Komentáře
článku: Pivovarská restaurace U Richarda
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Marku, s Vaším článkem naprosto souhlasím, pouze si dovoluji upozornit na dvě chybičky: není náměstí Skřivánkovo, ale Křivánkovo a Žebětín už není vesnička na okraji Brna, ale městská část...i když okrajová. Jinak jsem moc ráda, že se Vám tu líbilo.
I já jsem vyzkoušel včera Žebětínského Ríšu v desítkové podobě a potvrzuji zde výše popsané. Vynikající, jen tak dále.
Tak jsem jej minulý týden stačil okoštovat. Velmi chutné. Mimo 13 pltm, měli ještě 12 pltm., ale ani já nezjistil jak tato 12-tka vznikla. Ale zdejší piva mi zatím chutnají (a to velmi).
Žádný strach! Však je vydatně koštujem. V pondělí jsem si přivezl 15 Rohozců přímo od komína a v pátek mi dorazí na loňských degustacích nejúspěšnější pivo - Janáček Patriot! A jelikož je Uherského Brodu opravdu daleko, bude to má premiéra. Už se moc těším!
Přátelé dobrého piva. Aniž snižuji chuť piv z minipivovarů (většinou jde opravdu o skvělý zážitek v nejlepším slova smyslu), chci připomenout, že ani mezi klasickými pivovary ještě české poctivé pivo nevymřelo. Co takhle dát si Opata, Rychtáře, Poutníka, Broučka, Portera, Žatec, Janáčka, či další lahůdky...?
Pivu zdar!
Pivu zdar!
Další možností je blbeček z bravíčka za pultem co sice zrovna nevrká s blondýnou, ale zato se vám snaží vecpat minimálně deset panáků za hodinu i když vy neustále trváte pouze na tom svém (levném) pivu. To už i to sebelepší pivo má bohužel smůlu.
Ono to chovani/informovanost je vubec casty problem. Ja se casto musim premahat abych sam sebe presvedcil, ze dobra vec nemuze za to, ze se kolem ni vyskytne nejaky blbec, nejen v hospodach. V Prostejove U krale Jecminka jsem si dal vyborne pivo, ale za pultem byla tak neprijemna dama, ze mi uplne pokazila zazitek z jinak velmi prijemneho prostredi a na ukor ostatniho sympatickeho personalu. V Olomouci se v nekterych hospodach chovaji bud jak za socialismu - namysleni cisnici liznuti takovym tim "vekslactvim" nebo naopak brigadnice vrkajici pres pult s nejakym blbeckem jak vystrizenym z bravicka a ostatni zakazniky obsluhujici zjevne jen se sebezaprenim... :-(
Na Silvestra pivovar obohatil nabídku o 13% polotmavé nefiltrované- pod názvem KARAMELOVÉ (budou ho mít ješt tak 3 týdny). Jinak musím popsat svůj sobotní kuriózní zážitek ze sobotní návštěvy tohoto pivovárku. Na čepu měli
3 druhy tmavých variant piv- 12% tmavé, 12% polotmavé, 13% polotmavé. Světlé nebylo! Bohužel personál v pivovaru nám nebyl schopen sdělit, zda 12% polotmavé se připravuje už na varnách nebo se "řeže" až na sklepích. Vůbec informovanost personálu je strašná (měl by mu majitel udělat nějaké školení) a jejich přístup a chování ještě horší.
3 druhy tmavých variant piv- 12% tmavé, 12% polotmavé, 13% polotmavé. Světlé nebylo! Bohužel personál v pivovaru nám nebyl schopen sdělit, zda 12% polotmavé se připravuje už na varnách nebo se "řeže" až na sklepích. Vůbec informovanost personálu je strašná (měl by mu majitel udělat nějaké školení) a jejich přístup a chování ještě horší.
škoda, že je pro mě Brno a okolí poněkud z ruky, hnedka bych zašel; opravdu pěkný článek :-)
Marku, ty máš duši poeta, zdravím Tě.
To jsme se museli těsně minout, také jsem byl počátkem prosince v Žebětíně a tvůj článek můžu jen podškrtnout a podepsat. Pravdu díš.
To jsme se museli těsně minout, také jsem byl počátkem prosince v Žebětíně a tvůj článek můžu jen podškrtnout a podepsat. Pravdu díš.
Vyhledávání