Komentáře
článku: Holba - 130 let pivovaru v Hanušovicích
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Máme chalupu ve východní části orlických hor, a tak si se šerákem (lahvovým) tykám. Je to vynikající pivo (hanušovická desítka i dvanáctka jsou rozhodně horší). Ale jednu připomínku rozhodně mám.
Zhruba do roku 1997 byl šeráček rozhodně lepší. Zhoršil se v posledních letech a já mám silné podezření, že to souvisí s tím, jak neustále prodlužují dobu trvanlivosti. Čím delší trvanlivost, tím horší pivo.
Zhruba do roku 1997 byl šeráček rozhodně lepší. Zhoršil se v posledních letech a já mám silné podezření, že to souvisí s tím, jak neustále prodlužují dobu trvanlivosti. Čím delší trvanlivost, tím horší pivo.
Mušketýr z Krušovic už není jedenáctka, ale delší čas je to poctivá desítka (dokonce s malým podílem pšeničného sladu).
Jinak s Tomášem souhlasím. Holba Šerák je prostě prima pitelné pivo.
Jen ten objem naplňují levnými vodami dostupnými téměř ve všech super-hyperMark. Což je degradace nejen piva, ale i umění hanušovických pivovarníků.
Jinak s Tomášem souhlasím. Holba Šerák je prostě prima pitelné pivo.
Jen ten objem naplňují levnými vodami dostupnými téměř ve všech super-hyperMark. Což je degradace nejen piva, ale i umění hanušovických pivovarníků.
Chtěl bych se omluvit za malou nepřesnost. Samozřejmě jsem měl na mysli Medium a nikoli Milenium jak je uvedeno v textu. Za nepřesnost se omlouvám.
Jen pro pořádek k 11% pivům: brněnské milenium byla polotmavá 12% (už se nevyrábí) (autor měl zřejmě na mysli brněnské medium 11 %). Co se týče porovnání jednotlivých piv je třeba si uvědomit že různá piva můžou být ruzně stabilizované (např. 3 měsíční a 6 měsíční trvanlivost). Pivo s 3 měsíční trvanlivostí bude většinou chuťově lepší než pivo s vyšší trvanlivostí.
Vyhledávání
Dnes - po úpravách v technologii a surovinách tomu tak žel není :-(