Komentáře
článku: Nealko pivo na vzestupu
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Stoprocentně vím, a skupina to i veřejně prezentuje, že nealko Zubr je úplně to samé jako nealko Litovel, pouze to má zelenou etiketu přerovského Zubra. Jak je to s Holbou nealko, to teda fakt netuším a také by mě to zajímalo. Osobně si myslím, že v jejím případě už půjde o jiné nealko než Litovel alias Zubr.
No vida, mé oblíbené "Strakoničky", že by se v nealko verzi dali koštovat i ze sudu?
Osobně se ale domnívám, vzhledem k tomu kolik činil v loňském roce podíl nealka na jejich celkové produkci, že se spíše jednalo o ojedinělou záležitost (viz slavnosti versus Berkovo sdružení Kontext alias Jirky Kani Podtext) a nikoli o trvalou záležitost? I když, kdo ví, každopádně by to byl dobrý počin Měšťanského pivovaru Strakonice.
Osobně se ale domnívám, vzhledem k tomu kolik činil v loňském roce podíl nealka na jejich celkové produkci, že se spíše jednalo o ojedinělou záležitost (viz slavnosti versus Berkovo sdružení Kontext alias Jirky Kani Podtext) a nikoli o trvalou záležitost? I když, kdo ví, každopádně by to byl dobrý počin Měšťanského pivovaru Strakonice.
Netuší někdo,kde se dá sehnat nealko Strakonic v Praze? Ta zprávička o uvažovaném nealkoholickém pivu ze stáje Drinks Union mě celkem nepřekvapila, zrovna tuhle jsem s překvapením zjistil, že tahle velká pivovarnická skupina žádné nealko nemá a říkal jsem si, že to jistě brzo změní.
Ještě by mě zajímalo, jak je to s nealko pivy trojlístku Holba-Zubr-Litovel. Vaří si každý pivovar to svoje, anebo je to jedno a totéž pivo, pokaždé s jinou etiketou?
Ještě by mě zajímalo, jak je to s nealko pivy trojlístku Holba-Zubr-Litovel. Vaří si každý pivovar to svoje, anebo je to jedno a totéž pivo, pokaždé s jinou etiketou?
Strakonice nealko byly sudový na slavnostech, nevím jak v terénu.
Sudové Starobrno má běžný název jako to lahvové, tedy Starobrno Fríí...! a je to opravdu Starobrno, nikoli už rakouský Schlossgold, vyrobený v pivovaru ve Schwechatu a pouze v Brně do lahví či sudů stočený...
Mimochodem co vím, tak výrobu nealka připravuje rovněž skupina Drinks Union.
Mimochodem co vím, tak výrobu nealka připravuje rovněž skupina Drinks Union.
To Zbyněk Holan: Bernard dělá také nealko do sudů. Jantar free točí v Pelhřimově v Pablos Tacos.
Radegast Birell, Litovel free, Holba free, ČH Forman a Starobrno ?? Jak ho nazvali? Nebo jsem ještě někoho vynechal ?
Dalším pivovarem, který prodává nealkoholické pivo v sudech, je dle mé poslední sobotní zkušenosti Starobrno.
.....mimochodem, co je to kolo?
to Roman Holoubek : dobrej frk :-))))))
Zbyňku, prosím, vysvětli mi některé pojmy. Například, kdy jsi měl naposled mezipůlkovou zapářku. Jezdíš snad na kole?
Výroba nealkoholikcého piva je lepší pomocí pseudoskopického stereoefektu nežli reverzní osmózou!
Vakuová odpářka je naprosto zastaralá nyní se povětšinou užívá mezipůlková zapářka!
Tak, co Romane jsi opět o něco chytřejší? ;)
Vakuová odpářka je naprosto zastaralá nyní se povětšinou užívá mezipůlková zapářka!
Tak, co Romane jsi opět o něco chytřejší? ;)
Tak už jsem zase chytřejší.
Jistá verze vakuové odparky byla cca před 7 lety v Popovicích.
Jak správně Honza napsal, membránová separace se unás neoužívá, ale důvody jsou i jiné než cena -důvodem jsou zatím velmi omezené možnosti této technologie, malá odzkoušenost, malý výkon, omezená separační účinnost a výsledná kvalita produktu
Jak správně Honza napsal, membránová separace se unás neoužívá, ale důvody jsou i jiné než cena -důvodem jsou zatím velmi omezené možnosti této technologie, malá odzkoušenost, malý výkon, omezená separační účinnost a výsledná kvalita produktu
Reverzni osmozu u nas nikdo nepuziva, je prilis draha. jediny o kom vim, je ukrajinsky pivovar obolon.
Specialni kvasnice pouziva u nas jedine radegast pro svuj Birell
Specialni kvasnice pouziva u nas jedine radegast pro svuj Birell
A vyrábí už u nás někdo pomocí reverzní osmózy?
Kdo vyrábí pomocí speciálního kvasničného kmenu s omezenou tvorbou alkoholu?
Dá se na takové otázky odpovědět, nebo je to know-how pivovarů?
Kdo vyrábí pomocí speciálního kvasničného kmenu s omezenou tvorbou alkoholu?
Dá se na takové otázky odpovědět, nebo je to know-how pivovarů?
Vyhledávání
Rovněž se mi zdá, že se zlepšil Šerák, viz. diskuze před pár měsíci. Při poslední degustaci se blížil více tomu jak chutnal dříve.