úvod
homepage

Komentáře

článku: Homebrewing aneb uvař si své pivo

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ještě k množství, (Jarek V., 19.01.2005 22:15) celé vlákno | reagovat
Omlouvám se, jestli ten můj příspěvek vyzněl švejkovsky J, neměl jsem to v úmyslu, spíš jsem chtěl poukázat, že při troše smůle se může člověk dostat do konfliktu.
PS) ta švejkovina je ale už přímo obsažena v zákoně, on totiž hovoří o množství uvařeného piva, ale de facto je uplatnitelný pouze na pivo které je ve sklepě případně spilce. Pivo se na rozdíl od vína vaří a pije většinou s prodlevou 45 – 60 dnů. Tedy když mám zásoby 200 litrů, tak je otočím za rok 5 – 6. Proto možná nastavili hranici na 200 litrů a ne 1000 l.
Jinak jsem samozřejmě pro aby byla jasná a stabilní pravidla, ale mám míň optimistické zkušenosti s ovlivněním novel ve prospěch malých a „bezvýznamných“. Lidé vařící si pivo se vůbec nedají srovnávat s dobře organizovanou, tradiční, slyšitelnou silou malých vinařů.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání