úvod
homepage

Komentáře

článku: Kam kráčíš, české pivovarnictví? Názory čtenářů.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Re: Michal, (Ondra Koucky, 08.12.2004 16:02) celé vlákno | reagovat
Venuji se sice prevazne pivu, nicmene Vase prirovnani je vice nez vystizne - ale pozor! I v supermarketech jsou vina od velkych vyrobcu, ktera jsou svou cenou velice podobna mnohem kvalitnejsim vinum od malych vyrobcu!!!
Pivo a víno, (Michal, 08.12.2004 09:28) celé vlákno | reagovat
Po týdenním sledování diskuze o českém pivu mě napadlo trochu srovnat situaci piva a vína na českém trhu. Podle mě pivu škodí nulová stratifikace produktů na trhu podle ceny a kvality. Zatímco u vína každý konzument ví (nebo alespoň tuší) jaký je rozdíl mezi krabicí za 30Kč a slušným přívlastkovým vínem za 180, u piva tento rozdíl není nijak patrný. Zatímco vína drobných vinařů dosahující vysoké kvality jsou výrazně dražší než různí "sklepmistři" či "hodonínská slunce", u piva nepoučený spotřebitel nepozná rozdíl mezi gambrinusovou rychlokvaškou a cenově srovnatelným poctivým ležákem z regionálního pivovaru. V restauracích je situace obdobná. Když dnes v Praze stojí 0.5 l gambrinusu 18 Kč a výtečný ležák např. z pivovaru U Bulovky 26, je ten poměr kvality a ceny hodně nevyvážený.
Budoucnost piva, (Jiří Tvrz, 07.12.2004 22:33) celé vlákno | reagovat
Souhlasím s článkem,je v něm hodně pravdy.Přesto si ale myslím,že budocnost našeho pivovarnictví není tak tragická,ale pokud to takto půjde dál,mohla by být.
Vyhledávání