úvod
homepage

Komentáře

článku: Dámy a pánové, Q-pack přichází

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Jak recyklovat?, (Jirka, 18.07.2005 08:24) celé vlákno | reagovat
Pivo v plastu se mi nelíbí. Sklo je prosté krásné. Ale na vodu, na hory, na lyže beru vždy JEN pivo v plastu - všechny zmíněné výhody už zde byly vyjmenovány. Teplé pivo? Buď mám žízeň, že mi je to jedno, nebo ho lze v krátkosti vychladit v potůčku. Takže jednoznačně podporuju prodej v OBOU obalech: plast i sklo.

Nemůžu se však nikde dočíst, zda se plastové lahve od piva někam vrací (jsou jiné, než obyčejné petky?) nebo zda je mám házet do mixovaného plastového odpadu. Zná někdo odpověď nebo odkaz na odpověď?
pivo v plastovem obalu, (Josef.S., 10.07.2004 18:20) celé vlákno | reagovat
Nevim jak na to budou reagovat zakaznici, ale ja k odberatelum patrit nebudu.Dle mne patri pivo do skla,ktere je v kazdem pripade neutralni obal.Na rozdil od plastu, jez obsahuje "ftalaty".
Horská pivní záchranka (HPZ), (Honza, 23.06.2004 17:16) celé vlákno | reagovat
Z Holby napsali nasledujici: "Horská pivní záchranka (HPZ) samozřejmě letos bude a dokonce již i je. Holba organizuje již od května sérii ochutnávek v místech prodeje lahvového piva ( MO i řetězce) a jejich součástí jsou i pánové s batohem
HPZ na zádech. V létě by měla probíhat i část "horská" přímo na horách, tak jako v minulém roce."
pivo v plastu, (Narmer, 21.06.2004 07:03) celé vlákno | reagovat
osobně proti levnějším pivům v plastu nic nemám, je to obchodní tah a ukáže se, jestli úspěšný a nebo ne; ale, jak už tady bylo řečeno, zteplalý pivo v baťůžku nikdy nikam tahat nebudu, takže holt nejsem ta správná cílová skupina :-); a jen takovej malej (čiste osobní ) povzdech - je škoda, že z novinkami, s hezkou reklamou a propagací atd. přichází zrovna takovej bublifuk, jako je Staráč ....
Diky za upozorneni, (honza, 20.06.2004 13:45) celé vlákno | reagovat
na zamenu pivovaru. Alespon ze jsem trefil pivovar ze stejne skupiny:)).Diky.Honza
Oprava, (Kuba Galu., 19.06.2004 12:50) celé vlákno | reagovat
Honzo, jen drobná oprava: Tu pivní záchranku nezorganizoval Zubr, ale pivovar Holba z Hanušovic. Zajímalo by mě, co bude letos....
Mestan a vystav piva, (Honza, 05.06.2004 14:04) celé vlákno | reagovat
Jen mala poznamka - z tech 50 tisic hl za rok piva z plastu (text o trochu niz), dela Staropramen snad az 40 tisic. Takze si nejspis veri, ze s novym plastem prorazi.
Trochu jiná situace, (Zbyněk Holan, 04.06.2004 16:42) celé vlákno | reagovat
K diskuzi o plastu: Teď je to jiná situace než balení 1,5 litru jako dříve do stejných PET lahví jako limonády a minerálky a já nevím co ještě. Tento obal je podle mého názoru konkurentem plechovek! Já osobně bych při rozhodování plechovka nebo Q pack dal přednost Q packu už jen proto, že se pivo lépe pije a když dopijete tak zašroubujete a konec. To oceníte když jste mimo civilizaci a nemáte po ruce popelnici abyste je mohli vyhodit. Plechovky nikdy nevyždímete tak, aby tam nic nezbylo a tak když je skladujete vytéká zbytek piva ven a může vám znečistit např. auto nebo kde je odložíte. I když je dáte do igelitového sáčku není to na sto procent nehledě na zápach, který se začne šířit během nějaké doby. A pokud platí to co Staropramen slibuje že je to superplast a pivo má stejné vlastnosti jako z lahváče tak není co řešit. Já ho chutnal a sedí to. Ale ještě jsem ho neskladoval po delší dobu a nevezl v teplém kufru auta nebo v batohu takže nemohu posoudit tu výdrž. Budu to teprve testovat.
Ať se daří pivařům
S tím "pivním plastem" se to má asi takto, (Sládek CZ, 02.06.2004 02:16) celé vlákno | reagovat
Jak je uvedeno skupina Interbrew na vývoji tohoto "zlepšení" pracuje už docela dlouho a investovali do toho už taky dost. Z toho plyne, že je potřeba všechny ty investice nějak dostat zpátky domů. Takže šéfové sekcí ITBW (marketing) dostali z ústředí befel uvést ve svém regionu tuto věc na trh. V neposlední řadě též proto, že v Belgii někdo podepsal velmi lukrativní kontrakt s "uznávanou italskou firmou M&G", takže si taky potřebuje namastit kapsu, než ho zase odvelí vejš.
Ohledy na místní zvyky a tradice nemají v těchto korporacích místo, o "recyklací" PET lahví v Číně asi ani netřeba psát.
A je to, (Petr Sitař, 01.06.2004 23:23) celé vlákno | reagovat
Tak to Honzo vidiš.
On to nakonec ten Staropramen taky vzdá.

Já osobně neraději pivo piju čepované do půllitru (kelímek jen v nejhorším případě) v pěkné české hospůdce. Pak doma k jídlu láhev (i zde si ho ovšem přeleji do půllitru). A z plastu ho uznávám jedině v případě minipivovarů, kde to jinak dovézt domu prostě nejde!

Petr Sitař
Hrozivá čísla, (Honza, 01.06.2004 14:47) celé vlákno | reagovat
Tak já se tady rozplývám nad užitečností a praktičností plastu a ejhle: propad prodeje piva v plastových obalech za jediný rok o POLOVINU!!!

Za rok 2002 celkový výstav piva v plastu byl 100 tisíc hektolitrů, z toho vývoz 22 tisíc hl, domácí trh 78 tisíc hl. Za rok 2003 celkový výstav 49 tisíc hl (pokles na 49%), vývoz 3 tisíce hl (jen 13,64%) a domácí trh přes 45 tisíc hl (pokles 58%).

To vypadá dost hrozivě. Na druhou stranu jsem netušil, že se pivo v plastu i vyváží do ciziny.

PS: Děkuji panu Vaclovi z firmy Certum, která má na starosti PR Svazu pivovarů a sladoven, za poskytnuté informace
Pivo a plast, (Honza, 01.06.2004 14:41) celé vlákno | reagovat
Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze jsem si v plastu nekolikrat privezl pivo z restauracniho pivovaru - zde to vetsinou ani jinak nejde.

Je pravda, ze jsem plast nebral nikde na expedice nebo neco podobneho- BTW fotky z tiskove zpravy Staropramenu ukazuji raftare- treba to chladi za jizdy:)). Zkus to s klasickejma lahvacema:). Ale vazne. NA zkousku jsem si par krat koupil Mestana na vikend na cestu na chalupu. Celkem prakticka zalezitost.

Ad "mobilni napoj"- Zubr vloni organizoval prvni horskou pomoc, ci jak se to jmenovalo. Behali s chlazenym sudem po horach a "zachranovali" v lete pivare:))
nerozumim jedne veci, (pavel houser, 01.06.2004 12:11) celé vlákno | reagovat
nerozumim jedne veci. jak muze byt pivo v plastu urceno k tomu, abych ho s sebou bral napr. na vylet, kdyz mi stejne ztepla? (i kdyz jasne - plast jde pak rychleji vychladit). obavam se , ze pivo proste neni "mobilnim napojem", at se to vezme jakkoliv...
prémiové značky, (Jiří Kaňa, 01.06.2004 09:33) celé vlákno | reagovat
"Nikdo si nedovolil balit své prémiové značky do plastu."
Kromě Nové Paky.
Vyhledávání