úvod
homepage

Komentáře

článku: Velké zklamání z malého piva

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

S chladnou hlavou po delší době, (Tomáš Semrád, 30.07.2007 19:11) celé vlákno | reagovat
Ad pivo Cobra.
Předevčírem jsem po dlouhé době zavítal do Hypernovy a hned mě mezi pivními regály "trklo" do očí něco co jsem ještě neviděl. Ano designově impozantní lahev piva Cobra. Při delším prohlížení jsem se konečně dovtípil. Že to je to "pivo na vylití do kanálu", o kterém tady byla řeč. Obal vypadá opravdu moc dobře, avšak k srdci jsem si vzal varování Romana a Zbyňka a lahev zas do regálu pokorně vrátil. Co kdyby? Já na rozdíl od nich bych to třeba neustál...Raději jsem opodál "čapnul" pár kousků vyškovského Džbánu, a protože to bylo přímo ve Vyškově, i za impozantní cenu, 7,50,- Kč, v Brně to vychází o 1,20,- Kč dráž...:-)
Ad personál v některých minipivovarech.
V Pegasu na Jakubské jsem nikdy žádné problémy s obsluhou, jak tady někdo psal, neměl. Zato v druhém brněnském minipivovárku, v Žebětíně, mají skvělé pivo, ale tam už se pro mě jaski stává pravidlem, že s personálem u mě problém je, i když zas někteří budou tvrdit opak.
Ad CZ pivo=špatné pivo (viz Petr Žalio a Jirka Jobánek)
Tak co kluci, nezměnili jste po hodně dlouhé době názor? Já myslím, že už to tak špatné nebude, když čas od času zazní od Jirky Jobánka vzkaz na neskutečně kvalitně ošetřená některá česká piva, která popíjí na Flédě? Viz třeba pelhřimovský Poutník. Jinak s Váma souhlasím, že český pivní národ je hodně konzervativní, avšak si nemyslím, a to ani v nejmenším, že by české pivo bylo až tak špatné v porovnání s tím německým, i když se vesměs srovnávat ani moc nejde. Každopádně Franky jsou určitě pivním rájem. Velký souhlas!
Ad trvanlivost piva.
Jistě, že nejlepší pro chuť, je co nejkratší doba trvanlivosti. Avšak pokud exportujete pivo např. do Číny či Austrálii nebo do podobných dálek, holt trvanlivost musíte "natáhnout". Zrovna dnes jsme toto řešili v pivovaru co se týká exportních aktivit do Číny. To pak taková jedenáctka pro náš a čínský trh jsou vlastně úplně jiná piva. Díky stabilizaci
Ad degustace lahvového piva a Zbyněk.
Stoprocentní souhlas. Nemyslím si, že by lahvové nebylo to pravé ořechové v porovnání se sudovým, chyméra.
Domnívám se, že dnes žádný náš pivovar, ať velký, střední, malý nebo nejmenší, nevaří špatné, nepitelné pivo. Jistě, může se stát, že nějaká várka ulítne, ale to jsou pouze výjimky...Pokud jsem vždy pil Opata, pravda, často to nebylo, vždy stál za zážitek, autentický.
A dost toho kecání, jdu na pořádné pivko, kvasnicová dalešická jedenáctka čeká, sládek už zase vaří a jak jsem se v pátek osobně přesvědčil v "Zelené Kočce v Brně na Solniční, vaří víc než dobře, pivo opravdu meduje!
Dej bůh štěstí českému a moravskému pivu a mně zítra poklidný odchod z pivní branže, zítra to bude pořádná rozlučka! Samozřejmě, že černohorským!!!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání