Myslím, že je to pochopitelné. Minipivovary vznikají jako obranná reakce žaludku spotřebitelů na masivní přemnožení eurobíru dosycovaného oxidem uhličitým. Proto nevznikají kupř. v severních Čechách. Ovšem zdá se, že imunita není na celém území republiky stejná. Imunita je zřejmě nejslabší v krajích Plzeňském a Karlovarském, kde jsou zatím jen 3 minipivovary, ačkoli je zde situace nejkritičtější. Snad nejsou tyto kraje HIV pozitivní ?!? Doufejme, že ne, vždyť na severní Moravě to nedávno vypadalo stejně beznadějně.
Vyprava za zajimavym pivem, (Honza, 19.05.2005 13:11) celé vlákno | reagovat
Mensi vyprava se do tamnich koncin chysta. VAriant je nekolik- bud na Den otevrenych dveri v Ostravaru a vikend po okolnich mikropivovarech, pivni festival, ktery planuji ve Stenberku, nebo zajet do Zlatovaru v Opave a spojit to s navstevou mistnich pivovarku. Pokud by to byla posledni varianta, muzeme vzit v potaz i "vzdaleny" Stary Hlucinksy pivovar. Je tam toho dost na nekolika denni vylet:))
To volá po návštěvě, (Weetek, 19.05.2005 12:46) celé vlákno | reagovat
Jsa původem i bydlištěm Pražák, popisovanou oblast znám jen zběžně, vlastně spíš vůbec. Donedávna mě jako pivního cestovatele výprava do Radegastova království připadala zbytečná. Ale za současné "epidemie" mi připadá, že to přímo volá po nějaké expedici, ci říkáte?
Minipivovar v Ostravě, (Jiri Karasek, 19.05.2005 11:30) celé vlákno | reagovat
Jeden můj ostravský kámoš mi říkal, že v Ostavě je minipivovar, nebo alespoň byl tak cca před 1-2 léty.
Má, nebo měl se nacházet v Ostavě- Výškovicích, hospoda Na Větrném vrchu. Mělo se jednat o minipivovar s vlastní restaurací s 11% světlým nefiltrovaným pivem "Bohuš"
Nevíte o tom někdo něco?
Je to zpráva nezaručená. On ten kamarád není moc velký expert:)


5 minipivovar ve F-M, (jirka, 19.05.2005 07:50) celé vlákno | reagovat
Podle pivovarského kalendáře i2005 by měl ještě fungovat další minipivovar ve Frýdku-Místku:fa KWACZEK v objektu Seliko. vyrábí pivo Arthur's beer-světlý ležák.
Vyhledávání