úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak se pije v Holandsku

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Holandské pivo, dobré pivo, (zvl, 16.01.2014 20:26) celé vlákno | reagovat
V holandsku jsem měl tu čest ochutnat kdeco, nejlepší bude asi opravdu ten Grolsch. Ovšem náš kapitán Hampejz, který tam jezdí takřka ob týden, to vzal poctivě a sepsal parádní článek Holandská pivně lodní Odyssea ...

http://manarikala.info/view.php?cisloclanku=2013070901
a pokračování
http://manarikala.info/view.php?cisloclanku=2013071301

Řekl bych, že lepší atlas holandských piv ani neexistuje. :)



Amterdam a Grolsch, (Laki, 31.01.2005 23:41) celé vlákno | reagovat
Osobne si rad pochutnam na dobrem pivu, ruznych typu, jen mi nejak nekostuje ten plzensky...takze jake sklamani, kdyz jsem si chtel dat nejake mne jeste nezname, mistne doporucovane, pivo Grolsch....je to vazne VELMI obdobne.
Oproti predchozimu prispevku musim rict, ze Grolsch jsem videl napsano snad na kazde hospode v Amsterdamu. Nejcasteji je tam videl jak jinak nez Amstel (ten mam osobne nejradeji v chorvatske/slovinske variante), pak zminovany Grolsch, Brand, Leeuw a skoro vsude v centru a okoli jsou k dostani Guinessy (a casto i irska piva). A jako vsude na svete, cim turisticky zajimavejsi oblast, tim vice blikajicich napisu Heiniken (nejvic jsem jich videl kolem Red Light District a pristaviste lodi, nejmene kolem muzei...).
Holandske pivo GROLSCH, (Jerry Kay, 24.11.2004 03:43) celé vlákno | reagovat
Holandske pivo HEINEKEN=AIRLINE BEER je k dostani po celem svete v letistnich prostorach,na palubach letadel,lodi a v rekreacnich resortech od rovniku na sever a jih zemepisnych sirek cimz se stava nejznamejsim a nejdostupnejsim pivem sveta.Chutove velmi neutralni coz ocenuji mimo ne-pivaru hlavne zeny[damske pivo];AMSTEL daleko mene rozsireny i kdyz nekdy prekvapi na necekanych lokalitach;chutove pro milovniky stylu PILS "sladky". Prekvapenim je product pivovaru GROLSCH;premium lager[light pale category] ktere je dostupne pouze v urcitych zemepisnych lokalitach;clean and crisp;velmi prijemna "stredni" horkost kterou oceni hlavne znalci typu"pilsner";rozhodne GROLSCH lager by se stal vaznym konkurentem domacim pivum na ceskem trhu.Vice information o GROLSCH na www.grolschlager.com[english]nebo na www.grolsch.nl;
čím levnější, tím lepší, (Rosomák, 22.11.2004 19:45) celé vlákno | reagovat
Pivo je snad jediná komodita kdy toto platí. Alespoň u nás. Tak se podle toho chovejme a neplaťme více za horší chuť.

PS: K čemu je chuťovým pohárkům značka?
Speciální obchody s pivem a jiné otázky, (Borowiec, 19.11.2004 18:53) celé vlákno | reagovat
Holandsko neznám, nicméně lze tam najít řadu místních ceněných piv, která mohou mít blízko k pivům, jaká se vaří v Německu jde o kvalitní značky jako Alfa, Brand, Leeuw, což jsou pivovary v okoli Maastrichtu a ty lze nakupovat ve speciálních obchodech, které mají sortiment domácích i zahraničních piv, které jde do stovek kusů. Lze popsat nějakou zkušenost, lze na ně napsat odkazy ? Co se cen týče, to je na dlouhou a ostrou polemiku. Máme levnější pivo, ale není to již dnes na úkor jeho kvality? Poslední dotaz Heinekem = G. Z Francie mám zkušenost, že v hotelu nepoteče voda, ale H tam bude zaručeně a samozřejmě nic jiného ( H vlastní jak jinak i pivovar ve Francii ), jak to Holanďané unášejí ?
Vyhledávání