Komentáře
článku: Pivní sklo aneb kultura pití piva v Čechách
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Zdrávím, naprosto souhlasím, že krásný půllitr dodá pivu hodně. Pivo pak chutná lépe, když je natočeno v krásném půllitru. Jenže je někdy těžké najít hospodu, kde to dodržují. Neberu ted v úvahu v článku zmiňované značkové hospody, ale ty ostatní. Kde na stolech leží lounské ubrusy, pípu mají od Plzně a točí Vám staropramen desítku do gambrinusového obyčejného půllitru, který půllitr připomíná jenom ocejchovanou značku 0,5 l. Je to dáno také tím, že se v hospodách dost často ztrácí krásné půllitry. To je jasná věc, ale čeho je moc toho je příliš. Takže já raději prosazuji krásný půllitr a o trochu dražší pivo než levnější pivo a viz příklad o pár řádků výše. Pokud tam panák rumu nestojí 35 Kč jako ve Sportovce - to pak raději zajdu někam jinam ;-).
Vyhledávání