úvod
homepage

Komentáře

článku: Fluktuace piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

To mě uklidnilo, (Zbyněk Holan, 26.05.2004 12:11) celé vlákno | reagovat
Takže ne jen u nás? Tak to mě uklidnilo, já myslel, že je to zase nějaká česká speciálnost. Možná lepší prodávat cizí pivo než ho řezat vodou a podávat hodně podmíru...Je to spíš podvod na pivovar, že parazitují na jeho značce, ale také na zákazníka, protože platí víc....no a když ho řežou vodou a ještě dávají pod míru tak je to mooc! Točené pivo je vždy sázka....někdy to vyjde jindy zase ne....proto těžko lze hodnotit kvalitu piva podle točeného...to je spíše hodnocení té které hospody!
Ať se daří pivařům
Zamena piv, (Honza, 20.05.2004 17:34) celé vlákno | reagovat
Nedeje se to jen u nas. Neni to tak dlouho, tusim vloni, kdy v BElgii prodavali Ferdinanda jako mistni Jupiler (obdoba naseho G).

A z duveryhodneho zdroje mam story z Toronta, kdy hospoda tocila jednu znacku jako sest (!) ruznych piv. Meli smulu v tom, ze jim tam na pivko prisli sladkove z dvou nabizenych pivovaru:)

Holt zivot nam prinasi ruzna prekvapeni:). Nekdy spise :(

Je to možné???, (Zbyněk Holan, 20.05.2004 15:21) celé vlákno | reagovat
K té reakci o čepování jiných piv pod značkou jiného piva. Už jsem o tom také slyšel a nechce se mi tomu věřit...to je podvod jako hrom a měl by být potrestán! K tomu G, je to standardní situace obvyklý konzument sází na známou značku i když je horší, protože má strach z něčeho co příliš nezná. V tom popsaném případě to značí o velké ignorance tamních konzumentů. Na druhou stranu vše má dvě strany a ten podvod se dá pochopi z několika důvodů, které nechci rozvádět...Ať se daří
... a nebo i tak, (Petr, 19.05.2004 13:32) celé vlákno | reagovat
Setkal jsem se i s tímto jevem. Na Domažlicku byle jedna hospoda proslavená, že tam točí "nejlepší Gambáč široko daleko". Až jednoho dne prasklo, že to byla poctivá jedenáctka z Chodovaru. Od té doby čepují oba druhy, ale gambáčovci pijí převážně G, přestože jim předtím tak chutnal Chodovar !
A nebo ..., (Petr Sitař, 17.05.2004 23:59) celé vlákno | reagovat
... mě napadla jiná myšlenka. Jestli se v té hospůdce netočí pořád to samé pivo. Zní to poněkud divně, ale už jsme dvakrát narazili na "podnikavé" hostinské, co nabízeli dražší značku piva, ale z pípy jim tekla levnější značka piva a místní štamgasti nic nepoznali! A ještě se tím chlubili (jen známím)!?
To nemá nic s pivem společnýho, (kalda, 17.05.2004 22:57) celé vlákno | reagovat
Ať si radši otevře butik a prodává hadry to mu vynese víc a nemusí bečet , že má jenom 4 kč z jednoho piva . Kdyby k tomu měl trochu vztah a staral se o pivo - čistotu trubek,skla,sklepa,atd. tak se nemusí bát prodávat pivo dráž a štamgasti by to určitě uvítali a jak píše kolega Jiří -za kvalitu si lidi rádi připlatí. Přeji mu konkurenční krčmu s pivem klidně dražším , ale s člověkem se srdcem a kladným vztahem k tomuto zlatému moku. A mělo by platit : "Musíte se snažit pane hostinský , jinak Vám sebereme licenci." a né rvát jim dotace !! Za co ???? Když je mu jedno co točí ???
Nevadí, (Zbyněk Holan, 14.05.2004 15:32) celé vlákno | reagovat
Podle mne je to velmi zajímavá hospoda. Drží si stále 11ku za slušnou cenu. Myslím si, pokud je to jako obvykle, že je tam jen 1 hospoda tak milý hosté pijí co je a konec, přece nepošlapou do sousední vsi. Na obranu majitele chci uvést, že v naší zemi nejsou špatná piva a tak ten malý rozdíl v chuti mnozí konzumenti ani nepostřehnou, proto pokud nesáhne po velkovýrobci,ale po pivovarech jako je Platan tak proč ne...hlavně, že je za 13,-
cena, (Jiří Kaňa, 14.05.2004 10:50) celé vlákno | reagovat
Mně zas tak drahý nepřipadá. V Ústí chodím na 11% Zlatopramen za 12 Kč (běžně do 14,-), v CB na 11% Platan za 15.
Dobře, že je to obávané G tak drahé... Ale zdá se, že si lidi za "kvalitu" rádi připlatí.
Může být hůř, (Petr Pavlas, 14.05.2004 09:40) celé vlákno | reagovat
Myslím, že Zlatopramen to určitě nebude, je dražší. Uvedený případ změn ještě zatím není žádnou tragédií - určitě to neskončí u obávaného G. Je to však ukázka nedostatku odvahy venkovských hostinských zvýšit senu, aby hospoda mohla vůbec dál existovat. Již při současném výnosu z jednoho piva 4 Kč by se v dané hospodě muselo vytočit opravdu hodně piva, aby se jeden člověk s bídou uživil a udržoval hospodu! A tak spíše je nutno se obávat, zda v dané vísce bude za rok vůbec nějaké pivo !
11, (Jiří Kaňa, 14.05.2004 08:00) celé vlákno | reagovat
To jsem zvědav, na co tam příště narazíš. Já bych to viděl na 11 Zlatopramen.
Vyhledávání