Bon a letní problém piv,
(Petr Žalio, 01.08.2007 13:45)
celé vlákno | reagovat
DÁMIČCE- Bohužel pivo BON se nedalo ohodnotit, protože na Flédu dorazila ne zrovna povedená várka - což je v létě celkem běžný jev (byly bohužel cítit výrazné estery-ovocnost a moučné podtóny).
I Svijany byly teď v létě párkrát horší a také některé bavorské malé pivovary zaznamenaly chuťový odklon od normálu (jednalo se však o lahvové). Dokonce i francouzský Jenlain (Biére de Garde, várka s trv. do 10/2008), přesto že je svrchně kvašený zaznamenal letní pokles chuťových kvalit:).
Takže BONa budu muset ochutnat ještě jednou. Ale byl jsem ujištěn od jeho brněnských příznivců, že normálně bývá dobrý, že je to opravdu vyjímka. Tak uvidíme.
To: DÁMIČKA+T.SEMRÁD
Na české pivo jsem zatím názor nezměnil:) To by musela přijít opravdová pivní revoluce, zejména v nákupu kvalitních surovin a změně technolog.postupů, tak aby se typ Bohemian lager vrátil svou kvalitou na začátek 90. let.
Na to ovšem pivovary nemají peníze, takže jsem spíše skeptický.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
I Svijany byly teď v létě párkrát horší a také některé bavorské malé pivovary zaznamenaly chuťový odklon od normálu (jednalo se však o lahvové). Dokonce i francouzský Jenlain (Biére de Garde, várka s trv. do 10/2008), přesto že je svrchně kvašený zaznamenal letní pokles chuťových kvalit:).
Takže BONa budu muset ochutnat ještě jednou. Ale byl jsem ujištěn od jeho brněnských příznivců, že normálně bývá dobrý, že je to opravdu vyjímka. Tak uvidíme.
To: DÁMIČKA+T.SEMRÁD
Na české pivo jsem zatím názor nezměnil:) To by musela přijít opravdová pivní revoluce, zejména v nákupu kvalitních surovin a změně technolog.postupů, tak aby se typ Bohemian lager vrátil svou kvalitou na začátek 90. let.
Na to ovšem pivovary nemají peníze, takže jsem spíše skeptický.