úvod
homepage

Komentáře

článku: Homebrewing aneb uvař si své pivo

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Misuratský ondráš, (Peter ROlny, 31.01.2005 17:45) celé vlákno | reagovat
V Líbyi som týždenne varil 20 litrov piva , na sviatky 40 l. Lyžica chmelového extraktu , 1 piksla Biomaltu / švajčiarsky prípravok s obsahom sladu z lekárne/ , 1,5 kg - 2 kg cukru /trstinový z Kuby/ - v lete menej aby bolo menej alkoholické. Toto som varil 3 hodiny, potom sa to stočilo do 20 l bandasky, pridalo sa sušené droždie a za 4-6 dní podľa teploty / ročného obdobia/ to vykvasilo. Okamih dokvasenia sa musel strážiť. Stáčal som do 7 dcl flašiek s káv. lyžičkou cukru - gum. štuple a drotik ako na šampus. To bol misuratský ondráš 10 v lete 12 stupnový v zime.
DLhšie potom doma trvalo privyknúť na bežné pivo.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání