úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak nám vyšší DPH podražila pivo?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Hlubsi problematika, (honza, 12.05.2004 19:56) celé vlákno | reagovat
Podle meho nazoru je to cele komplikovanejsi. Prazdroj a jeho dcery vyhlasily nekdy v unoru zdrazovani o par haliru az korunu, do toho se ocekavalo EU zdrazeni, zmena DPH. Proto se nekde zdrazovalo pivo uz v breznu podle toho, jak ktery pivovar kopiroval PU, nekdo zdrazil az ted. Takze brano do dusledku, melo byt clanek nejspis o nasledujicim: zdrazila vase hospoda jiz drive, nebo az po zmene dph v ramci celkoveho zvysovani cen?Pripadne jako doplnujici otazka jak uvedl prispevek prede mnou: nezlevnovalo se u vas potom, co jiz drive zdrazilo?:)))

Honza
Jeden velký omyl, (Marian, 12.05.2004 16:20) celé vlákno | reagovat
Je to sice zajímavá studie, kterou autor předvedl, bohužel ale zcela pomýlená. Od 1.5.2004 sice došlo ke zvýšení DPH u pohostinství z 5% na 19%, to se však týka pouze jídla!!! U piva naopak došlo ke snížení sazby z 22% na 19%!!! Správně tedy průzkum měl znít, zda někde došlo ke zlevnění piva. Což asi očekávat nešlo, že? Celé to svědčí jenom o hysterii, která vzniká mezi lidmi, kteří očekávají, že se všechno zdraží, i když by se mělo zlevnit. A toho "šikovní" hospodští využívají. Vždyť je to tak jednoduché zdražit, když to všichni čekají. A ještě za to lidi budou nadávat někomu jinému.
oprava, (tomáš erlich, 09.05.2004 17:49) celé vlákno | reagovat
Jenom jedna technická!
Autor zde v článku nesprávně uvádí název hospody Budvarka, neboť jde správně o Club Fanda. A je škoda, že se také nezmínil o dalších pivech, neboť se zde točí i dvanáctka Budvar a Prazdroj.
Díky
Vyhledávání