po te, co mi pivo dokvasi, preleji ho do PETek a podle navodu pridam lzicku cukru a necham zrat. Pri lezeni dojde k rozlozeni cukru, kvasinku znovu udelaji CO2 a natlakuji lahve.
Usadi se mi jeste zbytkovy kal na dne (cca 1cm na 1,5l). Pri prevozu se to zkali a ovlivnuje to chut piva.
Zajimalo by mne, jestli to mohu nejak odpustit a jestli nepridu o CO2. Nebo jestli budu zas muset doslazovat. (PS: med tlakuje vic nez cukr a bez cukru to neni dobry vubec).
Preleváni pod tlakem v domacich podminkavh moc nelze, jedine tak podchladit hodne pivo aby se CO2 neuvolnovalovo)
Dik
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Usadi se mi jeste zbytkovy kal na dne (cca 1cm na 1,5l). Pri prevozu se to zkali a ovlivnuje to chut piva.
Zajimalo by mne, jestli to mohu nejak odpustit a jestli nepridu o CO2. Nebo jestli budu zas muset doslazovat. (PS: med tlakuje vic nez cukr a bez cukru to neni dobry vubec).
Preleváni pod tlakem v domacich podminkavh moc nelze, jedine tak podchladit hodne pivo aby se CO2 neuvolnovalovo)
Dik