úvod
homepage

Komentáře

článku: Falkenštejn z Krásné Lípy

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

pivo za 30 - dobrá cena, (zmasabob, 11.08.2015 12:31) celé vlákno | reagovat
Minulé úterý jsem navštívil pivovarskou restauraci. Bylo narváno, musel jsem čekat na místo. Cena za pivka 30-36 mi přijde v pohodě. Zkusil jsem vše, co bylo na čepu a byl jsem spokojený. Asi nejvíce mi chutnala 11´. Jak zde bylo napsáno, že tam místní asi nechodí, tak těžko hodnotit, je turistická sezona, ale osazenstvo jednoho stolu si s obsluhou tykalo, tak možná šlo o místní. Já určitě doporučuji a rád bych se vrátil.
Pivo za 26 (nebo 30) Kč, (PMatoušek, 09.04.2015 12:18) celé vlákno | reagovat
Jistě, jak někteří píší, Krásná Lípa není ani Praha, ani Brno, ani Německo. Ale na druhou stranu: kolik v tomto kraji běžně stojí plzeňský Prazdroj? Pochybuji, že méně. Přitom je to již řadu let europivo se vším všudy, jehož výrobní cena je hluboko pod cenou prodejní, jistě hlouběji než u Falkenštejnu. Taky nemám rád předražené věci, ale pokud někdo chce pít opravdu drahé pivo, ať zavítá k Matuškovi do Broum. Ten se na něj za 30 Kč ani nepodívá. Přitom Broumy jsou ještě menší díra než Krásná Lípa. Jinak si myslím, že klasičtí víkenďáci jsou spíš na tu Plzeň než na nějaká piva z malých pivovarů, takže Falkenštejn je spíše pro fajnšmekry a pro zvědavce, kteří se jistě najdou i mezi místními.
Cena piva ssebou v sudu!!, (Ludwig, 03.09.2013 10:40) celé vlákno | reagovat
Musim rict, ze stale vice nechapu cenovou politiku tohohle pivovaru. Na muj dotaz, zda si muzu koupit 30L piva v sudu ssebou mi bylo sdeleno ze ano, ale za cenu 26,-kc za 0,5L 12° jsem se rozmyslel ve prospech jineho maleho pivovaru ze sluknovskeho vybezku. Jsem ochoten zaplatit za dobre pivo, ale vseho s mirou. 26,-kc za 12°, za obycejny cesky lezak, to jaksi nemam zapotrebi. K teto cene je treba dopocitat 100,-kc za vyplachnuti vlastnihu sudu. Hmm..
Ne, vazne, lidi zlati.. ze vas hanba nefackuje..
Podporovat male pivovary? Ano budu.
Nechavat se okradat? Ne, dekuji.

A ted rychle jedu ke konkurenci..

