úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivopunk jakožto fantastický žánr

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

dodatek, (ashbless, 18.01.2006 17:14) celé vlákno | reagovat
Ve výčtu chybí od Tima Powerse: Stáčení temného piva.Základní dílo..
Pelc, (Jiří Kaňa, 15.01.2004 08:07) celé vlákno | reagovat
Vulgárně? Mně to napadlo hlavně v souvislosti s Vámi zmiňovaným "paradoxním elitářstvím", protože hrdina je asociální programově. Text skutečně není tak povrchní, jak by se mohlo zdát. Ale nechme Pelce Pelcem. O tu "bibli" bych samozřejmě zájem měl, uvedený e-mail je funkční. Díky!
k pelcovi, (pavel houser, 14.01.2004 17:57) celé vlákno | reagovat
no, po pravde receno, ani ten pelc neni uplne to, co jsem mel na mysli :-). hrdina v pelcovi je sice bezesporu asocialni, ale tak nejak vulgarne, je posedly vlastne jen sexem etc. (alespon na zacatku - ja tu knihu odlozil, i kdyz nekdo mi rikal, ze pak se charakter textu zmeni).
abych to zkusil vymezit nejak pozitivneji: kdo chce a hodi mi to do mejlu, tomu zkusim poslat "pivopunkove bilbe" - Garika, Pribeh restauracni apod.
..., (Jiří Kaňa, 09.01.2004 13:44) celé vlákno | reagovat
..."ja mel na mysli spise spojeni alkoholu s vykolejenosti z normalniho zivota, jakousi asocialni patologii, soucasne s paradoxnim elitarstvim apod."...
Co třeba Pelcovo "...A bude hůř", to by do konceptu zapadlo? Jenže tam asi bude chybět ta fantastická složka.
tady se nas vkus uplne nepotka, (pavel houser, 09.01.2004 08:35) celé vlákno | reagovat
tady se nas vkus uplne nepotka - "videno sudem" mi prislo pitome (hrdina-normous sleduje k pivu televizi a v ni jeste fotbal; ja mel na mysli spise spojeni alkoholu s vykolejenosti z normalniho zivota, jakousi asocialni patologii, soucasne s paradoxnim elitarstvim apod.; to samozrejme muze mit radu podob, co ja vim, muzete na pivni tacky resit fermatovu vetu nebo si zde kreslit sve oblibene sebevrazdy atp., nicmene "videno sudem" mi do tohoto konceptu skutecne nezapada)
Pivopunk, (Michal Tomšovský, 03.01.2004 19:07) celé vlákno | reagovat
Moc zajímavý článek. Jako další příklad současné české "pivopunkové" literatury bych uvedl díla P. Hrabalika "Viděno sudem" a "Mimo sud" související s pražskou vinárnou U sudu.
Vyhledávání