že bych se v budoucnu chtěl poohlédnout po osivu sladovnického ječmene - třeba by to mělo lepší výnos, než brambory, které nám někdo cizí chodí pravidelně sklízet
a chmel se nekříží ale šlechtí - a to je práce na fůru let - a s odrůdou, kterou mám, jsem zatím celkem spokojen
literaturu o kvasinkach doma mam a možná si odizoluju vlastní kuturu - abych se měl čím chlubit
a výroba sladu v běžných domácích podmínkách je strašně náročná (čas, energie...) s malým možným vyrobeným množstvím a nejistým výsledkem - je tak možné vyrobit si speciální slady, ale holá šílenost zkoušet udělat dostatečné množství českého světlého sladu (probantum est)
--------------
jinak všem doporučuji zapřemýšlet spíše o patentních lahvích ze skla než o PETkách - pet pro pivo není nejvhodnější materiál (pivo i v dokonale uzavřené petce zvětrává přes stěny, o estetičnosti ani nemluvě)... a co se týče problému z usazeninou po vykvašení piva v nádobě - ty odpadnou když 1) pivo necháme dobře uležet - usazenina by měla vydržet na dně po většinu času nalévání 2) nádobu s pivem netransportujeme 3) pivo po transportu necháme opět nějaký čas usadit (nejlépe hodně dlouho)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
a chmel se nekříží ale šlechtí - a to je práce na fůru let - a s odrůdou, kterou mám, jsem zatím celkem spokojen
literaturu o kvasinkach doma mam a možná si odizoluju vlastní kuturu - abych se měl čím chlubit
a výroba sladu v běžných domácích podmínkách je strašně náročná (čas, energie...) s malým možným vyrobeným množstvím a nejistým výsledkem - je tak možné vyrobit si speciální slady, ale holá šílenost zkoušet udělat dostatečné množství českého světlého sladu (probantum est)
--------------
jinak všem doporučuji zapřemýšlet spíše o patentních lahvích ze skla než o PETkách - pet pro pivo není nejvhodnější materiál (pivo i v dokonale uzavřené petce zvětrává přes stěny, o estetičnosti ani nemluvě)... a co se týče problému z usazeninou po vykvašení piva v nádobě - ty odpadnou když 1) pivo necháme dobře uležet - usazenina by měla vydržet na dně po většinu času nalévání 2) nádobu s pivem netransportujeme 3) pivo po transportu necháme opět nějaký čas usadit (nejlépe hodně dlouho)