@Honza Kocka: Ano, samozrejme ze souhlasim s tim ze investice se musi vratit. Ale zaroven myslim na stare ceske prislovi : Nemusi prset, staci kdyz kape + Kdo chce moc, nema nic.
Re: Cena piva ssebou v sudu!!, (Ber, 13.11.2013 16:53) celé vlákno | reagovat
Tak si zkuste uvařit pár várek piva a zjistíte, že cena neni vůbec přemrštěná. Za méně se to prostě nevyplatí vařit. To si může dovolit jen veliký pivovar, který ošidí co se dá...
Re: Re: Cena piva ssebou v sudu!!, (Jarda, 15.11.2013 15:27) celé vlákno | reagovat
tak ja nevim, ale varim si doma svoje pivo a jsem na cca 5-8Kc za pivo, zalezi na druhu chmele ktery pouziji a hlavne stupnovitosti.
Dvanactku stredne chmelenou zateckym chmelem varim za 6Kc kdyz ma nekdo zajem prodam za 20Kc a jeste dostanu pochvalu za dobre pivo
Re: Re: Re: Cena piva ssebou v sudu!!, (Ber, 19.11.2013 21:27) celé vlákno | reagovat
Tak to zhruba sedi. Ale co práce, láhve, energie, chemie na dezinfekci, daně? Prostě 30,-Kc/l je tak akorát, aby to alespoň něco vydělalo. Jinak je to charita, nebo vaření pro zábavu. Rozhodně ne zlodějina.
Re: Re: Re: Re: Cena piva ssebou v sudu!!, (Jarda, 20.11.2013 11:11) celé vlákno | reagovat
Energie a chemie v tom jiz je.
Pouzivam perkarbonat sodny, 1Kg stoji 28Kc, na spilku pouziji jednu az dve polevkove lzice, na lahve cca pul kakove lzicky, takze cena zanedbatelna.
Praci dotoho nepocitam, to by vyslo tak jak pises.
Ano 30Kc/1L je dobra cena.
Ja dostavam prispevek na slad tech cca 20Kc za pivo.
Zase zalezi na druhu pouzitych surovin, kdyz chmelim drahym US chmelem, nebo ma pivo vetsi voltaz apod, tak si tam jeste neco prihodim navic.
Mam spoustu znamych co mi radi prispejou, ne zebych to odnich vyzadoval, ale vi ze stim mam peknou praci a suroviny taky zadarmo nejsou ze? :)
Re: Re: Re: Re: Re: Cena piva ssebou v sudu!!, (Ber, 20.11.2013 12:29) celé vlákno | reagovat
Takže jsme se nakonec shodli. Kdyby se počítala i ta práce, třeba jen 100,-Kc/hod. Tak i těch 30,-Kč/pivo je skoro málo... :-)
Zajimava cena piva, (Petr, 09.09.2013 15:00) celé vlákno | reagovat
Cena 30,-Kc/pivo me prijde velmi slusna, v Praze pijeme bezne 12° ( Staropramen, Plzen )za 35-40,-Kc :( a radeji si dam neco specialniho/jineho, nez beznou pivni konfekci. Byl jsem v pivovarku tuto sobotu, a krome trochu nestihajici obsluhy vse OK. Rad se tam budu co by mistni chalupar vracet.
Re: Zajimava cena piva, (Ludwig, 25.09.2013 06:45) celé vlákno | reagovat
No, Petre, musit to videt jinyma ocima.
Ano, my v Brne taky pijeme piva od 30kc vys, kdyz zrovna nepijeme Gambrihnus 10° nekde v herne :-)
V Nemecku dokonce pijeme piva od 70,-kc vys.
Problem je ale v tom, ze KRASNA LIPA neni ani v Praze, ani v Brne a od r. 1945 uz ani v Nemecku
Kazdopadne se zamerit vyhradne na klientelu navikendprijizdejicich chaluparu z velkomest a obcasprijizdejicich Nemcu je velmi odvazne.
Z mistnich tam nechodi nikdo, neb na to nema.
2 dny zavreno, (Ludwig, 25.09.2013 06:39) celé vlákno | reagovat
Jeste bych chtel vsem zdelit, ze v PONDELI a UTERY, tedy cele 2 dny ma tenhle podnik zavreno, coz bych ocekaval v nejake male rodinne hospudce, kde nejaky postarsi hospodsky pracuje od poledne do vecera ale ne v restauracnim pivovaru s dostatkem pomerne mladsiho personalu s moznosti delat na smeny.
Zajimava cena piva, (Ludwig, 05.08.2013 07:29) celé vlákno | reagovat
Nebot se tenhle podnik nachazi jen 3 vesnice od meho bydliste, nemam to tam skutecne daleko.
Jen mam jaksi potize porozumet cenove politice majitele. Vsechny piva ma za stejnou cenu, a sice 30,-kc za pullitr. Tato cena je zajiste bezna v Praze, Brne atd, ale obavam se ze v Krasne Lipe to muze byt trochu problem. Mozna take ze majitel o ceskou klientelu nema zajem, a ceka na priliv saskych sousedu.. kdo vi.
Kazdopadne pivo neni spatne, a krome Kocoura ve Varnsdorfu je to jediny pivovarek v celem Sluknovskem vybezku.

Snad se jim bude darit.
Re: Zajimava cena piva, (Honza Kočka, 05.08.2013 12:21) celé vlákno | reagovat
Investice se holt musi vratit.
JInak myslim, ze tam budou chodit hlavne navstevnici obecne, jak zahranicni, tak i cesti turiste. Mistni, ani blizke Nemecko to nejspis nevytrhne.
Jinak pristi rok zacne Decin, ma byt i Ceska Kamenice a mluvilo se i o Novem Boru. A ted uz ma varit i Frydlant. I kdyz je to druhy vybezek a jeste pres Nemecko a Polsko:)
Vyhledávání