Vážení
V minulosti kdy jsem vařil pivo s kamarádem
/je to už dáááávno/ tak jsme používali kvasnice vyrobené
/rozkvašené/ z normálního kvasnicového piva
/za komunistů se ukradlo vše co nebylo přibité a nebo se sehnalo za ůplatek ale o kvasnicích to neplatilo/. Postup:
Koupím kvasnicové pivo donesu domů dodám na 0,5 l cca 1-2 lžíce cukru a počkám až se rozkvasí cca 3-4 dny naředím dalším 0,5 l vody a opět přidám 1- 2 lžíce cukru. Po rozkvašení i druhé dávky cukru cca2 dny použiji na zakvašení 10 l mladiny. Pivo bylo vařené klasicky a o nějakých koncentrátech se nám ani nesnilo. Chmel se sehnal v Žatci a slad jsme si udělali podle literatury z ječmene. Byl to sice proti dnešku středověk, ale pivo se vyrovnalo velmi dobré dvanáctce Jenom to zrání bylo dlouhé u nás to trvalo cca 1-2 měsíce. I když jsme to většinou nevydrželi a vypili již po měsíci.
Zdravím "Homebrewing"
Miki
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
V minulosti kdy jsem vařil pivo s kamarádem
/je to už dáááávno/ tak jsme používali kvasnice vyrobené
/rozkvašené/ z normálního kvasnicového piva
/za komunistů se ukradlo vše co nebylo přibité a nebo se sehnalo za ůplatek ale o kvasnicích to neplatilo/. Postup:
Koupím kvasnicové pivo donesu domů dodám na 0,5 l cca 1-2 lžíce cukru a počkám až se rozkvasí cca 3-4 dny naředím dalším 0,5 l vody a opět přidám 1- 2 lžíce cukru. Po rozkvašení i druhé dávky cukru cca2 dny použiji na zakvašení 10 l mladiny. Pivo bylo vařené klasicky a o nějakých koncentrátech se nám ani nesnilo. Chmel se sehnal v Žatci a slad jsme si udělali podle literatury z ječmene. Byl to sice proti dnešku středověk, ale pivo se vyrovnalo velmi dobré dvanáctce Jenom to zrání bylo dlouhé u nás to trvalo cca 1-2 měsíce. I když jsme to většinou nevydrželi a vypili již po měsíci.
Zdravím "Homebrewing"
Miki