Komentáře
článku: Kam kráčíš, české pivovarnictví? V.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Souhlasím s předešlou reakcí na článek. Navíc chci nejenom pana Erlicha upozornit na skutečnost, že kvalita a chuť není totéž. Mnohaměsíční trvanlivost, minimální odchylky v obsahu alkoholu, skvělá adjustáž, reklama,... atd, neříkají o chuti vůbec nic! Stojím si za názorem, že srovnání chutě piv menších a malých pivovarů s chutí piva produkovaného několika kolosy (SAB-Miller, In-Bev, Dr. Oetker, Heineken, Budějovický Budvar n.p.) jednoznačně vyznívá pro malé pivovary! A právě tyto pivovary se snaží proti masívní reklamě (čím viditelnější reklama, tím horší chuť) prosadit dobrým pivem. Je otázka, jestli si ještě nekdo vybaví, jak dobré české pivo má chutnat...
ale nakonec k tomu asi dojít muselo. Nikdy jsem neměl v úmyslu a nechtěl vypichovat jednu značku, ale zmínka o dnešní "vyrovnanosti" kvality piva z Braníka mi již nedovoluje mlčet.
Jak jsem již v jiné diskusi uvedl, zastávám názor, že používání CKT neznamená nutně katastrofu. Potom též absolutně podporuji názor, že pivo prodávané pod cenou nutně vzbuzuje otázku "Jak to asi mohli tak levně uvařit?". Ovšem uvést, že použití kukuřičného sirupu či HGB nepatří k metodám, jak uvařit dobré pivo, následované "ódou" na vyrovnanost zrovna BRANÍKA, používajícího obě techniky snad v největší míře ze všech pivovarů v ČR mi přijde přinejmenším zavádějící. Technologie skupiny Interbrew znám víc než dobře, a jestli si opravdu někdo myslí, že tito pánové (Interbrew) mají nejmenší zájem na tom, aby NAŠE pivo chutnalo tak jak má, potom jaksi nemám slov. Nejsem sám, kdo od zavedení CKT ve Staropramenu očekává změnu k horšímu, nicméně opět bych chtěl zopakovat, že CKT v rukách dobrého a poctivého sládka můžou, a nejednou i zlepšily kvalitu produktu, nicméně v rukách ekonomů či investorů (navíc nadnárodní firmy) mají zpravidla zcela devastující účinek.
Nezbývá mi než popřát tradiční
Dej Bůh štěstí!
Jak jsem již v jiné diskusi uvedl, zastávám názor, že používání CKT neznamená nutně katastrofu. Potom též absolutně podporuji názor, že pivo prodávané pod cenou nutně vzbuzuje otázku "Jak to asi mohli tak levně uvařit?". Ovšem uvést, že použití kukuřičného sirupu či HGB nepatří k metodám, jak uvařit dobré pivo, následované "ódou" na vyrovnanost zrovna BRANÍKA, používajícího obě techniky snad v největší míře ze všech pivovarů v ČR mi přijde přinejmenším zavádějící. Technologie skupiny Interbrew znám víc než dobře, a jestli si opravdu někdo myslí, že tito pánové (Interbrew) mají nejmenší zájem na tom, aby NAŠE pivo chutnalo tak jak má, potom jaksi nemám slov. Nejsem sám, kdo od zavedení CKT ve Staropramenu očekává změnu k horšímu, nicméně opět bych chtěl zopakovat, že CKT v rukách dobrého a poctivého sládka můžou, a nejednou i zlepšily kvalitu produktu, nicméně v rukách ekonomů či investorů (navíc nadnárodní firmy) mají zpravidla zcela devastující účinek.
Nezbývá mi než popřát tradiční
Dej Bůh štěstí!
Vyhledávání