úvod
homepage

Komentáře

článku: Český chmel má nejen dlouhou historii, ale i slibnou budoucnost

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

chmel v pivu, (Ondra Koucký, 29.04.2005 10:46) celé vlákno | reagovat
Kolik který pivovar dává chmele, je předmětem výrobních tajemství, stejně tak i druhy použitých chmelů.
Co se týče uvádění obsahu chemele na etikete - neni to tak jednoduché. Látky obsažené ve chmelu se během chmelovaru do značné míry mění (ve své chemické a tím i senzorické podstatě). Každý pivovar má jiné využití těchto látek - něco nepřejde do mladiny, něco odejde v kavsnicích, něco v pěně, při filtraci..., takže uvádět množství použitého chmele by bylo dost zavádějící.
Sice se u piv analyticky stanovuje obsah iso-hořkých látek, nicméně tento údaj neposkytuje zcela přesnou informaci o charakteru hořkosti toho či onoho piva. - hořkost piva se celkově projevuje nejen v obsahu a zastoupení isosloučenin, ale i dalších látek s hořkým charakterem přecházejících např. ze sladu, to vše navíc v kontextu s ostatními parametry piva.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání