úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní postřehy z pivního festivalu

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Je to tak, (Zbyněk Holan, 25.05.2004 17:48) celé vlákno | reagovat
Bohužel je to smutná skutečnost, ale je to tak. Lidé opravdu dávají přednost velkovýrobcům a ani je nenapadne podpořit svůj region, město a přitom pivo je všude dobré a v některých případech i lepší než P.U., G, B,...ale tady se to ti lidé stejně nedoví, protože tyto stránky s vysokou pravděbodobností hraničící s jistotou nečtou!
Ať se daří pivařům
B.B. originál světlý ležák Budweiser Bürgerbräu, (Míra, 21.05.2004 23:25) celé vlákno | reagovat
O proti skomolenině co je napsaná v tomto článku jako Burgerl.Burgabrau se toto pivo jmenuje B.B. originál světlý ležák Budweiser Bürgerbräu a je to 13° od Budějovického Měšťanského Pivovaru. Je to menší pivovárek založený jako první v Budějicích.
Lokální pivo a ignoranti, (Roman Holoubek, 21.05.2004 09:15) celé vlákno | reagovat
Ještě k reakci na Zbyňka Holana. Při svých návštěvách po lokálních pivech od malých pivovarů až po pidipivovárky jsem u mockrát narazil na nechuť místních k jejich značce. A je jedno, zda je to značka, která si v minulosti možná zkazila jméno, ale dnes už vaří pivo pitelné, nebo jde o nový mini. Je to snad masovost reklam, závist, nepřejícnost "sousedovi", přizbůsobení se většině, snaha zapadnout do průměru?

Uvedu dva příklady z mých návštěv v tomto týdnu:
Miletín - naprostá většina z místních dala přednost G, namísto Miletínské 11% za 11,- Kč.
Pardubice - v rozhovoru s několika místními i při procházce centrem - místní dávají přednost celorepublikovým značkám a ještě se tím chlubí. Výjimkou je Pivovarská restaurace s pitelným kvasničákem a dokonce mají v točené podobě i 19 Portera
A co bych si dal já?, (Roman Holoubek, 21.05.2004 08:54) celé vlákno | reagovat
Také bych neodolal Rýmařovu. Jejich pivo jsem měl loni, včetně malinového a mám z nich pěkný zážitek. A pak bych si zajisté ochutnal všechny kvasničáky. Při svých cestách po republice si díky "kočírování" auta mohu kupovat jen lahváče, ale nefiltrované pivo je přeci jen jiné, chci říci chutnější se svým specifickým nádechem.

To je smutné, (Zbyněk Holan, 20.05.2004 15:54) celé vlákno | reagovat
Je smutné jak lidé ignorují své minipivovárky místo aby na ně byli hrdí a pijí pivo masové produkce. To opravdu nepochopím. Volba Rýmařova mi přijde naprosto správná- jednalo se o nejzajímavějšího účastníka, mrzí mě že jsem tam nebyl a neochutnal to malinové. Také si myslím že by bylo zajímavé ochutnat kvasnicovou Litovel...Jen se chci zeptat na Burgerl.Burgabrau jestli je to nové pivo nebo se jedná o překlep nebo o nový název. Také chci říct že považuji za drzost na festivalu prodávat masově, velkovýrobně vyráběnou 10 dráž než 11 či dokonce 12 z jiných pivovarů....lituji konzumenty kteří si to koupili...!
Ať se daří
Vyhledávání