úvod
homepage

Komentáře

článku: Velké zklamání z malého piva

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Skladování, (Zbyněk Holan, 20.11.2006 15:14) celé vlákno | reagovat
Je pravdou, že i lahvové pivo může utrpět skladovacími a přepravními podmínkami. Ale pivo se zákalem na dně už jsem neviděl ani nepamatuji (myslím před, ne po záruce)! Pokud se ovšem nejednalo o kvasnicové.

Platí, že po ochutnání jedné lahve není dobré pivo odsoudit, když vám nechutná (ale dát si ho ještě alesp. jednou). Já dávám 3 šance. Pak si myslím mohu prohlásit, že to pivo je takové a takové. Nicméně hodnotit můžete i po prvním 0,3l oddegustovaného piva.

Zelená a hnědá láhev (tím se ještě někdo zabývá?) :-)

Co se týče piva z malých pivovarů, ne každému musí chutnat!. Jednomu chutná druhému ne (není to o tom že by bylo špatné). Zkrátka každý má svoje hodnocení, doporučuji se sjednotit na stupnici 1 až 10 (1 božské, 10 naprosto nepitelné) a občas tu prezentovat vlastní degustaci.

Perlička na závěr: před měsícem jsem pil půl roku prošlé pivo, které kámoš našel doma ve sklepě (nikoli chladném - tak cca 18°C tam je), jednalo se o 4 lahve Staropramenu Granát, z toho jedna byla dole zakalená (takové jakoby kuličky) a ostatní čisté - přitom všechny ležely na jednom místě v papírové krabici vedle sebe. Ochutnal jsem i tu se zákalem a byla docela dobrá. Ostatní jsem vypil celé. Vše ok, žádná sr... následující den ani nic jiného.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání