úvod
homepage

Komentáře

článku: "Malá" piva v Brně

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Starobrno kam se podíváš, (pavel, 03.05.2004 23:21) celé vlákno | reagovat
V Brně je to fakt s pivem slabé. Starobrno čepuje nejméně polovina hospod a jelikož mi chuťově nevyhovuje, musím hledat jiné piva, která jsou převážně špatně čepovaná. Staropramen nemají téměř nikde, Budvar je opravdu nedobře točený, naštěstí to jistí Plzeň Na Bláhovce, což je snad jediná hospoda pro pravé pivaře, kteří ocení skvělou chuť. Bohužel Bláhovka je dost malá, takže si většinou ani nesednete.. A když chcete v Brně točený Guiness, tak taky moc nepochodíte, maj ho jen v pár putikách. ach jo..
Re: Starobrno kam se podíváš, (Libor, 26.02.2008 17:55) celé vlákno | reagovat
Ten Guines maji hnedka asi 30 metru vedle Blahovky ve whisky baru.
Re: Starobrno kam se podíváš, (jiri.j, 27.02.2008 09:36) celé vlákno | reagovat
Zajímavý názor, pivního znalce, skutečně stojící za zamyšlení. Staropramen v Brně naštěstí téměř není a to je moc dobře. A "kultovní" Bláhovka...raději nekomentovat to co tam teče z pípy. Naprosto nepitelný PU, jehož skvělou chuť ocení člověk bez chuťových pohárků. Bláhovka se v průběhu času stala jakýmsi pro mě nepochopitelným mýtek, jehož obsah (nejlepší pivo v Brně-potažno v ČR- a co v ČR na Světě!!!) nelze vymýtit:-)).Ale naštěstí je v Brně pár hospod s dobře ošetřeným pivem, jen to chce vědět kam a kdy. Zkrátka si dát trošku práce.
PS: Pavle, měl by jste jít do sebe a začít pít něco lepšího...
Re: Re: Starobrno kam se podíváš, (Jarin, 28.02.2008 07:43) celé vlákno | reagovat
Pane Jobánek.
Nemohl by jste prosím trochu rozepsat,kam v Brně na pivo?Mě se zdá,že Brno začíná být trochu pivní pouští.My navštěvujeme Vachovu (Strakonice,Rychtář,Polička),Mlsného slona (Konrád),když je nějaká dobrá akce tak Flédu a Petrov.Hluchou Zmiji znám,ale ještě jsem neměl tu čest navštívit...
Vše ostatní - Svijany,Č.H.,atd. mě připadá,že se poslední dobou zhoršily.
Re: Re: Re: Starobrno kam se podíváš, (Jiri.J, 28.02.2008 08:47) celé vlákno | reagovat
Máte pravdu, v Brně je to skutečně bída a lepší to už asi nebude. Brno je pivařsky asi nějak prokleté. Taky chodím, podobně jako Vy, pouze na Flédu, ke Zmiji, někdy do Galerie na trapisty atd. O dalších hospodách nevím, bohužel.
Ale na Bláhovku by mě nedostali ani dvěma páry pivovarských volů. Nechápu, že někdo tamní pivo považuje za lahůdku "pro znalce". Opakuji, Bláhovka, resp. tamní pivo, je pouhý mýtus. A jako každý takový mýtus, který se pevně zakořenil v lidské pověrčivosti, lez jej jen těžko odstranit. Když jsem na Bláhovku náhodou v minulosti zašel, tak jsem několikrát s pobavením poslouchal jak si návštěvníci (adolescenty počínaje, důchodci konče) pochvalují kvalitu "bláhovského" plzeňského moku, pronášejí zasvěcená moudra o pivu a ani nepoznají co pijí. Bláhovka je spíše dosti trapná snobárna, kam chodí lidé prezentovat, že mají vytříbený pivní vkus. Co by to taky bylo za chlapa, aby pivu nerozuměl a neuměl ho ocenit. A tak přestože nemaje vlastního názorů a pivních zkušeností, jde se na Bláhovku, i když je mi v podstatě jedno co piji. Hlavní je, že moje infantilně maskulinní ego bude pohýčkáno, potřeba jednoty a stádnosti také a o to nám přeci jde!
Re: Re: Re: Re: Starobrno kam se podíváš, (Martin Štros, 28.02.2008 10:57) celé vlákno | reagovat
na tomto principu je ovšem založen celý prodej Pilsner Urquel v Česku ;-) Naděláme s tím něco? :-(
Vyhledávání