úvod
homepage

Komentáře

článku: Velké zklamání z malého piva

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Tak jak je to s těmi soutěžemi???, (Zbyněk Holan, 30.11.2006 08:36) celé vlákno | reagovat
Pro J.J. a P.Ž. Na těchto soutěžích také samozřejmě zasedla v porotě paní Bohdalová a další "odborníci". Viz TZ níže.

Dalšího obrovského úspěchu na mezinárodním poli dosáhlo litovelské klasicky vařené pivo. Na mezinárodní soutěži The European Beer Star Award 2006 v německém Norimberku získalo bronzovou Evropskou pivní hvězdu.
Prestižní ocenění za vynikající chuť a výtečnou kvalitu litovelským pivovarníkům udělila mezinárodní komise složená z pivovarských odborníků z celé Evropy. Ti na největším evropském veletrhu nápojářské techniky v Norimberku degustovali piva z celého světa. Litovelské pivo uspělo v konkurenci 440 pivních značek.
„Klasicky vařené české pivo tak opět prokázalo svoji jedinečnost. Použití vhodných surovin, varní proces, přirozené kvašení na otevřené spilce a dlouhá doba zrání je na pivu poznat,“ prohlásil ředitel pivovaru Miroslav Koutek po svém návratu z Norimberku, kde byl převzít ocenění, a dodal: „V září získal náš klasicky vařený ležák Litovel Premium první místo v soutěži České pivo roku 2006 a v říjnu stříbrnou medaili na světovém pivním festivalu ve švédském Stockholmu. Nyní, o měsíc později, ještě evropskou pivní hvězdu.
Klasicky vařené pivo z Litovle se letos již stalo Českým pivem roku 2006. Na počátku roku vyhrálo i v soutěži Česká pivní pečeť 2006. Litovelská jedenáctka získala tehdy právo užívat uznávaný titul a známku „Česká pivní pečeť 2006“ po celý letošní rok. Litovelské nealkoholické pivo Free, které se rovněž vaří klasickým způsobem, vyhrálo zase letošní ročník soutěže Pivo České republiky 2006. Po těchto třech zlatých medailích na nejprestižnějších domácích degustačních soutěžích získalo litovelské pivo i dvě medaile na mezinárodních soutěžích - stříbrnou medaili na celosvětovém pivním festivalu Stockholm Beer Festival a krátce poté bronzovou medaili na evropské degustační soutěži The European Beer Star Award.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání